Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:33:51 μμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:13

Σφράγισε τον τόπο μας με το πολύπλευρο έργο του

Ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, έπειτα από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου κυρού Αποστόλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, την κοίμηση του Μακαριστού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, κυρού Αποστόλου.
Ενός σημαντικού ποιμένα της εκκλησίας, που σφράγισε τον τόπο μας με το πολύπλευρο έργο και την έντονη παρουσία του καθ όλη τη διάρκεια της διακονίας του.
Χαρακτήρας ήπιος, ειλικρινής, φιλάνθρωπος, ένας γνήσιος θρησκευτικός και πνευματικός πατέρας για όλους μας.
Κατόρθωσε να οικοδομήσει μια ανεκτίμητη σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης με το ποίμνιο του, ενώ παράλληλα επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στους νέους του τόπου μας, με τους οποίους και είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο επικοινωνίας.
Όλοι μας θα ενθυμούμαστε τα δυναμικά του κηρύγματα, τις νουθεσίες και τις συμβουλές του, με τις οποίες είχε ως στόχο αφενός να κατανοήσουμε τη σημασία των πνευματικών και των ηθικών αξιών στη ζωή μας και αφετέρου να αντισταθούμε στον υλισμό της σύγχρονης κοινωνίας. Άλλωστε ο λιτός τρόπος της ζωής του, αποτελούσε για εμάς το καλύτερο πρότυπο.
Ως προς το πολύπλευρο, όπως προανέφερα, έργο του ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη λειτουργία του Εκκλησιαστικού Λυκείου, του Ωδείου της Μητροπόλεως, του γηροκομείου, του οικοτροφείου και των παιδικών κατασκηνώσεων, ως ελάχιστο δείγμα της αγάπης του προς τον τόπο μας, και σημαντική παρακαταθήκη για το διάδοχό του.
Ως Νομάρχης Κιλκίς, από βάθους καρδίας θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έχασε ένα από τα εκλεκτότερα μελή της.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».