Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 1:41:45 πμ
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 09:38

Πασχάλης Μασούρας: Αξονικός δεν μπορεί να λειτουργήσει με δυο ακτινολόγους σε 24ωρη βάση

Είναι πολλά τα χρόνια όπου αξονικός τομογράφος υπάρχει αλλά δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Πρόσφατα για το θέμα αυτό προέκυψε δημόσια αντιπαράθεση με αφορμή την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς του βουλευτή Πέτρου Παππά.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόβλημα με τη λειτουργία του αξονικού καταγράφεται σε κάθε υπόμνημα – καταγγελία του σωματείου εργαζομένων τα πολλά τελευταία χρόνια, χωρίς όμως μέχρι τώρα να επιλυθεί.

Γιατί όμως δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο ο αξονικός; Στο ακτινολογικό τμήμα υπηρετούν τέσσερις ακτινολόγοι εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε μακροχρόνια άδεια.  Ωστόσο μετακαλείται κι ένας ακόμη από το Κ.Υ. Δροσάτου. Γιατί λοιπόν δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο;

 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Πασχάλης Μασούρας στον οποίο απευθυνθήκαμε δίνει την εξήγηση:

"Το Ακτινολογικό Τμήμα εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο, αλλά ο αξονικός τομογράφος δεν μπορεί να λειτουργήσει πάντα. Λειτουργεί μόνο όταν εφημερεύουν δυο συγκεκριμένοι ακτινολόγοι. ", λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Κιλκίς, Πασχάλης Μασούρας "Αν χρειαστεί μια τέτοια εξέταση σε μέρες και ώρες που δεν εφημερεύουν οι συγκεκριμένοι, το περιστατικό θα διακομιστεί σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και θα επιστρέψει"  καταλήγει. Το Σωματείο, όπως επισημαίνει, περιλαμβάνει το πρόβλημα σε όλα τα υπομνήματα που καταθέτει στους αρμόδιους φορείς, τουλάχιστον από το 2016.

Ο κ. Μασούρας φέρνει στην επιφάνεια για άλλη μια φορά το θέμα  της πλήρους αχρησίας  του  ψηφιακού μαστογράφου που εγκαταστάθηκε το 2020. Ο λόγος; Δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για να το λειτουργήσει.!

Έτσι οι γυναίκες που έρχονται με το παραπεμπτικό του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» …παραπέμπονται στη Θεσσαλονίκη και σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά κέντρα. Αλλιώς απλώς πληρώνουν από την τσέπη τους.

Αυτά διαδραματίζονται στο ηρωικόν Κιλκίς επί έτη πολλά.

Τα συμπεράσματα δικά σας.