Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 12:12:42 πμ
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:54

«Πήρε μπρός» το Δικαστικό

Την προτελευταία μέρα του 2008 δόθηκε τέλος σε ένα από τα πλέον μακρόβια σίριαλ του ν. Κιλκίς. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπέγραψε στις 30 Δεκεμβρίου 2008 την απόφαση παραχώρησης οχτώ στρεμμάτων της πρώην μεραρχίας (στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου) κατά χρήση  στο δήμο Κιλκίς ώστε στην έκταση αυτή να ανοικοδομηθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς.


Η πολυαναμενόμενη απόφαση αποτελεί καρπό της συμφωνίας όλων τω ενδιαφερόμενων μερών στη σύσκεψη του φθινοπώρου υπό τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκη για παραχώρηση της έκτασης στο δήμο Κιλκίς - έστω και κατά χρήση- και τη μετέπειτα παραχώρηση της έκτασης στο ΤΑΧΔΙΚ για την ανέγερση του μεγάρου.
Υπενθυμίζουμε ότι τότε είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος Δ. Τερζίδης ότι θα προβεί σε άμεση συζήτηση και λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για την παραχώρηση στο ΤΑΧΔΙΚ. Στο τέλος του Ιανουαρίου επίκειται συνεδρίαση του Δ.Σ. Κιλκίς και θεωρείται βέβαιο ότι μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης θα είναι και το θέμα αυτό και η επιβεβαίωση της βούλησης του Δ.Σ. να παραχωρήσει την έκταση στο ΤΑΧΔΙΚ, όταν ολοκληρωθούν οι πολεοδομικές μελέτες και γίνει η οριστική παραχώρηση του οικοπέδου στο δήμο.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς εντός των ημερών πρόκειται να επιδιώξει και να συναντηθεί με το νέο Υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια για την εκ νέου ανάληψη της δέσμευσης του υπουργείου ότι μέσω του ΤΑΧΔΙΚ θα προωθήσει τάχιστα την κατασκευή. Εκτιμάται πως αν όλα κινηθούν είναι εφικτή η θεμελίωση κατασκευής του μεγάρου μέσα στο Φθινόπωρο του 2009.