Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 9:00:39 μμ
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 08:40

Λείπει η έκταση για αθλητικό κέντρο. Περισσεύει η δυσπιστία στις σχέσεις του Κιλκισιακού με τον Δήμο Κιλκίς

Ο Κιλκισιακός χρειάζεται ένα γήπεδο για τις προπονήσεις των παιδιών των ακαδημιών του. Ζήτησε τον χώρο στην περιοχή του Σαλάτς, η οποία ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τα 2/3 (το υπόλοιπο 1/3 ανήκει στο Δήμο Κιλκίς).

Κι εκεί που όλα ήταν έτοιμα να του παραχωρήσει την έκταση το Υπουργείο, κατά πως ανέπτυξαν το ιστορικό της διεκδίκησης ο πρόεδρος του Κιλκισιακού Κώστας Μόσχος, ο αντιπρόεδρος Νίκος Ζησόπουλος  και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων των παιδιών των ακαδημιών Ζάχος Ορφανίδης, προέκυψε το πρόβλημα: την ίδια έκταση διεκδικεί και ο Δήμος Κιλκίς. Και η παραχώρηση ανεστάλη.

Όχι, δεν είναι έτσι, απάντησε ο αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης. Πάντα ταύτα στη γενική συνέλευση των μελών του Κιλκισιακού το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου όπου η διοίκηση εξέθεσε παρουσία και των γονιών των παιδιών της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού τα αίτημά της για παραχώρηση έκτασης μέσα στο Κιλκίς, εν προκειμένω στο Σαλάτς, για να την διαμορφώσει σε πρότυπο αθλητικό κέντρο.

Όχι, δεν είναι έτσι, απάντησε λοιπόν ο κ. Σημαιοφορίδης. Ο Δήμος κατέθεσε την αίτηση για παραχώρηση της έκτασης του Σαλάτς από το 2019, επικαιροποίησε το αίτημα το 2020 όταν ήρθε στο Κιλκίς ο κ. Βορίδης, τότε με την ιδιότητα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και περιμένει ακόμα. Και όταν τη λάβει θα διαμορφώσει την έκταση σε αθλητικό κέντρο για να το παραχωρήσει στον Κιλκισιακό. Διότι Κιλκισιακός και Δήμος Κιλκίς με όποια δημοτική αρχή κι αν υπάρχει είναι το ίδιο πράγμα, διακήρυξε πολλάκις ο κ. Σημαιοφορίδης, διακοπτόμενος ωστόσο από παριστάμενους που ζητούσαν εδώ και τώρα λύση, την παραχώρηση του δημοτικού σταδίου για τις προπονήσεις των παιδιών των ακαδημιών.

Θα καταστραφεί το γήπεδο αν δοθεί για προπονήσεις, αντέτεινε ο κ. Σημαιοφορίδης προτείνοντας να αξιοποιήσει ο Κιλκισιακός το αθλητικό κέντρο του Σταυροχωρίου.

Όχι, δεν θα φύγει ο ιδιοκτήτης, δηλαδή οι Κιλκισιακός, να φύγουν οι μουσαφιραίοι, αντέτειναν και μέλη της διοίκησης και του συλλόγου σε μια διαδικασία αρκετά θορυβώδη.

Ηθικόν δίδαγμα: Το κλίμα ανάμεσα στη διοίκηση του Κιλκισιακού και τη δημοτική αρχή δεν είναι καλό. Για να ακριβολογούμε: Ο Κιλκισιακός παρότι επέμειναν τα μέλη της διοίκησής του ότι δεν αντιδικούν με κανένα, θεωρεί ότι ως η ιστορικότερη ομάδα της πόλης και του νομού δεν τυγχάνει της μεταχείρισης που δικαιούται. Και πως δια παρασκηνιακών μεθοδεύσεων στερείται όσα δικαιούται.  Χάριν εξυπηρέτησης ομάδων ιδιωτών, εν προκειμένω του Αλέξανδρου όπως τον κατονόμασε, ενώ οι άλλοι ομιλητές τον υπονοούσαν, ο πρώην πρόεδρος και εκ των εμβληματικών μορφών του Κιλκισιακού Γιώργος Παναγιωτίδης.

Αυτό είναι σημαντικότερο πρόβλημα ακόμα και από την έλλειψη των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Το κλίμα δυσπιστίας που έχει παγιωθεί στον Κιλκισιακό  έναντι της διοίκησης του δήμου. Διότι όταν ο κ. Σημαιοφορίδης ανέπτυξε τη θέση του περί διαμόρφωσης της έκτασης του Σαλάτς από τη δημοτική αρχή και εν συνεχεία την παραχώρησή της στον Κιλκισιακό, ο αντίλογος των διοικούντων ήταν: και που ξέρουμε εμείς ότι  η απόφαση δεν θα ανακληθεί από την ίδια ή μια άλλη δημοτική διοίκηση σε λίγο καιρό;

Σημειώνουμε ότι στη συνέλευση  παρέστη και χαιρέτισε ο βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς προτρέποντας τους γονιούς να διεκδικήσουν  όσα δικαιούνται και δεσμευόμενος ότι θα πράξει παν το δυνατόν για να αναδείξει το αίτημα του Κιλκισιακού, ενώ χαιρέτισαν και τέθηκαν αλληλέγγυοι στην ομάδα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Βαφειάδης και ο δημοτικός σύμβουλος, εκπροσωπών το ΚΚΕ Κώστας Τσαουσίδης.

Το δίκιο του Κιλκισιακού αναγνώρισε και ο πρώην δημ. σύμβουλος – αντιδήμαρχος Κώστας Πουντζουκίδης ο οποίος αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν η παραχώρηση της έκτασης του Σαλάτς να εξαρτάται από δυο υπογραφές, αυτές του Δημάρχου Κιλκίς και του Κιλκισιώτη τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά και αυτή η παραχώρηση τόσα χρόνια να μην έχει γίνει.

Καταγράψαμε το κακό, ή, στην καλύτερη περίπτωση, το κλίμα δυσπιστίας που εμποδίζει τη συνεννόηση μεταξύ δήμου και Κιλκισιακού.

Το κλίμα αυτό βοήθησαν να «σπάσει» με τις τοποθετήσεις τους ο Γιώργος Παναγιωτίδης και ο Βασίλης Χατζηαποστόλου. Ο πρώτος με την πρότασή του να επιδιωχθεί μια συνάντηση της διοίκησης της ομάδας με τη δημοτική αρχή και να αναζητηθεί η προσφορότερη λύση. Κι αν δεν βρεθεί λύση τότε να αντιδράσουμε δυναμικά, προέτρεψε.

Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου με τον ήπιο λόγο του κατ΄αρχήν συντάχθηκε με την θέση ότι επί της ουσίας ο Κιλκσιακός είναι ο ιδιοκτήτης του γηπέδου στη συνείδηση των δημοτών, αλλά δεν μπορεί να γίνονται προπονήσεις μέσα στο γήπεδο. Θα καταστραφεί.  Ελάτε να αξιοποιήσουμε το αθλητικό κέντρο του Σταυροχωρίου, προέτρεψε. Και κατέληξε καλώντας τη διοίκηση της ομάδας να συναντηθεί με τη δημοτική αρχή για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Εν τέλει η θέση αυτή υιοθετήθηκε από τη γενική συνέλευση και λίαν προσεχώς θα γνωρίζουμε τη συνέχεια.
Μέχρι τότε καλό είναι να καταπέσουν οι υψηλοί τόνοι. Δεν βοηθούν κανένα.