Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 8:18:05 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τα νέα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που μέσα από αυτή την επέκταση, θα έχουν μέσω του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στη χώρα, πρόσβαση σε FTTH, βρίσκονται σε δήμους των νομών: Αττικής (δήμοι Καλλιθέας, Κορωπίου, Μαραθώνα, Παλλήνης, Μαρκόπουλου, Μεγάρων, Σπάτων-Αρτέμιδος), Βοιωτίας (δήμος Θήβας), Κέρκυρας (δήμος Κέρκυρας), Ροδόπης (δήμος Κομοτηνής), Κορίνθου

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξασφάλισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ (518.865.020 ευρώ) από κοινοτικούς πόρους για τη συγχρηματοδότηση σιδηροδρομικών έργων, που θα υλοποιηθούν στην επόμενη τετραετία και προέρχονται από την τελευταία πρόσκληση του φακέλου Ταμείου Συνοχής του Μηχανισμού για τη Σύνδεση της Ευρώπης (CEF II).Οι εγκριθείσες προτάσεις συμπληρώνουν κενά στο βασικό άξονα Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη / Προμαχώνας (ΠΑΘΕ/Π) και αφορούν στα ακόλουθα έργα:

  • Σας γνωρίζουμε, ότι την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 διεξήχθησαν στο χώρο της ΛΑΦ Κιλκίς οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, για ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων αυτής για το Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομο- σπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών
  • Κατόπιν συγκλίσεως των εκλεγέντων από τον πλειονοψηφήσαντα αυτών, όπως ορίζει το άρθρο 18 του καταστατικού, συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα όπως παρακάτω:

Την περίοδο του θέρους λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη καταπόνηση των εργαζομένων που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών παραγόντων του εξωτερικού περιβάλλοντος και παραμέτρων μικροκλίματος του εσωτερικού εργασιακού χώρου, σωματικής εργασίας και προστατευτικού ρουχισμού.

Ζητείται άτομο  για εργασία στο δημοσιογραφικό συγκρότημα των ΕΙΔΗΣΕΩΝ στο Κιλκίς. Αναγκαία η δυνατότητα μετακίνησης.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Παιονίας το <<ΤΟ ΠΑΊ΄ΚΟ>, πουλάει αγροτικό 4x4 πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο MITSUBISHI turbo 2500χιλ κυβικών με 1 ½ καμπίνα, σε πολύ καλή τιμή, το οποίο μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες του, καθόσον προέβη στην αγορά άλλου μεγαλύτερου σε κυβισμό αυτοκινήτου, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας που ο Κυνηγετικός Σύλλογος είναι ενταγμένος, δηλαδή κατασβέσεις πυρκαγιών και αντιμετώπιση και όλων των άλλων καιρικών φαινομένων, που υπάγονται σε όλο το φάσμα της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Κιλκίς.

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2024 ο νέος πρόεδρος και οικονομικός διαχειριστής του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης κ.Αστέριος Τάτσης πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

"Στο απόλυτο σκοτάδι ο κόμβος Μεταλλικού, ο πλέον πολυσύχναστος του ν. Κιλκίς", ήταν ο τίτλος με το βίντεο που αναρτήσαμε στις 22-1-2022, και με το ακόλουθο κείμενο:

 "Ο κόμβος του Μεταλλικού είναι ο πλέον πολυσύχναστος του ν. Κιλκίς. Συνδέει την πρωτεύουσα του νομού, το Κιλκίς, με την Παιονία, το Πολύκαστρο, την ΠΑΘΕ και το Τελωνείο Ευζώνων, με την ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου-Κιλκίς, με τα Τελωνεία Δοϊράνης και Προμαχώνα, με Σέρρες.

Φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης σε δασική έκταση στο όρος Πάικο, από την πλευρά της Πέλλας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει στις παρυφές του πεδίου βολής στην περιοχή Κρανιά και στο σημείο μεταβαίνουν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ν. Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr), για αύριο Παρασκευή 19-07-2024, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στην Π.Ε. Κιλκίς. Κατόπιν αυτού σας υπενθυμίζουμε για τα παρακάτω: