Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 5:06:23 πμ
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 03:36

Παραιτηθείτε κ. Συμεωνίδου

Κριτική εφόλης της ύλης επί των πεπραγμένων της δημάρχου Αξιούπολης Σόνιας Συμεωνίδου ασκεί, με αφορμή και τις τελευταίεςεξελίξεις με την έγκριση της μελέτης ανάπλασης και της  συγκοινωνιακής μελέτης, η επικεφαλής του “Δήμου Πολιτών” Αξιούπολης Ντίνα Παλλάδη. Μάλιστα η κ.Παλλάδη καλεί τη δήμαρχο, χωρις περιστροφές, να παραιτηθεί.


Το πλήρες κειμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Με έκπληξη διάβασα στις “Ειδήσεις και την Πρωινή” τη δημόσια δήλωση αποτυχίας, της διοίκησης της, από την κ. Συμεωνίδου δήμαρχο Αξιούπολης.
“Δυστυχώς επτωχεύσαμε” ή αλλιώς, δυστυχώς αδυνατώ, δηλώνει η κα Συμεωνίδου να διοικήσω το δήμο.
Δυστυχώς απέτυχα. Δυστυχώς αδυνατώ να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη των δημοτών να διαχειριστώ, με ευθύνη, συνέπεια, αρετή και τόλμη τα προβλήματα του τόπου μου.
Για όλα φταίνε οι άλλοι, κυρίως όμως η αντιπολίτευση του “Δήμου Πολιτών” θαρρείς και αυτοί “Ο Δήμος Πολιτών” διοικεί.
“Φταίει το κακό το ριζικό μου ή μπορεί να φταίει ο Θεός που την μισεί” δηλώνει η κ. Συμεωνίδου. Παραποιώντας την αλήθεια, κατεχόμενη από αθεράπευτη αξουσιολαγνεία, παραμένει γαντζωμένη στην καρέκλα της Δημάρχου που από καιρό θα έπρεπε να έχει εγκαταλείψει.
Γιατί δεν παραιτείστε κ. Δήμαρχε;
Γιατί δεν απαλλάσσετε το δήμο από την αλαζονική συμπεριφορά σας;
Γιατί δεν συνειδητοποιείτε ότι ο Δήμος Αξιούπολης, κυρίως χωρίς εσάς, θα βρει πιο εύκολα το δρόμο του;
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αξιούπολης, που είχε αποκλειστικό θέμα τη συγκοινωνιακή μελέτη των πλατειών, φάνηκε η γύμνια της διοίκησης σας, η έλλειψη των δικών σας προτάσεων και η ευθυνοφοβία σας.
Στην πρώτη συνεδρίαση στις 26.3.2009 ήρθατε παντελώς ανέτοιμη. Στη δεύτερη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα στις 5.4.2009 η πρότασή σας είχε τη στήριξη 5 μόνο συμβούλων από τους 17 του Δημοτικού συμβουλίου. Κάτω από την πίεση της πραγματικότητας των αριθμών για να μην εξευτελιστείτε αποσύρατε το θέμα.
Κλείνοντας τα αυτιά σας στα αιτήματα των δημοτών, κλείνοντας τα αυτιά σας στις δικαιολογημένες  απορίες και ενστάσεις των δικών σας συμβούλων,  κλείνοντας τα αυτιά σας στις προτάσεις του “Δήμου Πολιτών”, με αλαζονική νοοτροπία “ή αυτό που λέω ή τίποτα άλλο” φτάσαμε στην τρίτη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα στις 28.4.2009 όπου και πάλι, όπως ήταν φυσικό, δεν είχατε την “απαιτούμενη”, για το εαυτό σας και όχι για το καλό του Δήμο πλειοψηφία.
Προτάσεις ακούσατε από όλους και στα 3 Δημοτικά συμβούλια και από τον Εμπορικό σύλλογο και από τους εκπροσώπους των ΤΑΞΙ και από τους επαγγελματίες της οδού Φιλίππου και από “ανήσυχους” πολίτες και από τον “Δήμο Πολιτών”.
