Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 5:16:42 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:31

Κυριάκος Αναστασιάδης: «Οι νέοι στο προσκήνιο»

Συντάκτης:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Κιλκίς (ΔΗ.ΣΥ.Ν) κατείχε ως γνωστόν μία από τις πρώτες θέσεις πανελληνίως, χάρη στην μεγάλη του δράση. Το ΔΗ.ΣΥ.Ν άλλαξε κι έγινε Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν).
Αυτό που δεν άλλαξε είναι η διάθεση για δουλειά. Αυτό μας έδωσε να καταλάβουμε ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα νεολαίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου 2007 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 102fm. Η εκπομπή της κ. Παπαϊωάννου «Περισκόπιο» ασχολήθηκε με τον θεσμό των ΤΟ.ΣΥ.Ν, κρίνοντας η ίδια και οι συνεργάτες της, πως ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για το θέμα αυτό είναι ο εκπρόσωπος ενός πετυχημένου Συμβουλίου Νέων.
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:57

Ημερίδα για ενίσχυση Γυναικείας Απασχόλησης

Συντάκτης:
 Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στα όρια των οικισμών του ανέλαβε ο Δήμος Ευρωπού, πραγματοποιώντας ενημερωτική ημερίδα με τη συμμετοχή πολλών νέων γυναικών της περιοχής.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που οργανώνει το Γραφείο Ενημέρωσης του Δήμου, που συγκρότησε ο Δήμαρχος Ευθύμης Κουρτζανίδης  με την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, οικονομολόγο-αναπτυξιολόγο Μακρίνα Ισαηλίδου, που κατάγεται από την Τούμπα.
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:55

Βγαίνουν στους δρόμους

Συντάκτης:
Κάποιος ή κάποιοι κοροϊδεύουν τους δημόσιους υπαλλήλους του νομού. Αλλιώς δεν εξηγείται από τη μια πλευρά να παρέχονται διαβεβαιώσεις ότι στο νέο καθεστώς τω Παραμεθοριων Περιοχών θα ενταχθεί και ο ν. Κιλκίς και από την άλλη ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος να εντάσσει στο νομοσχέδιο μόνο τους νομούς Δράμας και Σερρών, εξαιρώντας για άλλη μια φορά το Κιλκίς.
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:53

Αναίτιος «πόλεμος» δηλώσεων στην Τ.Α

Συντάκτης:
Ένα σοβαρό θέμα του νομού, όπως η νέα δομή των ΟΤΑ ενόψει του Καποδίστρια 2, αλέθεται ξανά στις μυλόπετρες των προσωπικών στρατηγικών και επιδιώξεων όσων διακονούν το δημόσιο βίο του νομού. Μια δημόσια συνεδρίαση της ΤΕΔΚ με διευρυμένη σύνθεση καθώς συμμετείχαν οι δήμαρχοι του νομού, προσέφερε την αφορμή να αναπτυχθεί μια δημόσια αντιπαράθεση άνευ σοβαρού λόγου με εμφανείς όμως τις σκοπιμότητες των αναιτίως δορυφορούντων
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:52

ΟΧΙ σε αναγκαστικές συνενώσεις δήμων

Συντάκτης:
Υπέρ των εθελούσιων συνενώσεων των δήμων τάσσεται ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γιώργος Θεοδωρίδης, με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Σε ανακοίνωση του δημάρχου αναφέρεται:
Με μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε   το 6ο « Κιλκισιώτικο αντάμωμα» που οργάνωσε ο Σύλλογος μας την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007 στην θεατρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Αγίου Δημητρίου.
 “Ανίδρωτοι λοτόμοι” έδρασαν στο Κιλκίς και δίκην στυγερών εκτελεστών αφάνισαν ένα μικρό αλσύλλιο που με αυτοψυείς λεύκες δημιουργήθηκε σε τμήμα του αεροδρομίου Κιλκίς.
Οι εκατοντάδες πλέον Κιλκισιώτες που χαίρονται τον περίπατό τους καθημερινά στο αεροδοδρόμιο με πόνο ψυχής αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.
Σε εξάντληση κάθε δυνατότητας ενημέρωσης και διαλόγου πριν η ΤΕΔΚ καθορίσει τον αριθμό και τα όρια των νέων δήμων ενόψει Καποδίστρια Β’ προσκαλεί ο πρώην Δήμαρχος Κρουσίων Γιώργος Γαβριηλίδης.
Στη γραπτή δήλωσή του αναφέρει ο κ. Γαβριηηλίδης:
Αμέσως μετά την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του ως Υφυπουργού με αρμοδιότητα την ευθύνη της ασκουμένης πολιτικής περί της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, ο Κωνσταντίνος Κιλτίδης εξέδωσε εγκύκλιο προς τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών και τις Δασικές Υπηρεσίες στην οποία υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το Σύνταγμα και τη Δασική Νομοθεσία προκειμένου να επισπεύσουν τις διαδικασίες κήρυξης των εκτάσεων που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού ως αναδασωτέες.
Μετά από μακρά και διεξοδική συζήτηση εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ισολογισμός του οικονομικού έτους 2006 του Δήμου Κρουσίων.
Η έγκριση του ισολογισμού έγινε με σχετική καθυστέρηση αφού το Δημοτικό Συμβούλιο περίμενε την ολοκλήρωση της έκθεσης των ορκωτών λογιστών, οι οποίοι και την παρουσίασαν σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.