Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 5:41:18 μμ
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 13:37

Συμβούλιο Επιμόρφωσης Ν. Κιλκίς: «Η Ν.Δ. διαφημίζει την αποτυχία της»

Η Ν.Δ. διαφημίζει την αποτυχία της και παπαγαλίζει τις συνταγές της: ύφεση, δημοσιονομική εκτροπή, άδικες πολιτικές για τους πολλούς, άνευ ορίων στήριξη για τους ισχυρούς. Η κυβέρνηση είναι πράγματι «υπεύθυνη δύναμη» για το ναυάγιο στην οικονομία, την αβεβαιότητα στην κοινωνία, την εκτίναξη της ανεργίας, το στέγνωμα της αγοράς. Και το λογαριασμό της ευθύνης της, θα της τον στείλει ο Ελληνικός λαός για άμεση πληρωμή στις εκλογές της 7ης Ιουνίου.
Δέκα μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, και η κυβέρνηση εξακολουθεί να υπονομεύει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας:


- Ωραιοποιεί την κατάσταση, αποκρύπτοντας συστηματικά στοιχεία.
- Αποκρύπτει τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, που θέτει την οικονομία σε τροχιά ύφεσης. Ενώ τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ε.Ε. εκτιμούν αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ για το 2009, μεταξύ -1% και -2%, η Ν.Δ.   ισχυρίζεται ότι «στηρίζει την ανάπτυξη και την απασχόληση»
- Διαφημίζει το έργο της «για ένα κοινωνικό κράτος σιγουριάς και ασφάλειας» όταν η ανασφάλεια είναι διάχυτη και το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας δεν καλύπτει βασικές ανάγκες.
- Επαίρεται για την «ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων», όταν σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία  του ΟΟΣΑ, οι ασθενέστεροι στην Ελλάδα επιβαρύνονται με το ακριβότερο καλάθι τροφίμων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και, η φορολογική επιβάρυνση στο εισόδημα των χαμηλόμισθων τριπλασιάστηκε, από το 1% του εισοδήματος το 2004, σε 4,1% το 2008.
- Αποκρύπτει την πιστωτική «ασφυξία» που κυριαρχεί στην αγορά. Από το πακέτο των 28 δις, έχουν  χρησιμοποιηθεί περίπου 8 δις, χωρίς αυτά να έχουν φτάσει στην   πραγματική οικονομία. Αποτέλεσμα, τον Απρίλιο να έχουν σφραγισθεί 27.740 επιταγές συνολικού ποσού 271,4 εκ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 220,3% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2008.
- Έχει το πολιτικό θράσος να ισχυρίζεται ότι μπήκαν «γερά θεμέλια» στην ελληνική οικονομία, όταν 2,5 χρόνια από το ΕΣΠΑ 2007-13 πήγαν «χαμένα», με την απορρόφησή του σήμερα να παραμένει σχεδόν  μηδενική: ποσοστό 0,39%, δηλαδή 125 εκατ ευρώ. [νεότερα στοιχεία μέχρι 21/5/09].
- Χρεώνει τη δημοσιονομική εκτροπή στο χρέος που παρέλαβε, αποκρύπτοντας ότι αυτό μειώθηκε από το 100,5% του ΑΕΠ το 1993, στο 97,8% του ΑΕΠ το 2003, ενώ αναμένεται να ανέβει στο 108% του ΑΕΠ το  2010. Αποκρύπτει την εκτόξευση της σπατάλης στο Δημόσιο, την κατάρρευση των εσόδων, και την απαξίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών επί ημερών Ν.Δ., που οδήγησαν σε αύξηση του δημοσίου χρέους πάνω από 80 δις σε 5 μόλις χρόνια.
Ας μας απαντήσει ο κ. Καραμανλής πριν τις Ευρωεκλογές:
Ποια είναι η κρυφή του ατζέντα; Τι μέτρα προτίθεται να πάρει; Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Θα συνεχίσει τις εισοδηματικές μεταβιβάσεις σε ομάδες του πληθυσμού με υψηλά εισοδήματα, και παροχές σε ομάδες ειδικών συμφερόντων, όπως επισημαίνει η έκθεση του ΔΝΤ;
Δημοσιονομική εξυγίανση, με αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης και πάγωμα μισθών και συντάξεων στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα, δεν γίνεται.
Δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει και μπορεί να υπάρξει, χωρίς κόστος για τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα, αρκεί να προωθηθούν σήμερα τολμηρές τομές, που θα χτυπήσουν ομάδες και συμφέροντα, που είτε φοροδιαφεύγουν, είτε "εκτρέφουν" τη δημόσια σπατάλη.
Για το ΠΑΣΟΚ, προέχει να ξαναμπεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, με διοχέτευση ρευστότητας στην οικονομία, προώθηση επενδύσεων, στήριξη της εργασίας, προστασία των οικονομικά αδύνατων, ταυτόχρονα με τολμηρά μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.