Επιμένετε πεισματικά και στα 3 Δημοτικά συμβούλια να υπερασπίζεστε τις πρωτοβουλίες σας, όπως την “ανάθεση” ουσιαστικά της μελέτης, σε συκεκριμένο μελετητικό γραφείο, αφού όπως η ίδια δηλώσατε “δυστυχώς στη δημοπρασία πήραν μέρος και άλλα μελετητικά γραφεία εκτός από αυτό που επέλεξα εγώ” να επιβάλλετε εγωιστικά, σαν μικρό παιδί την άποψη σας σε όλους.
Αυτή η συμπεριφορά σας οδήγησε τον πλειοψηφούντα σύμβουλο σας και αντιδήμαρχο το 2007 κ. Παύλο Πασσαλίδη και την εν ενεργεία αντιδήμαρχο κα. Ελισσάβετ Δημητριάδου σε ανεξαρτητοποίηση.
Το έγκλημα, σύμφωνα με την άποψη τη δική σας, που διέπραξαν ήταν ότι θέλησαν να είναι πολτικά πρόσωπα και όχι υπήκοοι σας.
Αυτή η συμπεριφορά σας οδηγεί και τους υπόλοιπους εκλεγμένους με το συνδυασμό σας δημοτικούς συμβούλους να ακούν τοπική αυτοδιοίκηση και να κάνουν πράξη το “λάθε βιώσας” του Επίκουρου ή σε απλά Ελληνικά να ακούν “πολιτική” και να παίρνουν τα βουνά.
Στην “γελοιότητα” περί δημοψηφίσματος απαντήσαμε.
Ο τόπος δεν χρειάζεται “μεσσία” για να σωθεί.
Η ανάπτυξη του τόπου είναι ζητούμενο όλων των δημοτών. Είναι σύνθετο πρόβλημα.
Θέλει πολιτική βούληση που δεν διαθέτετε. Θέλει ιδιωτική πρωτοβουλία που στις μέρες μας είνα άλυτο πρόβλημα. Θέλει οικονομική ευμάρεια που δεν υπάρχει σήμερα. Θέλει θέσεις εργασίας, που δυστυχώς περιορίζονται σε ημιαπασχολούμενους και έναν εφεδρικό στρατό ανέργων, που κάθε φορά γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης ανίερων πολιτικών.
Διαχειρίζεστε εδώ και τρία χρόνια μόνο τη μιζέρια και εκμεταλλεύεστε στην ανθρώπινη ανάγκη. Λαϊκίζετε θέλοντας να πείσετε τους δημότες μας ότι η σωτηρία όλου του δήμου είναι η ανάπλαση των πλατειών και του ενδιάμεσου δρόμου.
Ποιοι νέοι άνρθωποι θα τολμήσουν με τα σημερινά δεδομένα να επενδύσουν στο τόπο μας;
Ποιά πρόταση και ποιά πολιτική απάντηση δώσατε στα θέματα της ανεργίας;
Ποιά ήταν η πρότασή σας για τα αδιέξοδα της νεολαίας μας;
Δεν φτάνουν οι συναυλίες στον Αξιό ούτε τα πανηγύρια για να τους φέρουν πίσω.
Από ανθρώπους, σαν και εμάς σώθηκε το έργο της πλατείας Τζήκα στο Σκρα.
Από δική σας ολιγωρία κινδύνεψε να χάσει ο Δήμος τη χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΑΧ.
Από ανθρώπους συνειδητοποιημένους σώθηκε η υδροδότηση του ορεινού όγκου. Το ξέρετε, το κρύβετε όμως ότι στις δικές μας πλάτες σηκώθηκαν και σώθηκαν αυτά τα έργα. Γιατί πραγματικά σκοπός μας είναι το καλό και η ανάπτυξη του τόπου.
