Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024, 1:51:58 μμ
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 21:04

Στα γήπεδα της α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης Ζάικος

 

Ατρόμητος Π. Αγιονερίου – Κιλκισιακός 3-3
Ήταν ματσάρα
Ίσως το καλύτερο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής διεξήχθη στο Π.Αγιονέρι μεταξύ του τοπικού Ατρόμητου και του Κιλκισιακού. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά, προηγήθηκαν με 2-0 και είχαν δοκάρι με τον σκόρερ των δυο τερμάτων Μωυσίδη. Έδειχναν να ελέγχουν τον αγώνα ωστόσο ο Ατρόμητος με τον Χαραλαμπίδη μείωσε σε 1-2 και με τον ίδιο παίκτη έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά κι αυτός σημάδεψε δοκάρι. Πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Σωκράτης Παπαδόπουλος αύξησε τη διαφορά σε 1-3 και ο Κιλκισιακός πίστεψε πως θα πάρει το τρίποντο της νίκης.


Στην επανάληψη ο Κιλκισιακός άφησε χώρο στους γηπεδούχους που πήραν τα ηνία, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους . Μετά από λάθος των φιλοξενούμενων στο κέντρο του γηπέδου ο Γιλτίδης με ατομική προσπάθεια μείωσε σε 2-3, ενώ λίγο νωρίτερα εκτέλεσε φάουλ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καζεπίδης.
Ο Κιλκισιακός προσπάθησε να κάνει διαχείριση του αγώνα για να φύγει με τους τρεις βαθμούς ,α αλλά η μπάλα τιμωρεί. Στο 93’ ένα δυνατό σουτ του Χαραλαμπίδη έξω από την περιοχή χτύπησε στο εσωτερικό μέρος της συμβολής των δοκαριών και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το τελικό 3-3.
Πολλά γκολ, χαμένες ευκαιρίες και καλή διαιτησία από τον Δραγούση ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αγώνες μεγαλύτερων κατηγοριών.  Καταγράφηκε για άλλη μια φορά η αδυναμία του Κιλκισιακού  να πάρει νίκη εκτός έδρας, ακόμα κι όταν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Παιχνίδι κλειδί πλέον το επόμενο όπου ο Κιλκισιακός υποδέχεται τον πρωτοπόρο ΠΑΟΝΕ.

 

Βαφειοχώρι-Εθνικός Αξιούπολης  0-0
Χωρίς φάσεις
Αρκετά δυνατό παιχνίδι στον χώρο του κέντρου με προσωπικές μονομαχίες, αλλά χωρίς πολλούς κινδύνους στις αντίπαλες περιοχές, παρά μόνο δυο …υποψίες φάσεων για κάθε ομάδα. Ο Εθνικός ήταν καλύτερος σαν ομάδα, αλλά δεν είχε τον παίκτη που θα απειλούσε και θα βάλει το γκολ. Το Βαφειοχώρι πολέμησε και δίκαια πήρε το βαθμό της ισοπαλίας με «όπλα»  του το πάθος και τη θέληση των παικτών του.

 

Πλαγιά – Ν. Γυναικόκαστρο 1-2
Το διπλό της αγωνιστικής πέτυχε ο Μέγας Αλέξανδρος επικρατώντας της δεύτερης στη βαθμολογία Αναγέννησης με 1-2. Στο 38’ ο Αμπατσίδης σημείωσε το 0-1 και στο 60’ ο Στράτσαλης διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Η Αναγέννηση πίεσε, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 76’ με τον έμπειρο Στρατέλη. Ο Μ. Αλέξανδρος πήρε το τρίποντο και με το νέο προπονητή του Ησαϊλίδη προσβλέπει  σε καλύτερες μέρες.
Από την άλλη πλευρά στην Πλαγιά οι κυρίες που διοικούν  την ομάδα και τους φιλάθλους συνεχίζουν να την κρατούν σε καλό επίπεδο ακόμα κι όταν χάνουν. Συγχαρητήρια κι έτσι να συνεχίσουν. Αφού κατά πως και το λαϊκό τραγούδι ισχυρίζεται «μια γυναίκα μπορεί…»

 

