Τρίτη, 7 Μαΐου 2024, 4:23:07 πμ
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 21:23

Στα γήπεδα της α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης Ζάικος

 

Αξιούπολη-Χέρσο 1-0
Νίκη χρυσάφι για το …πουθενά
Αν έχεις τύχη διάβαινε. Ενίοτε μάλιστα με προίκα το τρίποντο. Ο Εθνικός Αξιούπολης είχε τύχη και σε ένα αγώνα όπου η Δόξα ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη, κατάφερε να πάρει τη νίκη με αν γκολ από το …πουθενά.

Στο 80’ ο Θεοφανίδης λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή επιχείρησε ένα σουτ σαν σέντρα. Ο τερματοφύλακας της Δόξας φάνηκε να ελέγχει την μπάλα, αλλά όχι όσο έπρεπε, του ξέφυγε και πέρασε τη γραμμή του τέρματος.
Το παιχνίδι ήταν από μέτριο έως κακό και στα ελαφρυντικά των γηπεδούχων ας προσμετρηθούν οι απουσίες έξι βασικών του παικτών λόγω τραυματισμών, ιώσεων και στράτευσης. Προσθέστε και τον τραυματισμό του ταχύτατου Αρδάλη για να αντιληφθείτε πόσο σημαντική ήταν η νίκη΄έστω όπως ήρθε.
Η Δόξα αποκόμισε στεναχώρια και κατήφεια στα αποδυτήρια, αφού με την απόδοσή της δικαιούνταν κάτι καλύτερο. Βαθμολογική αναρρίχηση για τον Εθνικό που συγκατοικεί στην Πέμπτη θέση με 13 βαθμούς με τ6ον Κιλκισιακό και την Αργυρούπολη, ένα περισσότερο από τη Δόξα Χέρσου.
 Ο διαιτητής Τακίδης με βοηθούς τους Τζομπαζάκη και Καρυπίδη πήγε καλά.
Η σύνθεση του Εθνικού: Τσόνογλου, Σωτηριάδης, Λιακόπουλος, Παπαδόπουλος, Παυλίδης, Γρηγοριάδης (57’ Ρέβης) Θεοφανίδης, Μάντζαρης, Χατζημλάδης, (75’ Ηλιάδης), Σκαρλάτος, Αρδάλης (30’ Ασλανίδης)

 

Πευκόδασος – ΑΕΠ 1-6
Ξέσπασε στον γείτονα
Τα «πήρε» από την προ εβδομάδος εντός έδρας ήττα από τη Μ. Βρύση και η ΑΕ Πολυκάστρου ξέσπασε στον γείοτνα Απόλλωνα Πευκοδάσους μτον οποίο ..διασκόρπισε με 1-6. Πάθος, δύναμη και αποτελεσματικότητα χαρακτήρισαν το παιχνίδι της ΑΕΠ, όπου επέδρασε θετικά η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.  Έτσι για να μην ξεχνούν διάφοροι ότι η ΑΕΠ αποτελεί πάντα υπολογίσιμη δύναμη.  

 

Βαφειοχώρι – Ατρόμητος 0-4
Τεσσάρα στο ρελαντί
Η διαφορά δυναμικότητας είναι τόσο εμφανής ώστε δεν χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές ο Ατρόμητος για να κερδίσει με το εμφατικό 0-4/ Ο Μέγας Αλέξανδρος ενισχύθηκε βέβαια με παίκτες στις μεταγραφές, αλλά οι φιλοξενούμενοι σοβαροί και προσεκτικοί δεν του άφησαν περιθώρια για τίποτε περισσότερο.

 

Ν. Γυναικόκαστρο- Αργυρούπολη 1-3
Ένταση στο φινάλε
Η Αργυρούπολη προηγήθηκε στο ημίχρονο με 0-2 αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 στην επανάληψη και πίεσαν για να ισοφαρίσουν. Ωστόσο ήταν η Αργυρούπολη που πέτυχε τέρμα στη συνέχεια, αλλά την εγκυρότητα του αμφισβήτησαν ως οφσάιντ οι παίκτες του Ν. Γυναικοκάστρου. Επικράτησε ένταση, αλλά το τελικό σκορ δεν άλλαξε: 1-3. Νέος τεχνικός στο Μ. Αλέξανδρο ανέλαβε ο Ησαϊλίδης.

 

Πλαγιά – Πάικο 1-0
Μέτρησε η εμπειρία
Η Αναγέννηση Πλαγιάς ξεχειλίζει από εμπειρίακαι ήταν αυτή η αρετή που της έδωσε το τρίποντο και την ώθηση για να αναρριχηθεί στα υψηλά πατώματα και συγκεκριμένα στη δεύτερη θέση, υπολειπόμενη μόνο ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΝΕ.  Το μοναδικό τέρμα που έκρινε τη συνάντηση σημείωσε ο Σιτσανέλης.
Το Πάικο συνεχίζει να προβληματίζει με τα αποτελέσματά του στα τελευταία παιχνίδια. Έχοντας ως κύριο μειονέκτημα ότι δεν διαθέτει ισχυρό πάγκο.  Και πρωτάθλημα με 11 παίκτες δύσκολα θα βγει.

 

Μεγάλη Βρύση – Επτάλοφος 1-1
Η ζημιά από συγχωριανό
Οι γηπεδούχοι μπήκαν παθιασμένοι με υψηλό ηθικό μετά την επιτυχία τους το περασμένο Σάββατο μέσα στο Πολύκαστρο. Και ένας Επταλοφίτης, ο Κετσετζής , χτύπησε την ομάδα του χωριού του δίνοντας το προβάδισμα στον Αστέρα Μ. Βρύσης. Παρά ένα λεπτό θα έδινε και τη νίκη, αλλά οι παίκτες του Επταλόφου ικανοί και έμπειροι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις του αγώνα και να περισώσουν το βαθμό της ισοπαλίας. Βαθμός που απέτρεψε τη συγκατοίκησή τους στην κορυφή με την Πλαγιά.

 

Κρηστώνη – Κιλκισιακός 2-1
Ταλέντο πολύ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα
Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά χάνει με ευκολία τα εκτός έδρας παιχνίδια του. Ο λόγος για τον Κιλκισιακό που γνώρισε νέα ήττα αυτήν την φορά από τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης.
Ο Πότκας με φάουλ έδωσε το προβάδισμα στους τυπικά γηπεδούχους, αφού όμως χρειάστηκε η μπάλα να χτυπήσει σε πόδια τριών ποδοσφαιριστών. Λίγα λεπτά αργότερα ο Δεληγιώργης υπέπεσε σε πέναλτι  και ο Γ. Ιωαννίδης, ο επονομαζόμενος και Σαντάνα, ευστόχησε και 2-0.
 Πριν το ημίχρονο ο Γεωργιάδης μείωσε σε 2-1 και στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά. Ο Κιλκισιακός πίεσε να ισοφαρίσει, έχασε  τουλάχιστον πέντε κλασικές ευκαιρίες να το πράξει, αλλά και ο ΠΑΟΚ είχε δυο φορές την ευκαιρία να αυξήσει το σκορ υπέρ του. Με τον Κιλκισιακό ισχύει ότι γράψαμε επανειλημμένα. Διαθέτουν ταλέντο, αλλά τους λείπει η εμπειρία για να πάρουν αποτελέσματα και να συνυπολογιστεί  πως όλες οι ομάδες θέλουν να τον κερδίσουν εξηγείται η σημερινή πέμπτη θέση του στη βαθμολογία. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ παραμένει πάντα δυνατή και υπολογίσιμη ομάδα, με εμπειρία από μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο διαιτητής Σαρηγιαννίδης είχε σωστά σφυρίγματα.