Από οραματιστές, με το “ευγενές υπόλειμμα” μπορεί και να έχει προοπτική ο τόπος. Σιγά-σιγά με μικρά και σταθερά βήματα από κάποιους ρομαντικούς, με τον αγώνα τους τον προσωπκό, που δεν ξεχωρίζει από τον κοινωνικό αυτός ο τόπος μπορεί και να σωθεί.
Από το 1974 με τη μεταπολίτευση, όλοι οι δήμαρχοι του Δήμου Αξιούπολης άσκησαν διοίκηση προσπαθώντας να ενώσουν τους ανθρώπους και όχι να διχάσουν.
Ο κ. Σπανούδης, ο κ. Παπαδημητρίου, ο κ. Πολυχρονίδης διοίκησαν με συνασπισμό πολιτικών δυνάμεων και πρόσφεραν όσα μπόρεσε ο καθένας ενώνοντας τους δημότες.
Εσείς γυρίσατε, σαν τη μηχανή του χρόνου, το χρόνο πίσω.
Πίσω: Τότε που το κομματικό κράτος χώριζε ακόμα και τα καφενεία σε δεξιά και αριστερά.
Τότε που το κομματικό κράτος ευνοούσε τους “χειροκροτητές” και τους υπηκόους του και καταδίκαζε το αλλιώτικο και το διαφορετικό.
Τότε που ο μικοαστικός χυλός των κομμάτων χώριζε τα παιδιά σε δικά μας και θεωρούσε όλα τα άλλα παιδιά ενός κατώτερου Θεού.
Χρέος της κοινωνίας είναι να απαντήσει πολιτικά σε πρακτικές και πολιτικές σαν τις δικές σας.
Να κλείσει τα αυτιά της στις σειρήνες.
Να αλυσοδεθεί στο κατάρτι για να αντισταθεί στο εύκολο, στο προσωρινό, το εφήμερο, το εκβιαστικό.
Η ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε και πέρασε ο “Δήμος Πολιτών” στην τελευταία συνεδρίαση στις 21.10.2009 είναι η εξής:
- Ο χώρος στάθμευσης των ταξί να γίνει στην πλατεία Ελευθερίας απέναντι από το νέο κτίριο του ΙΚΑ σε βάρος όμως της πλατείας, κρατώντας το οδόστρωμα πλάτους 7 μέτρων.
- Στην πλατεία Παύλου Μελά να υπάρχει μονοδρόμηση με κυκλική πορεία.
- Η οδός Μ. Αλεξάνδρου να είναι δρόμος ήπιας κυκλοφορίας μονής κατεύθυνσης και να υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι με ελεγχόμενη στάθμευση οχημάτων.
- Η στάση λεωφορείων στην πλατεία Ταγ. Παπαγιάννη να μεταφερθεί μπροστά στο οικόπεδο του Στρατού.
- Να κινηθούν οι διαδικασίες εκπόνησης του νέου Γ.Π.Σ. όλου του Δήμου.
- Να ανατεθεί σε συγκοινωνιολόγο η επικαιροποίηση της παλιάς κυκλοφοριακής μελέτης όλου του οικισμού Αξιούπολης.
- Να ορισθούν στην οδό Φιλίππου χώροι για ελεγχόμενη στάθμευση.
- Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκπόνησης μελέτης για τη διάνοιξη οδου Καβάλας.
- Να γίνει η διαμόρφωση των χώρων στάθμευσης κοντά στο κέντρο της πόλης.
- Να γίνει δοκιμαστικά η μονοδρόμηση της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου έτσι ώστε να φανει ο φόρτος της οδού Φιλίππου.
- Να καταβληθεί προσπάθεια για καλλίτερη αστυνόμευση του κέντρου έτσι ώστε να μην παρατηρούνται τα προβλήματα που έχουμε σήμερα με την παράνομη στάθμευση.