Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:02:51 μμ
Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 17:17

Τζιτζικώστας: Ο δρόμος Ν.Σάντας-Ασσήρου στις αρχές του 2025. Δεν ευθύνεται η Περιφέρεια για την καθυστέρηση

«Στα τέλη του 2024, το πολύ στις αρχές του 2025 θα παραδοθεί για χρήση ο δρόμος Ν. Σάντας – Κόμβος Ασσήρου. Για τη μεγάλη καθυστέρηση του έργου δεν ευθύνεται η Περιφέρεια, αλλά ο εργολάβος».

 

Αυτός ήταν, συμπυκνωμένος σε τίτλους, ο λόγος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα για το πολύπαθο αυτό έργο, μιλώντας στο Κιλκίς και στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Αν λοιπόν τηρηθεί το νέο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από τον κ. Τζιτζικώστα ο δρόμος αυτός, μήκους 15 χιλιομέτρων, θα ολοκληρωθεί μετά από σχεδόν 14 χρόνια από το ξεκίνημά του, «διασχίζοντας» τρία προγράμματα ΕΣΠΑ! «Δικαίως, πολύ δικαίως οι συμπολίτες μας έχουν αγανακτήσει με το έργο αυτό», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε, για ακόμη μια φορά πως η ευθύνη της μεγάλης καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου ανήκει αποκλειστικά στον εργολάβο και η Περιφέρεια δεν έχει καμία ευθύνη. Δυστυχώς, όπως τόνισε, οι προσπάθειες της Περιφέρειας να βγει έκπτωτος ο εργολάβος και να προχωρήσει το έργο δεν καρποφόρησαν στα προηγούμενα χρόνια. Τώρα όμως η συνέχιση του έργου περνά στον δεύτερο εργολάβο, με τον οποίο θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση τις επόμενες εβδομάδες. Κι εδώ υπήρξαν κάποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, αλλά οι διαδικασίες προχωράνε.

Η διαβεβαίωση, λοιπόν, του κ. Τζιτζικώστα είναι πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024 ή το πολύ στις αρχές του επόμενου έτους, θα είναι λειτουργικό και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους του Κιλκίς και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πολυμέσα