Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:48:07 μμ
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2008 05:20

Σιωπηρές καταλήψεις

 Προφανώς ήταν μια υπενθύμιση ότι αναμένονται δυσκολότερες μέρες στη συνέχεια. Έτσι εξηγείται γιατί οι καταλήψεις σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Κιλκίς κινήθηκαν σε χαμηλούς τόνους και οι …διοργανωτές δεν φρόντισαν να γνωστοποιήσουν στην κοινή γνώμη του νομού τα αιτήματά τους. Στην τρέχουσα εβδομάδα λοιπόν οι μαθητές αποφάσισαν και κατέλαβαν από μια έως και πέντε ημέρες τα σχολεία του 1ου Λυκείου Κιλκίς, του Γυμνασίου και του Λυκείου Πολυκάστρου, του Γυμνασίου Αξιούπολης, του Γυμνασίου Πλατανιάς και του ΕΠΑΛ Αξιούπολης.
Οι καταληψίες δεν επέδειξαν ιδιαίτερη σπουδή να δημοσιοποιήσουν πέραν της εκπαιδευτικής κοινότητας τα αιτήματά τους και σύμφωνα με πληροφορίες μας σε αυτά περιλαμβάνονταν, πέραν των γενικών εκπαιδευτικών θεμάτων, και λειτουργικά προβλήματα των σχολείων τους.
Οι καταλήψεις με τελευταία αυτήν στα σχολεία του Πολυκάστρου έληξαν χθες Παρασκευή και από Δευτέρα αναμένεται να επιστρέψουν στις αίθουσες. Με μόνο ερωτηματικό την εξέλιξη της κατάληψης στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης.
Ωστόσο παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας εκτιμούν ότι η κινητοποίηση αυτή αποτέλεσε ουσιαστικά το προανάκρουσμα της αντίδρασης που θα εκδηλωθεί στο προσεχές μέλλον.