Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:05:03 πμ
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:42

Στο πλευρό του προέδρου των εργαζομένων η ΠΟΕΔΗΝ

Στο πλευρό του προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γουμένισσας βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με ανακοίνωσή της προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Θ. Γκοράνη.
Στην ανακοίνωση, που κοινοποιείται στον Υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο και στην 4η ΥΠΕ, αναφέρεται:


“Κύριε Πρόεδρε,
Είναι απαράδεκτο να καλείτε σε απολογία τον Πρόεδρο του Σωματείου για την άσκηση των Συνδικαλιστικών αρμοδιοτήτων που απορρέουν από τον Ν. 1264/82.
Ο συνάδελφος διαμαρτυρήθηκε ορθώς για μετακινήσεις προσωπικού στις υπηρεσίες στήριξης που από τις πολιτικές της Κυβέρνησης ραγδαία Ιδιωτικοποιούνται. Μάλιστα οι μετακινούμενοι συνάδελφοι δεν κάλυπταν τους Κανόνες Υγιεινής.
Όχι μόνο τον καλείτε σε απολογία για την δράση του, αλλά τον μεταχειρίζεστε υπηρεσιακά άνισα σε σχέση με άλλους συναδέλφους (περισσότερες νυχτερινές βάρδιες).
Μάλιστα στελέχη της Διοίκησης του συμπεριφέρθηκαν με τραμπούκικο τρόπο στην προσπάθεια του να ζητήσει εξηγήσεις ως όφειλε ως Πρόεδρος του Σωματείου για Διοικητικές πράξεις.
Η κλήση σε απολογία και η τραμπούκικη συμπεριφορά στελεχών της Διοίκησης που ασφαλώς εκπορεύεται και ενθαρρύνεται από εσάς θυμίζει ξεπερασμένες-καταδικασμένες εποχές πριν την κατοχύρωση των Συνδικαλιστικών Ελευθεριών (έτος 1982).
Ζητάμε άμεσα την ανάκληση της κλήσης σε απολογία του Προέδρου του Σωματείου. Επίσης σύσταση στα Διοικητικά στελέχη να συμπεριφέρονται κόσμια και να συνεργάζονται με τα εκλεγμένα μέλη των Σωματείου.
Εάν επιμένετε σε αυτές τις παράνομες ενέργειες θα απαιτήσουμε την απομάκρυνσή σας από τον  Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης”.