Αργυρούπολη – Πάικο 2-3
Κέρδισε το ποδόσφαιρο
Άλλο ένα θαυμάσιο παιχνίδι που τα είχε όλα. Πέντε γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, και μια κόκκινη κάρτα εκατέρωθεν.  Το Πάικο μπήκε πολύ δυνατά κι έφτασε να προηγείται με 0-3 ενώ  μέχρι το 80’ κρατούσε τη νίκη χάνοντας μάλιστα κι ευκαιρία να φτάσει στο 0-4 αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Καραελευθερίου απέκρουσε ο Γεωργιάδης.
Ο Ηρακλής με τον Παπάκη μέσα σε ένα λεπτό με δυο πλασέ μείωσε σε 2-3 κι έδωσε δραματικό χαρακτήρα στο παιχνίδι , χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι με το σφύριγμα της λήξης.
Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν ο 16χρονος Μάρκου με κεφαλιά στο 50’, δυο λεπτά αργότερα ο Καραελευθερίου έγραψε το 0-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 57’ πάλι ο Μάρκου έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στους Γουμενισσιώτες.
Κόκκινη κάρτα είδε ο Χατζηασλανίδης και λίγο μετά αποχώρησε τραυματίας ο Μάρκου με αποτέλεσμα να παίξει το Πάικο με 9 παίκτες. Τελικά ακόμα κι έτσι κράτησε τη νίκη και το τρίποντο, σημαντική προίκα και για το νέο τεχνικό, τον εκ Θεσσαλονίκης Βιρτσαμάνη. Το αξιοσημείωτο είναι πως  ο νέος προπονητής είναι ο πέμπτος φέτος!

 

Επτάλοφος – Πευκόδασος  3-1
Ο γερόλυκος Μπάμπης «καθάρισε»
Ο Απόλλων ταξίδεψε στον Επτάλοφο για να πετύχει το καλύτερο δυνατό απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.  Και κατάφερε μέχρι το 52’ όχι μόνο να κρατήσει το μηδέν αλλά να προηγηθεί και να βάλει σε μπελάδες τους γηπεδούχους.
Στο 70’ ο Αλέξνδρίδης με κεφαλιά ισοφάρισε και στο παιχνίδι πέρασε ο Χ. Παπαδόπουλος που παρά τα κάμποσα χρονάκια του παραμένει αειθαλής.  Και για να το αποδείξει πέτυχε δυο τέρματα, το ένα ωραιότερο από το άλλο. Έκανε τη δουλειά και μετά ζήτησε αλλαγή.
Έτσι ο ΠΑΟΝΕ παρέμεινε στην κορυφή και δικαιολόγησε την ποιότητα και την ποσότητα των παικτών του που καταφέρνουν να βρίσκουν λύσεις και στα δύσκολα. Κομβικό σημείο του πρωταθλήματος το επόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΝΕ με τον Κιλκισιακό όπου αν νικήσει αποκτά σημαντικό …αέρα κι αν χάσει θα επιτρέψει την προσέγγιση των ακολούθων.


ΑΕ Πολυκάστρου-Δόξα Χέρσου 0-2
Ο νόμος του ποδοσφαίρου
Θα έμειναν στη μεγάλη νίκη που πέτυχαν στο Πευκόδασος οι γηπεδούχοι. Όπου φαίνεται πως εξάντλησαν την αποτελεσματικότητά τους. Διότι με το Χέρσο αποδείχτηκαν φλύαροι και άσφαιροι ακόμα και στις φάσεις που απείλησαν. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έχασαν στην Αξιούπολη, αλλά στο Πολύκαστρο είχαν και τύχη, αλλά και την ικανότητα να την αξιοποιήσουν. Ο Ακριτίδης στο 18’ και λίγο πριν το τέλος ο Φερεσίδης με εκτέλεση πέναλτι σημείωσαν τα δυο τέρματα της Δόξας.  Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για κάποιες φάσεις που υποστηρίζουν ότι αδικήθηκαν από τον διαιτητή Ασβεστόπουλο με σημαντικότερη εκείνη που ο τερματοφύλακας της Δόξας Αλεξανδράκης απέκρουσε με τα χέρια εκτός περιοχής, όπως υποστηρίζουν, χωρίς να καταλογιστεί πέναλτι και αποβολή του.

 

Αστέρας Μ. Βρύσης – Κρηστώνη 0-4
Ο παλιός είναι αλλιώς
Ήθελε να λάμψει στην έδρα του ο Αστέρας αλλά έμεινε από ενέργεια. Οι φιλοξενούμενοι με προσοχή και αποτελεσματικότητα κυριάρχησαν στον αγώνα και χτύπησαν όταν έπρεπε τον νεοφώτιστο Αστέρα. Μετά τα δυο πρώτα τέρματα του Γ. Ιωαννίδη (Σαντάνα) οι γηπεδούχοι έχασαν πια τη συνοχή τους και ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι που ο διαιτητής Σέζος σφυρίξει τη λήξη. Ο Παυλίδης σημείωσε το 0-3 και ο Σαντάνα πέτυχε χατ τρικ στο 77’.
Ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης απέδειξε πως με την εμπειρία των παικτών του καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει, ανέβηκε στη βαθμολογία και θα είναι από τις ομάδες που θα έχουν λόγο μέχρι το τέλος. Για τον Αστέρα τα είπαμε, έχει καλό «υλικό» και καλό προπονητή. Χρόνο χρειάζεται, υπομονή και θα έρθουν και τα αποτελέσματα.