Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:42:04 μμ
Πέμπτη, 14 Μαϊος 2009 07:32

Ζημιώνει την Αξιούπολη

Ανακοίνωση με την οποία ασκεί έντονη κριτική στα πεπραγμένα της μέχρι τώρα διοίκησής της ασκεί στην Δήμαρχο Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου ο συνδυασμός «Δήμος πολιτών» με επικεφαλής την κ. Ντίνα Παλλάδη.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:


Την τελευταία βδομάδα, ο Δήμος της Αξιούπολης ζει μια πρωτοφανή κατάσταση για τα πολιτικά δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η αλαζονική και όχι μόνο, συμπεριφορά της δημάρχου Αξιούπολης κ. Σόνιας Συμεωνίδου οδήγησε το Δήμο σε βαθειά κρίση, επικίνδυνη για το μέλλον του.
Αφορμή στάθηκε η απόφαση για την έγκριση της συγκοινωνιακής μελέτης που αφορά την ανάπλαση των πλατειών και του κεντρικού δρόμου της πόλης, οι αιτίες όμως είναι  πολλές και έχουν ξεκινήσει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, δείχνοντας την ποιότητα και τις δυνατότητες της:
Η αδιαφάνεια, η έλλειψη ενημέρωσης και η παραπληροφόρηση σε σοβαρά θέματα.
Η αδικαιολόγητη επίθεση σε υπηρεσίες με τις οποίες όφειλε να συνεργαστεί για την πρόοδο και το καλό του Δήμου, όπως η ΤΥΔΚ και η διοίκηση του Νοσοκομείου Γουμένισσας, η αλαζονική συμπεριφορά σε συνεργάτες και υπαλλήλους του Δήμου και η εκδικητική συμπεριφορά σε όσους δε στήριξαν την παράταξή της.
Η πολιτική δίωξη του χημικού μηχανικού από τη ΔΕΥΑ, η απομάκρυνση των υπαλλήλων του ΚΕΠ, προκάλεσαν δυσλειτουργία στη ΔΕΥΑ και το ΚΕΠ αντίστοιχα
Η καθυστέρηση και το σταμάτημα έργων που ήταν σε εξέλιξη, εξαιτίας της δυσκολίας της να συνεργαστεί με τους φορείς είχαν σαν αποτέλεσμα, μετά από διοίκηση δυόμισυ ετών, το Πάρκο στην είσοδο της πόλης να θυμίζει χορταριασμένο χωράφι και να είναι θαμμένα στο υπέδαφος 200.000 ευρώ.
Η πλατεία Τζήκα στο Σκρα, αντί για πλατεία να είναι μια τρύπα, οι πρώτες εργατικές κατοικίες να είναι όνειρο μακρινό, το αποχετευτικό της Γοργόπης να αφορά μόνο το μισό χωριό και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Γοργόπης και των Ρυζίων να είναι μισοτελειωμένα έργα. Για την αξιοποίηση της λίμνης Μεταλλείου ο <Δήμος Πολιτών> στη συνεδρίαση που είχε αυτήν για μοναδικό θέμα, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, η  οποία αν και είχε την πλειοψηφία καθόλου δεν συγκίνησε τη Δήμαρχο, που απαξιώνει μονίμως το θεσμικό ρόλο της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ρεκόρ της δικής της δημαρχίας αποτελούν οι παραιτήσεις συνεργατών της : Οι κύριοι Γιάννης Ανδρεάδης και Σπύρος Κουβάτσης από τη ΔΕΥΑ. Η πρόεδρος του ΟΠΑΝΓΔΑ κυρία Μαρία Χασάπη - Σιδερά. Η κυρία Φυντανίδου Μαρία, ειδική συνεργάτης του Δήμου, που η ίδια η Δήμαρχος προσέλαβε και την τελευταία βδομάδα ο κ. Παύλος Πασσαλίδης αντιδήμαρχος το 2007 και η κ. Δημητριάδου Ελισσάβετ αντιδήμαρχος εν ενεργεία.
Η αδυναμία της να φέρει έκτακτες επιχορηγήσεις στο Δήμο την οδήγησαν να καταφύγει στα δάνεια προκειμένου να παρουσιάσει εσπευσμένα κάποιο έργο στην πόλη.
Η ολιγωρία και η αδυναμία να κρατήσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες ΔΕΗ και ΕΛΤΑ απομακρύνουν τους δημότες από την πόλη της Αξιούπολης. Η απαξίωση της λειτουργίας των σχολικών επιτροπών οδηγεί τους διευθυντές των σχολείων σε δεινή κατάσταση τέτοια, που ο διευθυντής του Γυμνασίου έφτασε στο σημείο προκειμένου να λύσει βασικά προβλήματα του σχολείου του, να απευθυνθεί με επιστολή του σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Ο μόνος ικανοποιημένος είναι ο διευθυντής του ΕΠΑΛ, τελείως συμπτωματικά σύζυγος της Δημάρχου , θαρρείς και ο Δήμος είναι οικογενειακή  τους υπόθεση.
Η διάλυση του Εθνικού Αξιούπολης, του ιστορικού αθλητικού συλλόγου είναι επίσης δικό της κατόρθωμα.
Και το χειρότερο' μετά από την ανικανότητα και την αδυναμία της να διοικήσει, αναζητά την αιτία της διάλυσης του Δήμου σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό της, απειλώντας ουσιαστικά τους πάντες με δημοψήφισμα έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα υπάρξει κάποιος, που στο ερώτημα αν θέλει την ανάπλαση των πλατειών μπορεί και να απαντήσει όχι.
Ο Δήμος Πολιτών, τόσο οι εκλεγμένοι σύμβουλοι, όσο και οι δημότες που στήριξαν την πολιτική του πρόταση στις εκλογές θα είναι οι πρώτοι που θα ψηφίσουν ναι  στην ανάπλαση των πλατειών και του κεντρικού δρόμου.
Ο Δήμος Πολιτών όπως αγωνίστηκε δυόμισυ χρόνια τώρα και έδωσε μάχες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερασπιζόμενος την αλήθεια και καταθέτοντας προτάσεις, θα συνεχίσει να σέβεται τους δημότες θεωρώντας σημαντική όχι μόνο την ανάπλαση των πλατειών , αλλά και τη γενικότερη ανάπλαση όλου  του Δήμου.