Quantcast
Σάββατο, 1 Απριλίου 2023, 1:09:07 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις και τα απογευματινά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 8/3, όπως και στο Κιλκίς όπου πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο μαζικές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων έδειξαν την ξεκάθαρη απόφαση του λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας «να μην υπάρξει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη».

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2023 έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.  

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (15-3-2023)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (15-3-2023)

«Είμαστε κι εμείς  ως γονείς, οργισμένοι με το έγκλημα! Δεν θα ζήσουμε με την ανασφάλεια για τη ζωή των παιδιών μας!

Παλεύουμε για να γίνει πράξη αυτό που βροντοφωνάζουν τόσες μέρες τώρα οι  μαθητές, οι φοιτητές, οι γονείς, όλος ο κόσμος: “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ” και “το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”, με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή πολλών δεκάδων συνανθρώπων μας, πολλών νέων παιδιών. Στην θέση τους θα μπορούσαν να ήταν τα δικά μας παιδιά, εμείς οι ίδιοι, οι δικοί μας φίλοι και συγγενείς. 

Ο Δήμος Κιλκίς ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ στα πλαίσια του επισιτιστικού προγράμματος “Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019, του ΤΕΒΑ 2014-2020” θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων,

  • Tην Πέμπτη 16-03-2023 και ώρα 08:30 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. στο 3o Γυμνάσιο Κιλκίς ( διεύθυνση, τέρμα Ευρώπης).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, προέβη στις παρακάτω επισημάνσεις:

Tο δικηγορικό σώμα (με τις αποφάσεις της Ολομέλειας από 5.3.2023 και της Συντονιστικής Επιτροπής από 13.3.2023) έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν ανήκουν, τόσο σε υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (14-3-2023)

Συνολικά εφτά θέσεις ιατρών εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση για τα δυο Νοσοκομεία του νομού (Κιλκίς και Γουμένισσας) και το Κέντρο Υγείας Δροσάτου.

Συγκεκριμένα:

Εγκρίθηκαν τρεις θέσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς ως εξής: 2 θέσεις για το Παθολογικό Τμήμα (Εσωτερικής Παθολογίας) Επιμελητή Β’ και διευθυντή, 1 θέση για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Χειρουργικής),

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει προγραμματίσει διακοπή ρεύματος την Τρίτη 14 Μαρτίου από τις 9:30 έως τις 14:30 στους οικισμούς Λαοδικηνό, Ακροποταμιά, Λειψύδριο, Πυργωτό, Φανάρι, Περιστέρι και Χρυσόπετρα, λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.