espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 9:49:40 μμ
Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 20:57

Σε νέα θέση το κολυμβητήριο με 25άρα πισίνα

Με νέα θέση στο ίδιο οικόπεδο κι όχι επί του εγκαταλειμμένου εργοταξίου του κλειστού κολυμβητηρίου θα κατασκευαστεί το μικρότερο (25άρα πισίνα) ανοιχτό κολυμβητήριο  στο Κιλκίς.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής 17 Οκτωβρίου γνωμάτευσε θετικά για τη λύση αυτή, που αποτελεί εξάλλου μονόδρομο αφού η τεχνική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί το νέο κολυμβητήριο να κατασκευαστεί πάνω στα θεμέλια του κλειστού κολυμβητηρίου με 50άρα πισίνα που ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων και είχε άδοξο τέλος.
Την εισήγηση της Γ. Γραμματείας και την αναγκαιότητα λήψης σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ανέπτυξε στη συνεδρίαση ο Βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς.
Όπως είναι γνωστό τα ανοιχτά κολυμβητήρια με 25άρα πισίνα, συνολικά 18 πανελλαδικά, θα κατασκευαστούν μέσω του προγράμματος ΣΔΙΤ (σύμπραξη ιδιωτικού τομέα) κι ενώ για τα 11 εκδηλώθηκε ήδη ενδιαφέρον ιδιωτικών εταιρειών, το κολυμβητήριο του Κιλκίς μαζί με άλλα έξι για διάφορους λόγους το καθένα, είναι μετέωρα.
Ενόψει της τελικής απόφασης για την τύχη τους μέσα στο Νοέμβριο ο κ. Γεωργαντάς μετέφερε τη θέση της Γ. Γραμματείας και το σώμα αποδέχθηκε ουσιαστικά να επιβεβαιώσει παλαιότερη απόφασή του επί του ιδίου αιτήματος.
Μέσω του ΣΔΙΤ ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την κατασκευή και η Πολιτεία αναλαμβάνει να καταβάλλει το κόστος της βαριάς συντήρησής του επί 18 έτη, χωρίς καμιά υποχρέωση του δήμου, που αναλαμβάνει μόνο το κόστος λειτουργίας του και φυσικά το κόστος σύνδεσης με τα δίκτυα.
Να σημειωθεί ότι  μετά την κατασκευή είναι δυνατή η επικάλυψη του κολυμβητηρίου με σκέπαστρο (μπαλόνι) με κόστος που δεν ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.
Η πισίνα θα είναι θερμαινόμενη με τη εγκατάσταση αντλίας θερμότητας χαμηλού σχετικά κόστους.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς ο κ. Γιάννης Φαχουρίδης την καταψήφισε «Είμαστε αντίθετοι στα ΣΔΙΤ. Τα έργα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν τμηματικά από το κράτος. Είμαστε αντίθετοι επίσης και στην εγκατάλειψη του κλειστού κολυμβητηρίου. Πετάχτηκαν 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Αλλού αποπερατώθηκαν παρόμοια έργα. Να κατασκευαστεί  και στο Κιλκίς η 50 πισίνα του κλειστού κολυμβητηρίου, ανέφερε.