Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 4:50:39 πμ
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 06:25

Στα γήπεδα της α1 κατηγορίας

Γράφει ο Φώτης Ζάικος

 

Κιλκσιακός – ΑΕ Πολυκάστρου 0-2
Κατώτερος των περιστάσεων
Ένα παιχνίδι που έπρεπε πάση θυσία να το κερδίσει ο Κιλκκισιακός για να έχει κάποια επαφή με την κορυφή το έχασε μέσα στην έδρα του από την ψυχωμένη ΑΕΠ που ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια.,
Ο Κιλκισιακός δυστυχώς βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της πολύχρονης ιστορίας  του και κλείνει το 2015 με μελανό τρόπο. Ίσως στην ανάπαυλα των εορτών και με την έναρξη του β’ γύρου να έχουν γίνει οι κατάλληλες κινήσεις και η ομάδα να ξαναβρεί το δρόμο της.  Η κατηγορία αυτή, η Α1, εκτός από το ταλέντο που υπάρχει και αντοχή χρειάζεται και δύναμη και ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά» που νεαροί παίκτες δεν το έχουν.


Το παιχνίδι ήταν μέτριο με λίγες φάσεις. Ο Μωυσίδης είχε κεφαλιά λίγο άουτ πριν το ημίωρο. Στην πρώτη ουσιαστικά επίθεσή της η ΑΕΠ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Γεωργιάδη που πλάσαρε τον Ζάικο στην προσπάθεια να αποκρούσει. Προηγήθηκε σοβαρό λάθος του Μαριόγλου έξω από την περιοχή.
Στο β’ ημίχρονο προσπάθησε να αντιδράσει ο Κιλκισιακός αλλά οι αποστάσεις των γραμμών ήταν μεγάλες, τα λάθη πολλά και το θέαμα κακό. Αντίθετα η ΑΕΠ έπαιζε για το αποτέλεσμα, ήταν οργανωμένη και δυνατή και πήρε τις ατομικές μονομαχίες και  τις κεφαλιές. Νέο λάθος στην άμυνα και ο αφύλακτος Κωνσταντινίδης στο 65’ διαμόρφωσε το τελικό 0-02. Στη μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων στο β’ ημίχρονο την κεφαλιά του Τηλέμαχου Παπαδόπουλου από κοντά απέκρουσε θεαματικά ο τερματοφύλακας Γαρδάνης. Έτσι η ΑΕΠ πήγε στους 21 βαθμούς και στην 5η θέση μαζί με το Αγιονέρι, ενώ ο Κιλκισιακός υποχώρησε στην 7η με 18 βαθμούς. Άριστος ο διαιτητής Τακίδης.

 

Εθνικός Αξιούπολης –Πλαγιά 1-0
Μετά την καταιγίδα φως
Ικανοποιημένοι έφυγαν παίκτες, φίλαθλοι και παράγοντες των γηπεδούχων από το στάδιο της Αξιούπολης μετά το θετικό αποτέλεσμα επί της Αναγέννησης Πλαγιάς, μιας ομάδας που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας.  Ελαφρυντικό για τους φιλοξενούμενους ήταν οι πολλές απουσίες τους.
Ο νέος τεχνικός της Αξιούπολης Μίμης Γεωργιάδης έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα που έπαιξε έξυπνα, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του και νίκησε δίκαια. Στο 5’ ο Θεοφανίδης μόνος με τον τερματοφύλακα έχασε την ευκαιρία, ενώ στο 16’ και 25’ ο Αρδάλης δεν κατάφερε να σημειώσει γκολ.  Αλλά και η Πλαγιά  είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Παπανικολάου. Στην επανάληψη και για μικρό χρονικό διάστημα οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα στον χώρο του κέντρου , αλλά με τις αλλαγές του ο Γεωργιάδης έφερε και πάλι τους γηπεδούχους μπροστά. Στο 68’ ο Γρηγοριάδης έγραψε το 1-0 και χάρισε στον Εθνικό τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αριστος ο διαιτητής Σκούπρας. Στο φύλλο αγώνα σημείωσε δυο παίκτες (ένα από κάθε ομάδα) για ανάρμοστη μεταξύ τους συμπεριφορά.

