Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 10:17:27 πμ
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:35

Σκότωσαν το «Λυκάκι»

Συγκίνησε πολύ κόσμο ο χαμός της «Μπουμπούς» την Κυριακή το βράδυ. Το «Λυκάκι» όπως το ήξεραν οι περισσότεροι δηλητηριάστηκε κατά πάσα πιθανότητα από ασυνείδητους κι ας μην απείλησε κανέναν, ας ήταν φιλικό και σκυλί -προστάτης.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας τα εξής:


« Δηλητηρίασαν το σκυλί της Κ. Γαβριηλίδη. 10 ολόκληρα χρόνια οι μαγαζάτορες της Κ. Γαβριηλίδη φρόντιζαν και αγαπούσαν αυτό το σκυλί, το «λυκάκι» όπως το φώναζαν.
Το βρήκαν μια μέρα πριν 10 χρόνια, αδύνατο, γεμάτο ψώρα και παρατημένο από τα δήθεν αφεντικά του, το περιέθαλψαν, το γιάτρεψαν, το στείρωσαν, το τάϊσαν, το άφηναν να κοιμάται μπροστά στα μαγαζιά τους κι ας τους λέρωνε καμιά φορά κι ας γάβγιζε. Δεν τους ενοχλούσε γιατί κι αυτό με τη σειρά του και το μυαλό του, τους προστάτευε.
Φιλοξενία πρόσφερε και η Τράπεζα Πειραιώς και τα μαγαζιά στην 21η Ιουνίου και ο «Μήτας» στην 25η Μαρτίου.
Την Κυριακή όμως το βράδυ κάποιος ανάλγητος, άνανδρος, στερημένος από αγάπη και συναίσθημα άνθρωπος, το δηλητηρίασε κρυφά, δόλια γιατί δεν τολμά να βγει και να πει γιατί έπρεπε να σκοτώσει αυτό το ζώο.
Παρόλο που όλοι οι αγαπημένοι του φίλοι ήταν κοντά του μέχρι τις 2 τα ξημερώματα και ο κτηνίατρος κ. Ιωάννης Παυλίδης προσπαθούσε να το σώσει, το ζώο πέθανε μέσα σε φριχτούς σπασμούς, και κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο παρκάκι δίπλα στα Ταξί.
Μέχρι να προλάβουμε να το θάψουμε, το κουφάρι του ζώου είχε εξαφανιστεί γιατί δεν είναι πρέπον για τους Κιλκισιώτες να βλέπουν τέτοια πράγματα. Να το κάνουν όμως επιτρέπεται.
Όμως δεν φταιει μόνο αυτός που έριξε την φόλα. Όλη η τοπική αυτοδιοίκηση, ο κάθε νομάρχης, ο κάθε δήμαρχος, ο κάθε υπεύθυνος πολιτισμού, καθαριότητας, πρασίνου, βουλευτής, κτηνιατρική υπηρεσία, που κωφεύει, σιωπά και αδιαφορεί τόσα χρόνια για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στο Κιλκίς.
Είναι τραγικά συνυπεύθυνοι κι όχι μόνο αυτοί, αλλά κι εμείς που γράφουμε ατές τις γραμμές, εσείς που τις διαβάζετε, γιατί δεν απαιτούμε από αυτούς που μας διοικούν ένα καλύτερο Κιλκίς, μια αναβαθμισμένη, σύγχρονη, όμορφη, καθαρή πόλη. Συμβιβαζόμαστε με αυτά που δεν κάνουν και δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε παρά να συμφωνήσουμε με τους ξένους που έρχονται και λένε: Καλά, εσείς είστε χρόνια πίσω, όχι μόνο στο θέμα των ζώων, σε όλα!!!
Αυτές τις μέρες που έρχονται λοιπόν ας σκεφτούμε το έγκλημα που διαπράττουμε απέναντι στα ζώα, στη φύση και στον ΄πιδιο τον συνάνθρωπό μας κι ας σκεφτούμε ότι κάποτε όλο αυτό θα γυρίσει πάνω μας. Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάτι, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.