Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:18:27 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:45

Αδελφικοί δεσμοί Πολυκάστρου-Μπιάλα

Συντάκτης:
 Μέσα σε εξαιρετικά φιλικό και ζεστό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδελφοποίησης ανάμεσα στο Δήμο Πολυκάστρου και το Δήμο Byala (Μπιάλα), κωμόπολη των 2500 κατοίκων που βρίσκεται στα ανατολικά παράλια της Βουλγαρίας, απ’ όπου κατάγονται οι κάτοικοι του Άσπρου.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:39

Ποδηλατικός γύρος Κιλκίς από ΔΕΥΑΚ

Συντάκτης:
 Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κιλκίς (Δ.Ε.Υ.Α.Κ) γιορτάζει την ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού και καλεί όλους τους πολίτες – ανεξαρτήτως ηλικίας- να γιορτάσουν μαζί της, με έναν ποδηλατικό περίπατο στην πόλη του Κιλκίς.
Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 11.00, με αφετηρία το Δημαρχείο Κιλκίς. Οι ποδηλάτες θα περάσουν από τις οδούς Γ. Καπέτα (αφετηρία) – Ελ. Βενιζέλου – Παπαλουκά – 21η Ιουνίου – Εθν. Αντίστασης και μέσω της οδού Προφήτη Ηλία θα τερματίσουν  στον Βιολογικό Καθαρισμό.
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:33

Διοίκηση Κιλκισιακού : «Μας εξαπάτησε ο Σωτηριάδης»

Συντάκτης:
Συνέντευξη τύπου προς τους αθλητικογράφος των τοπικών μέσων ενημέρωσης παραχώρησε η διοίκηση του Κιλκισιακού, καταγγέλλοντας τον απερχόμενο πρόεδρο του ιστορικού σωματείου Αναστάσιο Σωτηριάδη, για ένα σωρό, παρατυπίες, παραλείψεις, αποκρύψεις στοιχείων και εν τέλει για τραγελαφικές καταστάσεις.
Ο πρόεδρος του Κιλκισιακού Σωτήρης Φουτσιτζής ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός κα
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:31

Κυριάκος Αναστασιάδης: «Οι νέοι στο προσκήνιο»

Συντάκτης:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Κιλκίς (ΔΗ.ΣΥ.Ν) κατείχε ως γνωστόν μία από τις πρώτες θέσεις πανελληνίως, χάρη στην μεγάλη του δράση. Το ΔΗ.ΣΥ.Ν άλλαξε κι έγινε Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν).
Αυτό που δεν άλλαξε είναι η διάθεση για δουλειά. Αυτό μας έδωσε να καταλάβουμε ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα νεολαίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου 2007 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 102fm. Η εκπομπή της κ. Παπαϊωάννου «Περισκόπιο» ασχολήθηκε με τον θεσμό των ΤΟ.ΣΥ.Ν, κρίνοντας η ίδια και οι συνεργάτες της, πως ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει για το θέμα αυτό είναι ο εκπρόσωπος ενός πετυχημένου Συμβουλίου Νέων.
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:57

Ημερίδα για ενίσχυση Γυναικείας Απασχόλησης

Συντάκτης:
 Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στα όρια των οικισμών του ανέλαβε ο Δήμος Ευρωπού, πραγματοποιώντας ενημερωτική ημερίδα με τη συμμετοχή πολλών νέων γυναικών της περιοχής.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που οργανώνει το Γραφείο Ενημέρωσης του Δήμου, που συγκρότησε ο Δήμαρχος Ευθύμης Κουρτζανίδης  με την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, οικονομολόγο-αναπτυξιολόγο Μακρίνα Ισαηλίδου, που κατάγεται από την Τούμπα.
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:55

Βγαίνουν στους δρόμους

Συντάκτης:
Κάποιος ή κάποιοι κοροϊδεύουν τους δημόσιους υπαλλήλους του νομού. Αλλιώς δεν εξηγείται από τη μια πλευρά να παρέχονται διαβεβαιώσεις ότι στο νέο καθεστώς τω Παραμεθοριων Περιοχών θα ενταχθεί και ο ν. Κιλκίς και από την άλλη ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος να εντάσσει στο νομοσχέδιο μόνο τους νομούς Δράμας και Σερρών, εξαιρώντας για άλλη μια φορά το Κιλκίς.
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:53

Αναίτιος «πόλεμος» δηλώσεων στην Τ.Α

Συντάκτης:
Ένα σοβαρό θέμα του νομού, όπως η νέα δομή των ΟΤΑ ενόψει του Καποδίστρια 2, αλέθεται ξανά στις μυλόπετρες των προσωπικών στρατηγικών και επιδιώξεων όσων διακονούν το δημόσιο βίο του νομού. Μια δημόσια συνεδρίαση της ΤΕΔΚ με διευρυμένη σύνθεση καθώς συμμετείχαν οι δήμαρχοι του νομού, προσέφερε την αφορμή να αναπτυχθεί μια δημόσια αντιπαράθεση άνευ σοβαρού λόγου με εμφανείς όμως τις σκοπιμότητες των αναιτίως δορυφορούντων
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:52

ΟΧΙ σε αναγκαστικές συνενώσεις δήμων

Συντάκτης:
Υπέρ των εθελούσιων συνενώσεων των δήμων τάσσεται ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γιώργος Θεοδωρίδης, με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Σε ανακοίνωση του δημάρχου αναφέρεται:
Με μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε   το 6ο « Κιλκισιώτικο αντάμωμα» που οργάνωσε ο Σύλλογος μας την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007 στην θεατρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Αγίου Δημητρίου.
 “Ανίδρωτοι λοτόμοι” έδρασαν στο Κιλκίς και δίκην στυγερών εκτελεστών αφάνισαν ένα μικρό αλσύλλιο που με αυτοψυείς λεύκες δημιουργήθηκε σε τμήμα του αεροδρομίου Κιλκίς.
Οι εκατοντάδες πλέον Κιλκισιώτες που χαίρονται τον περίπατό τους καθημερινά στο αεροδοδρόμιο με πόνο ψυχής αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.