Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 8:07:02 πμ
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:29

ΤΕΡΖΙΔΗΣ Το Κιλκίς μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από δυο τμήματα ΤΕΙ

Μ’ αφορμή την επανατροφοδότηση του διαλόγου για την ίδρυση νέου ή νέων τμημάτων ή σχολής ΤΕΙ Κιλκίς, ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, σε δήλωσή του υπογραμμίζει τα εξής:
«Εισηγήθηκα πρόσφατα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη στήριξη της πρότασης που υπέβαλε το Τμήμα ΤΕΙ του Κιλκίς μέσω της διευθύντριας του κ. Φερεσίδου, προς το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για ίδρυση τμήματος «Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών», για δύο λόγους.


Πρώτον, επειδή οφείλουμε να στηρίξουμε τις προτάσεις του ΤΕΙ μας, όταν μάλιστα μας το ζητά το ίδιο. Και δεύτερον, επειδή έπρεπε να φτάσει τώρα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μια πρόταση, καθότι κι αυτό συγκροτεί αυτή τη χρονική στιγμή τις δικές του για ίδρυση νέων τμημάτων.
Η στάση μας αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με την επιδίωξη να δημιουργηθούν δύο τουλάχιστον τμήματα μ’ ομοειδές αντικείμενο σπουδών, προκειμένου να συγκροτηθεί αυτόνομη διοικητικά σχολή ΤΕΙ στο Κιλκίς. Αντίθετα την διευκολύνει. Ούτε, όμως, αντιστρατευόμαστε στην προσπάθεια να καταλήξουμε όλοι μαζί σε μια πρόταση, μέσω της μελέτης που εκπονείται έπειτα από σχετική εντολή της Νομαρχίας. Στόχος μας είναι να υπάρξει σύνθεση των προτάσεων έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Είναι βέβαιο ότι το Κιλκίς με την υποδομή του νέου υπερσύγχρονου μεγάλου κτηρίου ΤΕΙ που διαθέτει, μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα των δύο τμημάτων, συγκροτημένα σε σχολή ή μεμονωμένα. Και αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος για το εγγύς μέλλον. Γι’ αυτόν τον στόχο θα πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε όλοι».