Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 5:49:05 μμ
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:39

Πυρκαγιά απείλησε τα στρατόπεδα Πολυκάστρου

 Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε το μεσημέρι της Δευτέρας τα στρατόπεδα του Πολυκάστρου, ενώ ένα δεύτερο μέτωπο φωτιάς κινήθηκε απειλητικά από το Βαφειοχώρι προς τη Σιταριά και το Ξηρόλακκο καίγοντας δεκάδες στρέμματα σιτοκαλαμιών.
Μεγάλη και άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εναέρια και επίγεια μέσα, που πρόλαβε τα χειρότερα στη φωτιά του Πολυκάστρου, όπου απειλήθηκε και η μονάδα αναψυχής Splash.
H πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι βόρεια του Πολυκάστρου και κοντά στο δρόμο των στρατοπέδων. Ο άνεμος που επικρατούσε στην περιοχή και η ανομβρία των τελευταίων μηνών, βοήθησαν ώστε η φωτιά να κινηθεί γρήγορα ανάμεσα από τα στρατόπεδα και να φθάσει ανατολικά της πόλης, καίγοντας μια αποθήκη της βιομηχανίας Ιωαννίδη.
Οι μεγάλες επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, του Στρατού και του Δήμου Πολυκάστρου που κινητοποιήθηκαν, βοηθήθηκαν αποτελεσματικά από δυο αεροπλάνα και δυο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και γύρω στις 3 το μεσημέρι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι φλόγες της φωτιάς έφθασαν κυριολεκτικά μέχρι την άκρη της πισίνας του χώρου αναψυχής Splash.
Μετά τον έλεγχο αυτής της επικίνδυνης πυρκαγιάς, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν στην κατάσβεση της δεύτερης μεγάλης φωτιάς, που μπορεί να έκαιγε σιτοκαλαμιές, αλλά το μέτωπό της πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις.
Η φωτιά ξέσπασε κι αυτή κοντά σε δρόμο, στο οδικό δίκτυο Πολυκάστρου-Βαφειοχωρίου και με τη βοήθεια του ανέμου κινήθηκε δυτικά καίγοντας σιτοκαλαμιές.