Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 3:55:47 πμ
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 11:48

Πράσινοι και Γαλάζιοι συμφωνούν: Δυο δήμοι στο ν. Κιλκίς

Όπως κατ’ επανάληψη είχαμε προϊδεάσει τους αναγνώστες μας, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει και επίσημα τη συγκρότηση δυο δήμων στο νομό Κιλκίς ενόψει της συνένωσης στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας την περασμένη Πέμπτη προσκλήθηκαν οι γραμματείς των εφτά νομών της περιφέρεια για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Από το Κιλκίς ήταν παρών ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης ο οποίος και υποστήριξε – και κατέθεσε γραπτά- την πρόταση για δυο δήμους, ένα με τη συνένωση των δήμων Γουμένισσας, Ευρωπού, Αξιούπολης και Πολυκάστρου και δεύτερο με τη συνένωση των δήμων Κιλκίς, Πικρολίμνης, Γαλλικού, Χέρσου, Κρουσίων, Δοϊράνης και Μουριών.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην πρόταση για δυο δήμους συγκλίνουν και οι θέσεις των βουλευτών Γ. Φλωρίδη και Θ. Παραστατίδη παρότι και οι δυο δημοσίως μέχρι τώρα απέφυγαν να λάβουν θέση.
Μοναδικό «αγκάθι» στην ολόθερμη αποδοχή της θέσης περί δυο δήμων εκ μέρους των πρασίνων  παραμένει ο φόβος ότι είναι δυνατή η απώλεια και των δυο δήμων στις προσεχείς εκλογές. Είναι χαρακτηριστική εξάλλου η εκτίμηση του αντιπάλου στρατοπέδου, της Νέας Δημοκρατίας, ότι «οι δυο  δήμοι συμφέρουν πολιτικά διότι, όπως ελέχθη στην τελευταία συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, μπορούμε να κερδίσουμε και τους δυο»