espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 7:01:57 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Χωρίς ρεύμα ήταν ένα μεγάλο μέρος της πόλης του Κιλκίς το πρωί της Παρασκευής εξ αιτίας της πτώσης νταλίκας σε κολόνα οδικού φωτισμού στην ανατολική είσοδο της πόλης

Στις 7:15 το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2023 νταλίκα -με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας- ξέφυγε από το δρόμο και έπεσε πάνω σε στύλο φωτισμού, στην ανατολική είσοδο-έξοδο του Κιλκίς, στον κόμβο προς Αργυρούπολη και Ευκαρπία.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (2-6-2023)

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α. Α.Ε. Ο.Τ.Α, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και σε συνεργασία με τον Δήμο Κόντσε και την Τουριστική Ένωση Στρούμιτσα, σχεδιάζει πρωτότυπες εναλλακτικές διαδρομές της τουριστικής ανάπτυξης στη διασυνοριακή περιοχή του Κιλκίς και της γειτονικής μας χώρας με σκοπό να την βάλει στον τουριστικό χάρτη.

Τα παλιά Δημοτικά Σφαγεία Αξιούπολης έχουν πλέον μετατραπεί σε μια σύγχρονη μονάδα με την φροντίδα και την εμπειρία της εταιρείας ΚΤΗΜΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ Α.Ε. Πρόκειται για τη μεγάλη εταιρεία της Κρήτης, που πλέον έχει και στο Κιλκίς το υποκατάστημα και το ενδιαφέρον της, με τα Σφαγεία της Αξιούπολης, αλλά και με Κτηνοτροφική Μονάδα Αιγοπροβάτων & Εκτροφής Αμνοεριφίων.

Βροχερό πρόσωπο παρουσίασε ο Μάιος του 2023, έπειτα από έναν φτωχό σε βροχές χειμώνα και μια σχετικά άνυδρη άνοιξη για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα δυτικά.

Βάσει των καταγραφών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, μεγάλα ύψη βροχόπτωσης σημειώθηκαν:

Ο Εμποροεπαγγελματικός Συλλογος Γουμένισσας προχώρησε στη δημιουργία του site visitgoumenissa.gr.

«Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας ανάπτυξης της τουριστικης προβολής του τόπου μας δημιουργήθηκε αυτό το site για την ανάδειξη των τοπικών επιχειρήσεων, της ιστορίας του τόπου, των αξιοθέατων και του φυσικού πλούτου της περιοχής.»

Αν υπάρχει μια σταθερή διαχρονικά αξιόπιστη επιλογή χρηματοδοτικού προγράμματος για τους ιδιώτες επενδυτές, αυτό είναι το πρόγραμμα LEADER που υλοποιεί με απόλυτη επιτυχία από το 1991 η Αναπτυξιακή Κιλκίς. Η τελευταία γι΄ αυτήν την Προγραμματική Περίοδο Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, με διαθέσιμη δημόσια δαπάνη 2.810.000€, τα έχει όλα:

Ξεκούραση και αναψυχή στη γαλάζια λίμνη και τους καταρράκτες του Σκρα, προσκύνημα στα μοναστήρια του Αγίου Ραφαήλ στο Πάικο και του Αγίου Γεωργίου στη Γουμένισσα αλλά και ποντιακά εδέσματα όπως τα πιροσκί, τα βαρένικα, ο τανωμένος σουρβάς και το χαβίτσι είναι λίγες μόνο από τις επιλογές του επισκέπτη για μια εμπειρία ευεξίας και γαστρονομίας στην περιοχή του Κιλκίς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (31-5-2023)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (31-5-2023)