Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 2:32:18 πμ
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 07:18

Στη Γουμένισσα με φόντο το κολυμβητήριο

Στη Γουμένισσα δεν υπήρχε είδηση το Σάββατο 8 Νοεμβρίου. Το κλειστό γυμναστήριο που η κατασκευή του ξεκίνησε επί Φλωρίδη και προ πολλού θα είχε αποδοθεί στους μαθητές του γυμνασίου και λυκείου αν  δεν το καθυστερούσαν αχρείαστες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ήταν έτοιμο από καιρό. Οι πληρωμές έγιναν στην ώρα τους οπότε ο υφυπουργός Ιωαννίδης δεν είχε κανένα λόγο να παραπέμψει στο ΠΑΣΟΚ (να έρθει να πληρώσει το ΠΑΣΟΚ, απάντησε πρόσφατα στον αποσβολωμένο Δήμαρχο Κιλκίς, όταν του ζήτησε να χρηματοδοτήσει την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου). Αντίθετα ήταν μια ευκαιρία να “μπαλώσει” την κατάσταση, αφού μέχρι που παραδέχτηκε, παρόντος του κ. Τερζίδη,  δημόσια ότι το κράτος έχει συνέχεια!


Εξάλλου όλοι όσοι ( Υφυπουργός Κιλτίδης, Βουλευτές Τσιτουρίδης, Φλωρίδης, νομάρχης Ευάγ. Μπαλάσκας, δήμαρχος Στ. Παπαπαναγιώτου, εκπαιδευτικοί) μίλησαν στα επίσημα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου που αποδόθηκε στη μαθητική νεολαία της Γουμένισσας αναφέρθηκαν και μνημόνευσαν τη συμβολή του πρώην υπουργού γ. Φλωρίδη στην έγκριση και κατασκευή του εν λόγω έργου.
Οπότε το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα παραλειπόμενα της παρουσίας του κ. Ιωαννίδη στο νομό. Με εμφανή τη διάθεση να πέσουν οι τόνοι- είναι βέβαιο ότι ο κ. Ιωαννίδης αδικεί εαυτόν με το στυλ πολιτικής που προκρίνει- ο υφυπουργός Αθλητισμού υπήρξες σχεδόν απολογητικός στη Γουμένισσα. Επέμεινε ότι το κλειστό κολυμβητήριο του Κιλκίς δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα ΣΔΙΤ, απαντώντας έμμεσα στον βουλευτή Γ. Φλωρίδη που επιμένει - και στην Αθήνα ανέλυσε στον κ. Ιωαννίδη το πώς και το γιατί- ότι και ως ημιτελές έργο δύναται η Γ. Γ.Α να το εντάξει στα ΣΔΙΤ. Αλλά ο κ. Ιωαννίδης έπρεπε να βρει λύση για το θέμα διότι μετά το θόρυβο των ημερών από την ακατανόητη στάση του ανήμερα της εθνικής επετείου, συγκέντρωσε την κριτική των συναδέλφων του βουλευτών της Ν.Δ..
Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος του κ. Ιωαννίδη με τον βουλευτή και πρώην υπουργό Σ. Τσιτουρίδη, όταν τον είδε στην Αθήνα: Ξέρεις  Γιάννη μου δεν μπορώ να εξηγήσω στους Κιλκισιώτες γιατί ο Πολύγυρος των 5.000 κατοίκων θα έχει κολυμβητήριο και δε μπορεί να έχει το Κιλκίς των σχεδόν 40.000 κατοίκων.
Τα τελευταία νέα αναφέρουν ότι ο κ. Ιωαννίδης επιμένει πως επειδή το κολυμβητήριο ανήκει στο «Αθήνα 2004» δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί παρά μόνο από την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Αλλά σίγουρα οι «ηρωικές κορώνες» ανήμερα της επετείου πρέπει να θεωρούνται παρελθόν.
Στα αξιοσημείωτα της εκδήλωσης στη Γουμένισσα πρέπει να καταγραφεί ότι όταν ετέθη από τον αντιδήμαρχο κ. Κουσιδώνη το αίτημα για ανοιχτή πισίνα ο κ. Ιωαννίδης υπήρξε συναινετικός και μάλιστα βρέθηκε και η φόρμουλα χρηματοδότησης. Ενισχύεται η Νομαρχία και ο κ. Μπαλάσκας χρηματοδοτεί την κατασκευή. Στα αξιοσημείωτα επίσης και η δημόσια παραδοχή από πλευράς υφυπουργού ότι βρέθηκε τρόπος χρηματοδότησης του κλειστού γυμναστηρίου Ν. Αγιονερίου. Θα ενταχθεί το έργο στον ΘΗΣΕΑ. Μεσολάβησαν Φλωρίδης και Κιλτίδης και συναίνεσε ο κ. Ιωαννίδης..