Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 11:12:34 μμ
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:37

Στη Δοϊράνη προσδοκούν ενότητα και έργα ανάπτυξης

«Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του Δήμου Δοϊράνης για μια καθαρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ δικαστική εμπλοκή του δημάρχου. Ο Δήμαρχος Δοϊρανης οφείλει να σέβεται ένα συλλογικό θεσμό λαϊκής εκπροσώπησης και να μην τον εμπλέκει στις προσωπικές περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Νέα Εποχή», Κώστας Τερζενίδης, που σημειώνει:
«Εναντίον του κ. Καλπακίδη είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα Κιλκίς αυτεπάγγελτη δίωξη για πλαστογραφία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, για πράξεις του 1997, ως προς την πρόσληψη του γιου του στην κοινότητα. Μετά από δέκα χρόνια ο κ. Καλπακίδης απαλλάχτηκε από το Δικαστήριο, με την απουσία του ελληνικού δημοσίου από αυτό.
Προς τι οι προκλητικοί πανηγυρισμοί και οι διχαστικές δηλώσεις; Γιατί επιχειρείται, μ’ ένα θλιβερό τρόπο, να σπιλωθεί και η μνήμη του τέως δημάρχου Θεόφιλου Περτσινίδη;
Χαίρομαι, που με τη δικαστική αυτή απόφαση απαλλάχτηκε από την προσωπική του περιπέτεια ο υιός του κ. Καλπακίδη και προς αυτήν την κατεύθυνση είχα κινηθεί από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση.
Συμφωνούμε με τον κ. Καλπακίδη στη διαπίστωσή του  ότι οι δημότες της Δοίράνης γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι έγινε και επομένως δεν αντιλαμβανόμαστε ποιον θέλει να «παραδώσει στην κρίση τους».
Οι δημότες της Δοϊράνης προσδοκούν από τη δημοτική αρχή να διοικήσει με σεμνότητα, να συμβάλλει στην ενότητα και όχι στο διχασμό της κοινωνίας, να προωθήσει έργα ανάπτυξης στους παραμελημένους -εδώ και ενάμιση χρόνο- οικισμούς του Δήμου, να φροντίσει επιτέλους για την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να σπεύσει στην Αθήνα και να διεκδικήσει πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, να απαιτήσει λύσεις στο τεράστιο οικολογικό πρόβλημα της λίμνης, στη μη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Δροσάτου, στις επεκτάσεις των οικισμών, στην τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής, σε αναπτυξιακά έργα για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους ψαράδες, να προχωρήσει σε εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις στην περιοχή, στην κατασκευή νέων οδικών αξόνων που θα συνδέσουν τη λεκάνη Δοϊράνης με τις περιοχές του Πολυκάστρου (από Ακρίτα) και των Κρουσίων (από Αμάραντα), στην ενεργοποίηση των φορέων, καθώς και όλων των δημοτών και ετεροδημοτών της Δοϊράνης…
Εμείς, ως μειοψηφία, είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες και κινήσεις, κάθε θετική πράξη της δημοτικής αρχής. Δεν θα συμμετέχουμε όμως σε νέες απόπειρες διχασμού και προστριβών της μικρής μας κοινωνίας, που τόσο την έχουν πληγώσει, για να επιβιώνουν κάποιοι με το «διαίρει και βασίλευε».