 

Κρηστώνη – Π. Αγιονέρι 0-0
Δίκαιη ισοπαλία
Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο γήπεδο του Π. Γυναικοκάστρου ο εκεί γηπεδούχος ΠΑΟΚ Κρηστώνης με τον Ατρόμητο Π. Αγιονερίου. Καλό παιχνίδι, με φάσεις εκατέρωθεν και ανοιχτό για κάθε αποτέλεσμα. Πάντως ήταν εμφανής η προσπάθεια και των δυο ομάδων πρωτίστως να διαφυλάξουν τα νώτα τους προσέχοντας τις άμυνές τους.  Κι όπως αποδείχτηκε τις πρόσεξαν καλά, αφού και σε όσες επικίνδυνες φάσεις έγιναν στα καρέ των δυο ομάδων οι τερματοφύλακες κράτησαν ανέπαφες τις εστίες τους. Σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα η ισοπαλία κρίνεται δίκαιη.


ΠΑΟΝΕ – Βαφειοχώρι 2-0
Σε ρυθμό ρελαντί
Με χαμηλές ταχύτητες και σε ρυθμό ρελαντί ο πρωταθλητής Χειμώνα Επτάλοφος νίκησε την ουραγό της βαθμολογίας. Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης ήταν πως η μισή ομάδα του Επταλόφου που έπαιξε το Σάββατο πέρυσι αγωνιζόταν με το Βαφειοχώρι!
Ο παίκτης προπονητής Γρηγοράκης άνοιξε το σκορ στο 30’ και 10’ αργότερα ο αρχισκόρερ Ρωμανίδης διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Στα υπόλοιπα λεπτά το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

 

Νέο Γυναικόκαστρο- Πευκόδασος 2-0
Σε ανάκαμψη ο Μέγας
Πέτυχε διψήφιο αριθμό βαθμών ο Μέγας Αλέξανδρος Ν. Γυναικοκάστρου με τη νίκη του επί του Πευκοδάσους και δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο και εφόσον η ανάκαμψή του έχει βάθος χρόνου ίσως σώσει την παρτίδα φέτος. Το Σάββατο ήταν μαχητικός, καλύτερος από τον Απόλλωνα και με δυνατή έδρα θα ζορίσει πολλές ομάδες εκεί. Στα μελανά σημεία η ανυπακοή των παικτών του που εκδηλώθηκε και στον αγώνα του Σαββάτου, όταν σε αλλαγή που επέλεξε να κάνει ο προπονητής, ο παίκτης είχε άλλη γνώμη, δημιουργήθηκε θέμα και ο προπονητής έφυγε από τον πάγκο!
Πάνω που η ομάδα ανακάμπτει θα ήταν φρόνιμο να μην «χύσουν το γάλα». Από την άλλη πλευρά ο Απόλλωνας επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα μιας ομάδας, ικανής για το καλύτερο και το χειρότερο.

 

Αργυρούπολη-Χέρσο 2-1
Νίκη με ανατροπή
Προηγήθηκε στο σκορ η Δόξα Χέρσου και έδειχνε πως δύσκολα θα χάσει το παιχνίδι. Αυτά στο πρώτο ημίχρονο, διότι στην επανάληψη ο Ηρακλής άδραξε το ρόπαλό του και αφού πρώτα ισοφάρισε με τον Σερταρίδη, κατάφερε με τον Πρόγιο να σημειώσει το δεύτερο και νικητήριο, όπως αποδείχτηκε, γκολ. Καλό παιχνίδι, ήσυχο με φάσεις και για τις δυο ομάδες. Ο γηπεδούχος Ηρακλής μετράει στα κέρδη του πέραν των τριών βαθμών και την ανάκτηση της καλής ψυχολογίας του που είχε τρωθεί από ανεπιτυχή αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό.  Από την άλλη η Δόξα περιμένει και την εκδίκαση της ένστασης στο παιχνίδι της με την ΑΕΠ.

 

Μ. Βρύση – Γουμένισσα 0-2
Στη β’ θέση το Πάικο
Νίκη χρυσάφι πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στη Μ. Βρύση. Ένα αποτέλεσμα που αδικεί την προσπάθεια των γηπεδούχων που έπαιξαν καλά, αλλά από προσωπικά λάθη παικτών τους έχασαν τον αγώνα.
Το Πάικο παραμένει πάντα ισχυρή ομάδα ιδίως στα δύσκολα και δείχνει σε όλα τα παιχνίδια πως είναι ομάδα με ψυχή. Στο 20’ ο 16χρονος Μάρκος με δυνατό και έξυπνο σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα σε χλιαρή εκτέλεση φάουλ από τον Καραελευθερίου ο τερματοφύλακας κάνει λάθος και ιδού το 0-2.  Στη δεύτερη πλέον θέση το Πάικο, ενώ προβληματισμός και κατήφεια για τον Αστέρα που είχε φάσεις αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει.