Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 7:52:02 μμ
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:28

Στήριξη και προστασία των κακοποιημένων παιδιών

 Πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός πλέγματος δράσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε κάθε κρούσμα κακοποίησης παιδιού αναλαμβάνει η Εισαγγελέας Κιλκίς κ. Ειρήνη Χρυσογιάννη. Δυστυχώς η κακοποίηση ανήλικων παιδιών δεν αποτελεί πλέον σπάνιο φαινόμενο, ενώ ως κοινωνικό έλλειμμα καταγράφεται σε κάθε περίπτωση η αδυναμία «υποδοχής» και αντιμετώπισης του κακοποιημένου παιδιού για την προστασία και εν τέλει την ομαλή επανένταξή του στο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Η κ. Χρυσογιάννη λίαν προσεχώς θα συγκαλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα ζητήσει την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τις υποχρτ3εώσεις ενός εκάστου φορέα σε κάθε περίπτωση κακοποίησης παιδιού.
Συγκεκριμένα θα κληθούν η Νομαρχία, οι δήμοι, οι μητροπόλεις, η εκπαίδευση, οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και του νομού, τα νοσοκομεία κ.α.
Με το μνημόνιο συνεργασίας κάθε φορέας θα κληθεί να αποδεχτεί τις αναλογούσες ευθύνες του στην αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας και κακοποίησης παιδιού.
Στην προσπάθεια αυτή θα συνεισφέρει και «Το χαμόγελο του Παιδιού» ο πρόεδρος του οποίου κ. Γιαννόπουλος δεσμεύτηκε για κάθε στήριξη.
Να σημειωθεί ότι και η Αστυνομία Κιλκίς συστοιχίζεται διοικητικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας επί ανηλίκων με τη λειτουργία Γραφείου Ανηλίκων, στελεχωμένου με πέντε αστυνομικούς.