Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 3:00:54 πμ
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 15:11

Ποσό - μαμούθ ζητούν οι απαγωγείς

 Λύτρα 30 εκατ. ευρώ ζητούν οι απαγωγείς του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος για την απελευθέρωσή του, ποσό που πρέπει να καταβληθεί εντός επτά ημερών. Στην ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν καλά οργανωμένους κακοποιούς. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων της Τετάρτης, οι κουκουλοφόροι επικοινώνησαν δύο φορές με τη σύζυγο του επιχειρηματία για να της υποδείξουν πού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό του, με το οποίο τον απήγαγαν. Μέσα στο ντουλαπάκι του οχήματος είχαν αφήσει σημείωμα, γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στο οποίο αξιώνουν το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο. Το σημείωμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι γραμμένο σε πολύ καλά ελληνικά.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η αρπαγή του προέδρου του ΣΒΒΕ είναι έργο οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, πιθανόν με τη συμμετοχή αλλοδαπών που έχουν «επιχειρησιακή» εμπειρία.
Όπως γράφει Το Βήμα, πρώτο μέλημα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να διαπιστώσουν γιατί υπήρξε η «στόχευση» στο πρόσωπο του κ. Μυλωνά. Για τον λόγο αυτό λοιπόν εξετάζουν τις εμπορικές δραστηριότητες του επιχειρηματία στην Ελλάδα αλλά και σε βαλκανικές χώρες, όπως και τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες που μπορεί να είχε.
Επιπλέον, διερευνάται τυχόν διασύνδεσή τους με μέλη μαφίας από βαλκανικές χώρες. Οι αστυνομικοί συνεκτιμούν τα δεδομένα από δύο σχετικά όμοιες απαγωγές. Πρόκειται για την αρπαγή το 1995 του επιχειρηματία Αλέξανδρου Χαΐτογλου και για την απαγωγή του επιχειρηματία Ιωάννη Ζώνα το 2001.
Επιπλέον αξιωματικοί εξετάζουν με προσοχή το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του επιχειρηματία.

Δεν διέθετε
φρουρά για
την ασφάλειά του
Παρόλο που θεωρείται μέλος του «κλαμπ» των ισχυρών οικονομικών παραγόντων της χώρας, επικεφαλής ενός από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς ομίλους με 26 θυγατρικές παραγωγικές μονάδες στις περισσότερες βαλκανικές χώρες και δίκτυο πωλήσεων σε 45 χώρες σε 4 ηπείρους, ο Γ. Μυλωνάς δεν ένιωσε ποτέ την ανάγκη να λάβει ιδιαίτερα μέτρα για την προσωπική του ασφάλεια.
Εχοντας μόνο έναν σωματοφύλακα στο πλευρό του, πολλές φορές τον αποδέσμευε κι αυτόν -όπως έκανε το βράδυ της Δευτέρας- και προσερχόταν ασυνόδευτος σε εκδηλώσεις και στις δημόσιες υποχρεώσεις του.
Ο κ. Μυλωνάς δεν θεώρησε αναγκαίο να λάβει επιπλέον μέτρα ούτε όταν πριν από τρία χρόνια επέλεξε να εντείνει την παρουσία στα κοινά και εκλέχτηκε πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος.
Ανθρωπος ιδιαίτερα προσιτός στις κοινωνικές του συναναστροφές, απλός και με αίσθηση του χιούμορ, αντίθετα ιδιαίτερα αυστηρός στις θέσεις που εκφράζει υπό τον θεσμικό του ρόλο. Διανύοντας τη δεύτερη θητεία του ως πρόεδρου του ΣΒΒΕ, δεν δίστασε ως σήμερα να διατυπώσει δημοσίως απόψεις και προτάσεις που χαρακτηρίστηκαν αιρετικές και σκληρά εργοδοτικές, καθώς έρχονταν σε σύγκρουση με πολιτικές και συνδικαλιστικές πρακτικές.