Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 8:26:36 μμ
Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015 21:23

Στα γήπεδα της α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης  Ζάικος

 

Ν. Γυναικόκαστρο-Κιλκισιακός 0-0
Ούτε τώρα;
Την πλέον δύσκολη περίοδο από πλευράς ψυχολογίας και βαθμολογίας διανύει ο Κιλκισιακός που δεν κατόρθωσε να πάρει τους τρεις βαθμούς στο Νέο Γυναικόκαστρο με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία. Δεν ήταν κακός ο Κιλκισιακός, είχε τον έλεγχο σχεδόν σε ολόκληρο το παιχνίδι, αλλά ήταν φλύαρος και άτυχος συνάμα. Χωρίς σέντερ φορ στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε με κάθετες μπαλιές να τρυπήσει την άμυνα των γηπεδούχων αλλά οι παίκτες του Μ. Αλέξανδρου με αυταπάρνηση αγωνιζόμενοι απέτρεπαν τις επικίνδυνες φάσεις. Κι όταν χρειάστηκε ο φέρελπις τερματοφύλακάς τους Παπαδόπουλος ήταν πάντα στη σωστή θέση.
Στην επανάληψη και με εσωτερικές αλλαγές και σέντερ φορ ο Κιλκισιακός μπήκε πιο δυνατά, κέρδισε αλλεπάλληλα κόρνερ. Δημιούργησε φάσεις αλλά μέχρις εκεί. Μια φορά το σουτ του Παρπουτσή βρήκε δοκάρι και άλλη μια το πλασέ του Γρηγοριάδη από καλή θέση πέρασε άουτ.
Στο 88’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας πέναλτι σε «βουτιά» επιθετικού τους και σωστά ο διαιτητής Κατσάνης δεν έδωσε τίποτα αν και θα μπορούσε να δείξει κίτρινη κάρτα για θέατρο. Έτσι έληξε το παιχνίδι με τον Κιλκισιακό να καταθέτει στο γήπεδο άκαρπη υπεροχή και δυο βαθμούς.
Νέος προπονητής για τον Κιλκισιακό ο Γ. Χοντζούδης.
Ν. Γυναικόκαστρο: Παπαδόπουλος, Παπαδόπουλος Ε, Σεβαστόπουλος, Σεβαστόπουλος Α, Μουρατίδης (55’ Ζαφειρόπουλος), Μαρμαρίδης, Απατσίδης, Μιχαηλίδης, Δημητριάδης (75’ Παράσχος), Μουρατίδης Σ, (80’ Φ. Παπαδόπουλος) Στράντζαλης.
Κιλκσιακός: Ζάικος, Νικολαίδης, Γεωργιάδης, Μαριόγλου, Κετικίδης, Παπαδόπουλος Σ, Καρπούζης (70’ Παπαδόπουλος Π) Παπαδόπουλος Τα, Παπαδόπουλος Π, Παρπουρτσής.

 

Ηρακλής Αργυρούπολης – Παυκόδασος 3-4
Γίναμε Αγγλία
Πολλά γκολ, κόκκινες κάρτες, ένταση και αγωνία χαρακτήρισαν ως συναρπαστικό το παιχνίδι στο γήπεδο της Αργυρούπολης με τυχερούς τους φιλάθλους που το παρακολούθησαν.
Ο Γηπεδούχος Ηρακλής που δεν πήγαινε καλά στα τελευταία παιχνίδια ήθελε το τρίποντο και πάλεψε, όμως και ο Απόλλων Πευκοδάσους έχει μείνει πίσω βαθμολογικά και χρειάζονταν βαθμούς. Αγωνιζόμενοι με πάθος οι παίκτες του Απόλλωνα πήραν τη νίκη και  απέδειξαν ότι το 3-1 της περασμένης Κυριακής στον Επτάλοφο έγινε μετά το 70 αφού μέχρι τότε προηγούνταν του πανίσχυρου ΠΑΟΝΕ. Πάντως οι γηπεδούχοι έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία και ισχυρίζονται ότι τους αδίκησε σε σημαντικές φάσεις.

 

