Quantcast
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 9:03:17 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Οι γιορταστικές οικολογικές παραδόσεις της Κοινότητας Κιλκίς συνεχίζονται και φέτος με την προσφορά χριστουγεννιάτικων δέντρων σε σχολικές μονάδες και φορείς.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Κιλκίς Θανάση Καριοφύλλη  διατέθηκαν πάνω από πενήντα πεύκα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια και στα ΕΠΑΛ της πόλης, έτοιμα για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Από την Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών της ΕΠΣ Κιλκίς ορίσθηκαν οι παρατηρητές και οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες της Α1 και Α κατηγορίας το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, στις 3 το απόγευμα, όπως καταγράφονται στο σχετικό πίνακα στην έκθεση εικόνων.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το νέο ΔΣ του Σωματείου Μικροπωλητών & Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Κιλκίς, στις 15/12/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου μας με την Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αικατερίνη Παναγιωτίδου-Φραγγίδου, τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστο Σαχινίδη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Ανάσα Ευαισθησίας κ. Χριστίνα Κουρουζίδου και αντιπροσωπεία των Υγειονομικών σε αναστολή κ. Αθανάσιο Καριοφύλλη και κ. Δέσποινα Κουσίδου.

Επιτέλους. Ύστερα από 16 χρόνια αδράνειας και εγκατάλειψης του μοναδικού αναψυκτηρίου του νομού που βρίσκεται μπροστά σε λίμνη ή ποταμό, ο Δήμος Κιλκίς δημοπρατεί την ενοικίαση του αναψυκτηρίου Δοϊράνης.
Παρότι λέχθηκε κατά καιρούς ότι το κτίσμα εστερείτο οικοδομικής άδειας και τάχα θα έπρεπε να εκδοθεί, εν τούτοις αποδείχθηκε πως το κτήριο διέθετε από το 1981 οικοδομική άδεια. Η πολυετής εγκατάλειψη του αναψυκτηρίου αποτέλεσε πλήγμα στην τουριστική κίνηση της περιοχής, καθώς ευρισκόμενο σε προνομιακή τοποθεσία, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες σε όποιον ήθελε να χαρεί τη λίμνη με τα πεντακάθαρα νερά.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (16-12-2022)

Με επιτυχία διεξήχθη ο 5ος διαγωνισμός “Test your CFO Skills” 2022 με εκατοντάδες σπουδαστές υψηλού επιπέδου γνώσεων από λογιστικές και οικονομικές σχολές των 35 καλύτερων πανεπιστημίων σε 7 χώρες της Νοτίου Ευρώπης

Η Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) (Ένωση Ορκωτών Λογιστών), η μεγαλύτερη παγκόσμια ένωση για επαγγελματίες λογιστές που συγκεντρώνει περισσότερους από 780.000 σπουδαστές και μέλη διεθνώς, διεξήγε με επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά τον συναρπαστικό διαδικτυακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής γνώσης ACCA Southern Europe Student Competition “Test your CFO Skills” 2022. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου την ίδια ώρα και ημέρα σε 7 χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ευχαριστεί θερμά  τον Ταξίαρχο Τσάμη Βασίλειο και την 71η  Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού, για την πρόσκληση στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.

Την πρόσληψη ηλεκτρολόγων μηχανικών και ηλεκτροτεχνικών δικτύων προωθεί ο ΔΕΔΔΗΕ στον δήμο Κιλκίς. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει οκτάμηνη σύμβαση εργασίας.

Από την κατανομή των τριών νέων θέσεων προκύπτει ότι θα επιλεγούν πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (14-12-2022)

Για την ALUMIL, οι συνολικά 1.361 εργαζόμενοι της μητρικής εταιρίας αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο, κάτι που αντικατοπτρίζεται στη σημαντική αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρείας στην Ελλάδα το 2022 κατά σχεδόν 13% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Οι εργαζόμενοι συμβάλλουν καθοριστικά στην ανοδική αναπτυξιακή πορεία που ακολουθεί η Εταιρεία. Συγκεκριμένα, το πρώτο 9μηνο του 2022 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ALUMIL αυξήθηκε κατά 38.4% στο σύνολο των χωρών όπου δραστηριοποιείται, ξεπερνώντας τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ η λειτουργική του κερδοφορία αυξήθηκε κατά 50.8%, στα συνολικά 52.4 εκατ. ευρώ.