Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 6:56:50 μμ
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 14:22

Zone Zero Γαλλικός ποταμός

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Εικαστικό Περιβαλλοντικό Συμπόσιο «ΖΩΝΗ ΜΗΔΕΝ – Γαλλικός Ποταμός», που διοργανώθηκε από την Εικαστική Ομάδα ΤΕΕTOTUM, σε συνεργασία με το ίδρυμα World Art Delft και φιλοξενήθηκε, από τις 23 έως τις 31 Μαΐου 2009, στο Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο ΑΤΕΡΜΩΝ. 
Στην Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Α.Κ. ΑΤΕΡΜΩΝ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Γαλλικού κ. Θεοδωρίδης Γεώργιος, ο οποίος αναφερόμενος στα περιβαλλοντικά ζητήματα του τόπου τόνισε πως, «Καμία πολιτική για το Περιβάλλον όσο σωστά σχεδιασμένη κι αν είναι, δεν μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα αν δεν υπάρχει ταυτόχρονα η δραστηριοποίηση όλων. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων. Και όταν λέω «όλων», εννοώ κράτος, ιδιώτες, επιχειρήσεις, γενικότερα όλες οι παραγωγικές δυνάμεις. Και ένας από τους στόχους μου, ως Δήμαρχος, είναι να συμβάλω, όσο μπορώ, προς αυτή την κατεύθυνση.
Θέλω να απευθυνθώ σε όλους και να πω: Με δουλειά και υπευθυνότητα, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε τελικά να διαμορφώσουμε περιβαλλοντική συνείδηση στην κοινωνία.  Ότι θα καταφέρουμε να προστατεύσουμε αποτελεσματικά το «σπίτι» μας, το περιβάλλον και με αυτό τον τρόπο να διασφαλίσουμε  ένα καλύτερο αύριο για εμάς, τα παιδιά μας, τις γενιές που έρχονται.».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης, η εκπρόσωπος της Νομαρχίας Κιλκίς κ. Καλλισθένη Πάκα Νομαρχιακή Σύμβουλος και Πρόεδρος Κοινωνικής Στήριξης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης, ο Πρόεδρος του  Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Τονικίδης, ο Αντιδήμαρχος Κρουσσίων κ. Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Κρουσσίων κ. Καραμπίδης,  καθώς και πλήθος άλλων επισήμων και επίτιμων προσώπων στήριξαν το γεγονός.
Οι υπεύθυνοι του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου Ατέρμων επιθυμούν να ευχαριστήσουν όλους τους παρευρισκόμενους, και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Γαλλικού, για την υποστήριξη τους, όπου με τον τρόπο τους ο κάθε ένας κινητοποίησε διαδικασίες, ώστε να προσπελαστούν οποιεσδήποτε δυσκολίες που προέκυψαν και να εκπληρωθούν όλες οι επιθυμίες και αναγκαίες δράσεις – αποδράσεις των 30 καλλιτεχνών, με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα την ευρύτερη περιοχή του Νομού Κιλκίς και ιδιαίτερα να δουν την σημερινή κατάσταση του Γαλλικού  Ποταμού, ώστε να την αποτυπώσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τον τρόπο στον καμβά και να ευαισθητοποιήσουν όλους τους αρμόδιους φορείς.
Μετά την Συνέντευξη Τύπου ακολούθησε η Έκθεση με τα Έργα Τέχνης που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια του Συμποσίου.