Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 1:26:37 πμ
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 19:06

Στα γήπεδα της α1 κατηγορίας

Γράφειο Φώτης Ζάικος

 

Κιλκισιακός – Επτάλοφος 0-2
Ο ένας στα ψηλά κι άλλος χαμηλά
Δέκα ολόκληρους βαθμούς χωρίζουν τον ΠΑΟΝΕ από τον Κιλκισιακό κι αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα θα ήταν ήδη τροπαιούχος. Εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις βιώνουν οι δυο ομάδες. Ο ΠΑΟΝΕ γνωρίζει ημέρες δόξας  με τη καλύτερη επίδοσή  του στην ιστορία του ερασιτε3χνικού πρωταθλήματος ενώ ο ιστορικός Κιλκισιακός καρκινοβατεί και απομένει να μάθουμε αν γίνεται να πάει πιο κάτω. Διότι ευθύνες σίγουρα υπάρχουν τόσο για την ήττα του Σαββάτου όσο και για τις προγενέστερες. Ας τις αναζητήσουν οι υπεύθυνοι της ομάδας.


Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς φάσεις, μέχρι που στο 44’ ο πολύπειρος Παντελιάδης πέρασε την μπάλα ανάμεσα από τα μπακ, βρήκε τον γκολτζή Ρωμανίδη που με ψηλοκρεμαστό σουτ  άνοιξε το σκορ.
Στην επανάληψη ο Κιλκισιακός μπήκε πιο δυνατά και έχασε τριπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά βρήκε απέναντί του τον εκ Π. Αγιονερίου καταγόμενο τερματοφύλακα του ΠΑΟΝΕ  Αβραμίδη αξεπέραστο αντίπαλο. Ίσως ο Αβραμίδης ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της συνάντησης.
Για 25 λεπτά ο Κιλκισιακός ήταν καλύτερος, πίεσε, αλλά ύστερα ξεφούσκωσε. Και ο ΠΑΟΝΕ με έμπειρους παίκτες διαχειρίστηκε έξυπνα το παιχνίδι, είχε δοκάρι σε κόρνερ και στο 89’ με τον Ρωμανίδη «καθάρισε» το αγώνα με το τελικό 2-0. Διαιτητής ο Τακίδης με βοηθούς τους Σιδηρόπουλο και Τσιλιγκερίδη. Ήταν πολύ καλοί.
Κιλκισιακός: Καζεπίδης, Νικολαίδης, Γεωργιάδης, Γρηγοριάδης, Μ. Παπαδόπουλος, Κετικίδης, Π. Παπαδόπουλος (63’ Γρηγοριάδης Ν.) Καρπούζης, (85’ Μαριόγλου), Μωυσίδης, Σ. Παπαδόπουλος, Τ. Παπαδόπουλος,(57’ Παρπουρτσής)
ΠΑΟΝΕ: Αβραμίδης, Ηλιάδης Σ (65’ Αλεξανδρίδης), Τσαμτζίδης, Ηλιάδης Ν., Παπαδόπουλος Χ, Ρεμπετσιώτης (88’ Ηλιάδης Γ), Ηλιάδης Ε, Κόλα, Ρωμανίδης, Παντελιάδης (70’ Παπαδόπουλος Κ) Ευθυμιάδης.

 

Εθνικός Αξιούπολης – Αργυρούπολη 1-0
Σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση
Με το αγαπημένο του σκορ και με πανομοιότυπο τρόπο κέρδισε το τρίποντο ο Εθνικός Αξιούπολης. Απέναντι στονξ μαχητικό Ηρακλή ο Εθνικός αυτύχησε να σημειώσει το μοναδικό τέρμα της συνάντησης με τον ίδιο τρόπο που έκαμψε και τη Δόξα Χέρσου πριν μια εβδομάδα. Ένα σουτ του Μάντζαρη στο 30’ λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου, λάθος του τερματοφύλακα και η μπάλα στα δίχτυα.  Κι επειδή ο Εθνικός διαθέτει παίκτες με εμπειρία που ξέρουν να διαχειρίζονται ένα παιχνίδι, έπαιξε έξυπνα και κράτησε τη νίκη που τον οδήγησε στην Τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κι ας έπαιζε κάμποση ώρα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σκαρλάτου με δεύτερη κίτρινη. Μάλιστα θα μπορούσε και 2-0 αν το σουτ του Χατζημλάδη δεν έβρισκε δοκάρι.
Από την άλλη πλευρά οι επιθετικοί του Ηρακλή δεν ήταν σε καλή μέρα και δεν απείλησαν τους γηπεδούχους. Πολύ καλός ο διαιτητής   Δραμούλης.

 

Δόξα Χέρσου – Αστέρας Μ. Βρύσης 0-0
Αφλογιστίες
Κι όμως το τελικό 0-0 ξεγελά. Στο Χέρσο έγινε καλό παιχνίδι με αρκετές φάσεις που δεν έγιναν γκολ είτε λόγω ατυχίας είτε λόγω τύχης!  Οι γηπεδούχοι δεν έχουν λόγο να είναι ικανοποιημένοι από την ισοπαλία αφού μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα πέτυχαν μεγάλο «διπλό» στο Πολύκαστρο. Αντίθετα ο Αστέρας πήρε ένα βαθμό στη δύσκολη έδρα του Χέρσου , ανάσα μετά την ήττα του εντός έδρας μάλιστα από την Κρηστώνη πριν μια εβδομάδα. Επομένως έχει κάθε λόγο να χαίρεται.

 

Απόλλων Πευκοδάσους – Π. Αγιονέρι 2-1
Ξαναγύρισε στις νίκες ο Απόλλων
Μόνο τυχαία δεν είναι μερικά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Γράφαμε μια εβδομάδα πριν για τη μεγάλη αντίσταση που προέβαλε απέναντι στον πανίσχυρο ΠΑΟΝΕ μέσα στον Επτάλοφο μάλιστα ο Απόλλων Πευκοδάσους.  Κι  ας έχασε τότε.  Το Σάββατο πήρε το τρίποντο αφού νίκησε δίκαια ένα ισχυρό αντίπαλο, τον Ατρόμητο Π. Αγιονερίου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, αντεπιτέθηκε στη συνέχεια ο Ατρόμητος, μείωσε σε 2-1, αλλά κάπου εκεί εξαντλήθηκε κι ο χρόνος.

 

Πάικο Γουμένισσας – Ν. Γυναικόκαστρο 1-1
Ασανσέρ το Πάικον
Το Πάικο πάλι μας συνήθισε φέτος σε αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις. Την μια κερδίζει ισχυρούς αντιπάλους και την άλλη χάνει βαθμούς από υποδεέστερους. Πριν μια εβδομάδα νίκησε μέσα στην Αργυρούπολη, το Σάββατο παραχώρησε ισοπαλία στο Μ. Αλέξανδρο Νέου Γυναικοκάστρου. Αυτή η διαπ΄πιστωση δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τους φιλοξενούμενους που πάλεψαν το παιχνίδι ενθαρρυμένοι από την τεράστια επιτυχία τους προ εβδομάδας μέσα στην Πλαγιά.  Πάλεψαν και δικαιώθηκαν κι ελπίζουν στα καλύτερα. Για να αποφύγουν τα πλέι όφ. Αν και ακόμα είναι νωρίς.