Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:35:18 πμ
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 07:15

Τα φρουτάκια εν δράσει

Οι μέρες του ανεξέλεγκτου τζόγου με τα διαβόητα φρουτάκια αναβιώνουν και στο Κιλκίς μετά την φιλολογία περί δήθεν νομιμοποίησής τους. Το αληθές είναι ότι το νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη λειτουργία υπό όρους που θα απαγορεύουν την φοροδιαφυγή, την καταλήστευση των πελατών και την απαγόρευση εισόδου σε ανηλίκους δεν έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή και επομένως κάθε χρήση μηχανημάτων σχετικών με τα «φρουτάκια» είναι παράνομη.


Στο Κιλκίς λοιπόν τις τελευταίες ημέρες ξεφύτρωσαν παρόμοια καφενεία και επομένως ήταν θέμα χρόνου πότε θα σημειώνονταν και οι πρώτες συλλήψεις.
Ιδού λοιπόν η πρώτη σοδειά, όπως καταγράφεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας:
Την Τετάρτη 15 Ιουλίου και περί ώρα 21.00 από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς συνελήφθη ένας ημεδαπός, ετών 25, διότι σε γενόμενο έλεγχο κατελήφθη να έχει θέσει σε λειτουργία κατάστημα Καφε-Αναψυκτήριο, στο οποίο είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία έξι H/Y χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες καθώς επίσης και τρία ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα με οθόνη και δέκτη κερμάτων και χαρτονομισμάτων στα οποία διενεργούνταν τυχερά παίγνια “Φρουτάκια”.
Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω τρία ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 64 ευρώ που βρέθηκε σ’ αυτά.
Συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τ.Α. Κιλκίς για παράβαση του Ν. 3037/2002 “Περί Παιγνίων” και της υπ’ αριθμ.ΑΙΒ/8577/83 Υγειονομικής Διάταξης, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.
Την Πέμπτη 16 Ιουλίου και περί ώρα 00.10 από Αστυνομικούς του Τ.Α. Κιλκίς συνελήφθη ένας ημεδαπός, ετών 45, διότι σε γενόμενο έλεγχο κατελήφθη να έχει θέσει σε λειτουργία τυχερά παίγνια “Φρουτάκια” ενώ σε ένα ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα με οθόνη και δέκτη κερμάτων, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 200,50 ευρώ.
Κατασχέθηκε το παιγνιομηχάνημα και το ανωτέρω χρηματικό ποσό.
Συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τ.Α. Κιλκίς για παράβαση του Ν. 3037/2002 “Περί Παιγνίων” και της υπ’ αριθμ. ΑΙΒ/8577/83 Υγειονομικής Διάταξης, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.