Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:27:40 πμ
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:00

Συνέλαβαν και ένατο για τη ληστεία του χρυσοχόου

Οι οχτώ είχαν συλληφθεί και καταζητούνταν ο ένατος της ληστείας που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στα αστυνομικά χρονικά και στην κοινή γνώμη του νομού.
Αναφερόμαστε στη ληστεία που έγινε σε βάρος χρυσοχόου στις 3 Απριλίου του 2007 στον επαρχιακό δρόμο Πολυκάστρου - Κιλκίς στο ύψος της Νέας Καβάλας.
Άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα στον χρυσοχόο που επέστρεφε από το Πολύκαστρο και του αφαίρεσαν- αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι- κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 11.000 ευρώ σε μετρητά.


Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν παλαιότερα άλλοι οκτώ (8) δράστες, ενώ παραμένουν ασύλληπτοι, μετά και τη συλληψη του ένατου, άλλοι τρεις εναντίον  των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, οι οποίοι όμως διαδραμάτισαν περιφερεικό ρόλο στη ληστεία.
Ένας από τους κύριους δράστες, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα; σύλληψης,  όμως παρέμενε ασύλληπτος μέχρι που οι αστυνομικοί μας τον «ανακάλυψαν» στον οικισμό ΡΟΜ (Σαλαμίνος) στη Βέροια.  Στις  25 Ιανουαρίου λοιπόν   ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση Αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς , Αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών  του Τ.Α. Κιλκίς και με τη συνδρομή ανδρών του Τ.Α. Βέροιας συνελήφθη στον οικισμό ΡΟΜ  (Σαλαμίνος) Βέροιας, ο 25χρονος  ημεδαπός.
. Σε βάρος του εκκρεμεί μία  καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.