Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 6:09:37 μμ
Τετάρτη, 14 Μαϊος 2008 13:54

Σώστε το δάSOS

 Σε ένα κάλεσμα των μαθητών και των καθηγητών της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, για εξόρμηση καθαριότητας και φροντίδας του Λόφου Αγίου Γεωργίου ανταποκρίθηκαν οι εφημερίδες μας, ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΠΡΩΙΝΗ, στηρίζοντας έτσι την πρωτοβουλία για ένα καλύτερο περιβάλλον.
Την ερχόμενη Κυριακή, λοιπόν, η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου και οι εφημερίδες μας, σε συνεργασία με το δήμο Κιλκίς, δημόσιες υπηρεσίες και φορείς της πόλης, διοργανώνουν εξόρμηση στο Λόφο Αγίου Γεωργίου και περιμένουν τους κατοίκους του Κιλκίς να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ σ’ αυτήν την προσπάθεια των μαθητών.
Για ν’ αποδείξουμε πως… είμαστε ακόμα ζωντανοί, αλλά και να καταδείξουμε τις αδυναμίες ενός κρατικού ή αυτοδιοικητικού οργανισμού, που δεν μπορούν να κάνουν και να προσφέρουν τα αυτονόητα.
Προχθές, με πρωτοβουλία της Ομάδας και των εφημερίδων μας πραγματοποιήθηκε  στο γραφείο του δημάρχου Κιλκίς Δ. Τερζίδη πλατιά σύσκεψη φορέων, για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της εξόρμησης. Ο καθηγητής Θ. Γουλτίδης, ο εκδότης μας Κ. Τερζενίδης και μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας παρουσίασαν τις μέχρι τώρα κινήσεις και έγινε διάλογος για το πως και που θα παρέμβουν οι εθελοντές στο Λόφο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του δημάρχου και αντιδημάρχων, εκπρόσωποι του Δασαρχείου, της Πυροσβεστικής, των Προσκόπων Κιλκίς, της Κοινωνίας Πολιτών, που είχε πάρει ανάλογη πρωτοβουλία πριν από ένα μήνα και του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, ενώ έχουν ακόμη κληθεί να συμμετέχουν στην εξόρμηση της Κυριακής μαθητές και καθηγητές των άλλων σχολείων και φορείς της πόλης.
Το πρώτο ραντεβού για τον συντονισμό της εξόρμησης ορίσθηκε, την Κυριακή στις 9 το πρωί, στο αναψυκτήριο ΛΟΦΟΣ. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει πως οι πολίτες που θα βρεθούν στο Λόφο και μετά τις 9 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια. Όλο το πρωινό θα υπάρχει ομάδα ενημέρωσης στην είσοδο του Αναψυκτηρίου, που θα υποδέχεται τους πολίτες και θα τους καθοδηγεί για τα σημεία που θα εργάζονται οι εθελοντές, ενώ η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Κιλκίς, θα φροντίζει για την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού, με καπέλα, γάντια, αλλά και χυμούς-σάντουιτς για τους συμμετέχοντες.
Ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαΐου, στις 9 το πρωί και όλο το πρωί, στο Λόφο Κιλκίς.