Μ. Βρύση – Αξιούπολη 3-0
Προεόρτιο χατ τρικ
Ο Νίκος Παπαδόπουλος γιόρταζε την επόμενη του αγώνα ημέρα, αλλά φρόντισε να δωρίσει το τρίποντο στην ομάδα του από την παραμονή. Κακό παιχνίδι αφού είναι ζήτημα αν παίχτηκε ποδόσφαιρο στα 30 λεπτά της αναμέτρησης με τον Αστέρα να προσπαθεί να σημειώσει γκολ με ανορθόδοξο τρόπο ενώ ο Εθνικός παρότι με έξι απουσίες βασικών του παικτών μπορούσε να προηγηθεί σε δυο φάσεις – ευκαιρίες.  Ο διαιτητής Τακίδης του αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Χατζημλάδη. Στο ημίωρο ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Διονυσιάδη. Οι διαμαρτυρίες κόστισαν δεκάλεπτη διακοπή του αγώνα με τον διαιτητή να αποσύρεται στα αποδυτήρια. Επέστρεψε και το ημίχρονο έληξε με 0-0.
Με την επανάληψη η άμυνα του Εθνικού άρχισε να δίνει δώρα. Λάθος της άμυνας, λάθος του τερματοφύλακάς της και 1-0 στο 47’. Τρία λεπτά αργότερα νέο δώρο της άμυνας και 2-0 πάντα με τον Νίκο Παπαδόπουλο σκόρερ. Ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει, έκανε φάσεις αλλά δεν τις τελείωσε και είχε και τον επόπτη Αβραμίδη μονίμως με τη σημαία σηκωμένη, είχε δεν είχε δίκιο.  Από «πούλημα» της μπάλας προήλθε και το τρίτο γκολ στο 90’.
Ο Εθνικός διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται η κάκιστη παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Αντίθετα για τον Αστέρα η νίκη αποτέλεσε πολύτιμο βαθμολογικό οξυγόνο. Πάντως η απειθαρχία και η κακή νοοτροπία παικτών του είναι διάχυτες. Και είναι κρίμα διότι ο Βίκτωρας Ιωσηφίδης είναι εκ των κορυφαίων προπονητών της κατηγορίας.
Σφύριξε ο τακίδης με βοηθούς τους Αβραμίδη και παυλίδη.
Μ. Βρύση: Παπαδαμιανός, Δημητριάδης, Ζαραλής, Παπαδόπουλος Α, Ασημακίδης, Παπαχρήστος, Διονυσιάδης, Ζώτος (25’ Αντωνιάδης), Παπαδόπουλος, Κετσετζής (70’ Μποπάρας), Τζεβελέκης.
Αξιούπολη: Τσερκετζίδης, Ρέβης (75’ Παυλίδης), Λιακόπουλος, Παπαλέξης, Ν. παυλίδης, Ηλιάδης, Θεοφανίδης, Μοντσάρης, Χαντζημλάδης, Ασλανίδης, Γρηγοριάδης (Η. Γρηγοριάδης)

 

Βαφειοχώρι- ΑΕ Πολυκάστρου 0-5
Μονόπρακτο
Και από το σκορ φαίνεται η εικόνα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν απέναντι στους γείτονές τους της ΑΕΠ. Με χαμηλή ταχύτητα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 0-3 και στην επανάληψη σημείωσαν άλλα δυο με αποτέλεσμα να ανέβουν και βαθμολογικά, ενώ το Βαφειοχώρι είναι σταθερά ουραγός. Νέος τεχνικός για την ΑΕΠ ο Μπάπκας.

 

Π. Αγιονέρι-Πάικο 0-1
Δίκαιο αποτέλεσμα
Βιρτσαμάνη ακούγαμε, αλλά Βιρτζαμάνη δεν είδαμε, καθώς στον πάγκο ήταν και πάλι ο Γ. πεχλιβάνης. Το Πάικο ήταν καλύτερο σε όλη της διάρκεια του παιχνιδιού και θύμισε τα στοιχεία του καλού Πάικου που είδαμε σε προγενέστερα παιχνίδια. Είναι ανεβασμένη η ομάδα αντίθετα με τον Ατρόμητο που μάλλον είδε με υπεροψία τον αγώνα. Ο Δασκάλου με πέναλτι στο 70’ σημείωσε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης ενώ ο ίδιος παίκτης νωρίτερα έχασε σημαντική ευκαιρία.  Άριστος ο διαιτητής Σαρηγιαννίδης.

 

Επτάλοφος – Χέρσο 1-0
Τρένο ο ΠΑΟΝΕ
Και πάλι δύσκολα αλλά και πάλι νίκη για τον γηπεδούχο ΠΑΟΝΕ που πήρε το τρίποντο  και αύξησε τη διαφορά του από τους βαθμολογικούς διώκτες του καθώς τον ευνόησαν τα αποτελέσματα της αγωνιστικής. Η Δόξα Χέρσου στάθηκε πολύ καλά, αγωνίστηκε σθεναρά είχε δοκάρι  σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά …. Ο ΠΑΟΝΕ πήρε τη νίκη και οδηγεί την κούρσα. Έχει πολλές και ποιοτικές επιλογές σε αντίθεση με άλλες ομάδες και όχι μόνο σε παίκτες, αλλά και σε προπονητές, και σε διοίκηση που είναι πολύ κοντά στην ομάδα.

 

Πλαγιά- Κρηστώνη 0-1
Με τον ίδιο τρόπο
Με την ίδια δοκιμασμένη συνταγή και από προγενέστερα παιχνίδια πήρε το τρίποντο στην Πλαγιά ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Σφιχτή άμυνα, έλεγχος στο κέντρο και επίθεση στην κατάλληλη στιγμή με παίκτες που ξέρουν να σουτάρουν. Μπορεί να μην παίζουν τη μεγάλη μπάλα αλλά είναι αποτελεσματικοί.  Η Αναγέννηση είχε ευκαιρίες, έπαιξε με πάθος αλλά γκολ δεν κατάφερε να βάλει. Έτσι υποχωρεί βαθμολογικά σε αντίθετη πορεία με τον ΠΑΟΚ που συνεχώς ανεβαίνει και όσο περνά ο καιρός το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας γίνεται πολύ ενδιαφέρων καθώς συνωστίζονται πολλές ομάδες στην πρώτη πεντάδα.