Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 3:35:53 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων, συνελήφθησαν στις 15 Μαΐου 2023 το πρωί, 3 άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Σεμινάριο εκμάθησης παροχής πρώτων βοηθειών με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των μελών του στην εκμάθηση της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) διοργάνωσε ο σύλλογος Κομμωτών/ Κουρέων νομού Κιλκίς σε συνεργασία και με την πολύτιμη στήριξη του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, για τα μέλη του, τη Δευτέρα 15 Μαΐου, σε αίθουσα του ΟΑΕΔ.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας ενημερώνει τους ενεργούς μελισσοκόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 175/118284/25-4-2023 (Β΄2712) τα αποδεικτικά στοιχεία αύξησης του αριθμού των μελισσοσμηνών που οφείλουν να προσκομίζουν οι μελισσοκόμοι είναι τα κάτωθι:

α) εάν η αύξηση οφείλεται σε αγοροπωλησία είτε μελισσοσμηνών είτε παραφυάδων , τα αντίστοιχα παραστατικά (π.χ. τιμολόγια)

"Η ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε., με έδρα το Λιμνότοπο Πολυκάστρου Κιλκίς, αναζητά ΓΡΑΦΙΣΤΑ (Graphic Designer) για πλήρη απασχόληση.

Οι συνεχείς περιπολίες των αστυνομικών για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός ημεδαπού άνδρα και ενός ανήλικου ημεδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στις 15 Μαΐου 2023 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή του Κιλκίς, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε όχημα ο ανήλικος ως οδηγός και ο συνεργός του ως συνοδηγός και να μεταφέρουν 25 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 3 ανήλικοι.

Γύρω στα εξήντα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς συμμετείχαν στην καθιερωμένη επίσκεψη που γίνεται κάθε χρόνο στη γιορτή της μητέρας, στην Λίμνη Δοϊράνη την περασμένη Κυριακή στις 14 Μαΐου. Αρχικά πήγαν στα Αμάραντα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Αμάραντος‘ όπου ο Γραμματέας του Συλλόγου Αλέξανδρος Μαριοράκης, αναφέρθηκε στην ιστορία των κατοίκων και του οικισμού.

Το περιφερειακό τμήμα του Ε.Ε.Σ. Γουμένισσας, την Κυριακή, 7 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία της Γουμένισσας, συνεορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού μαζί με την Ημέρα της Μητέρας.

Ευχαριστούμε την καταξιωμένη  Κιλκισιώτισσα κα Έλλη Φρεγγίδου, ψυχολόγο-ποιήτρια, για την υψηλού επιπέδου εισήγησή της <<Γυναίκα -Μητέρα :Νέα δεδομένα και σύγχρονες προκλήσεις>>, τη νεανική χορωδία <<Μουσών Δράσις>>,που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς και τον καθηγητή κο Ιωάννη Ζαγκότη, για το κοπιώδες και υποδειγματικό ντοκιμαντέρ του, αναφορά στην ιστορία και στη διαχρονική πορεία και δράση του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Δήμος Κιλκίς, ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος “Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019, του ΤΕΒΑ 2014-2020”, θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων την Πέμπτη 18 Μαϊου από τις 08:30 έως τις 14:00 στο 3o Γυμνάσιο Κιλκίς ( διεύθυνση, τέρμα Ευρώπης).

Τα προϊόντα θα δοθούν σε δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι οποίοι έχουν επιλέξει στην αίτησή τους να λάβουν και προϊόντα μέσω ΤΕΒΑ.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (16-5-2023)

Συνελήφθησαν στις 13 Μαΐου 2023 το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 2 ημεδαποί άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες και διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα ο ένας από τους δύο παρέλαβε από βάση δένδρου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 110 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.