Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024, 12:07:47 μμ
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 19:21

Στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας

Μ. Βρύση – Ατρόμητος Π. Αγιονερίου 1-1
Με 10 παίκτες ο Αστέρας στο β’ ημίχρονο

Ιδανικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους στην περεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά μόνο για ένα ημίχρονο. Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, διατήρησε τον έλεγχο και στο 23’ προηγήθηκε με τον Θ. Παπαδόπουλο. Όμως στο 45’ με τη λήξη του ημιχρόνου ο παίκτης – προπονητής του Χ. Παπαδόπουλος δέχτηκε κίτρινη κάρτα, ήταν η δεύτερη και άφησε την ομάδα με 10 παίκτες στην επανάληψη.
Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, πίεσαν και με παίκτη παραπάνω στο 84’ ισοφάρισαν, παρά την προσπάθεια των παικτών του Αστέρα να κρατήσουν τη νίκη. Τα μοιράστηκσαν όλα λοιπόν, βαθμούς και εντυπώσεις οι δυο ομάδες.

 

Εθνικός Αξιούπολης – Α.Ε. Πολυκάστρου 0-4
Εμφανής η διαφορά δυναμικότητας

Ο στόχος του Εθνικού φέτος είναι η παραμονή στην κατηγορία, αφού κατέβηκε στο πρωτάθλημα με την ομάδα των ακαδημιών του, δηλαδή με νεαρούς και κατά βάση άπειρους παίκτες.  Αντίθετα η ΑΕΠ ενισχύθηκε σημαντικά και σκοπεύει σε πρωταθλητισμό.. Έτσι το παιχνίδι της πρεμιέρας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα λόγω διαφοράς δυναμικότητας των δυο ομάδων. Τα τέρματα της ΑΕΠ σημείωσαν οι Γεωργιάδης στο 25’, Γκέρτσος στο 60’, Ζαραλής στο 73’ και Γκέρτσος στο 80’.

 

Ηρακλής Αργυρούπολης – Επτάλοφος 0-5
Τυπική η διαδικασία

Αποδυναμωμένος ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Ηρακλής και ο περσινός διεκδικητής του τίτλου Επτάλοφος δεν δυσκολεύτηκε να περάσει «αέρας» καθώς πέραν της ισχυρής περσινής του βάσης ενίσχυσε το δυναμικό του με χρήσιμες προσθήκες έμπειρων παικτών.   
Τα τέρματα οι Κοτσαμποϊκίδης στο 25’, Τσολακίδης στο 30,  Κολό στο 65’, Τσολακίδης στο 70’ και Κοτσαμποϊκίδης στο 86’.

 

Αγ. Χαράλαμπος-Πάικο Γουμένισσς 0-0
Πρωταγωνιστές οι τερματοφύλακες

Αρκετά καλό παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο των Αμαράντων και από τις δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι τα έχουν με τη διαιτησία του κ. Δραγούση διότι, όπως ισχυρίζονται, τους αδίκησε σε τρεις καίριες φάσεις. Τρεις φάσεις σημάδεψαν το παιχνίδι: Στο 63’ σουτ του Θεοδοσίου στο δοκάρι του Δουλκερίδη. Στο 75’ πέναλτι που εκτέλεσε ο Δασκάλου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τριανταφυλλίδης των Αμαράντων ενώ στο τέλος του αγώνα ο Ποντιακός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη με τον  Θεοδοσίου αλλά ο εκπληκτικός Δουλκερίδης είπε και πάλι Όχι.

 

Πολύπετρο-Αλέξανδρος Κιλκίς 0-3
Απλά ανώτερος

Με περισσότερη ποιότητα και εμπειρία οι παίκτες του Αλέξανδρου Κιλκίς πήραν το τρίποντο μέσα στο Πολύπετρο. Και οι δυο ομάδες είναι νεοφώτιστες στην μεγάλη κατηγορία, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής καθώς στον Αλέξανδρο γίνεται καλή και ποιοτική δουλειά. Τα τέρματα σημείωσαν ο Ντουντούκης με πέναλτι στο 49’, στο 60’ ο Βασιλειάδης και στο 72’ και πάλι ο Ντουντούκης. Τεχνικός της ομάδας του Κιλκίς είναι ο Γ. Πελίδης.

 

Κιλκισιακός – ΑΕ Πεδινού 3-0
Με δυο πέναλτι
Ισόπαλο έληξε το πρώτο ημίχρονο με τον Κιλκισιακό να έχει την κατοχή για περισσότερη ώρα αλλά με την ΑΕΠ να απειλεί με αντεπιθέσεις – φωτιά. Δυο αλλεπάλληλα δοκάρια για το Κιλκισιακό σημάδεψαν το ημίχρονο, ενώ στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασιστικοί. Στο 55’ ο Βαχανέλης φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Σκούπρας έδειξε πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ισχυριζόμενοι ότι έγινε επιθετικό φάουλ. Ο Πολύζος  ευστόχησε και το 1-0 έμεινε μέχρι το 80’ όταν ο Μπελίτσας με συρτό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Στρατηγούση και πέτυχε το 2-0. Στο μεσοδιάστημα η ΑΕΠ είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας αλλά διακρίθηκε για τη  φλυαρία της.  Τέλος, στο 87’ ο Δρόσος εκτέλεσε  εύστοχο νέο πέναλτι, όταν ο ίδιος παίκτης ανατράπηκε εντός της περιοχής ύστερα από μαγική μπαλιά του Κουραλίδη.
Πολύ καλό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες. Η ΑΕΠ έδειξε ότι θα είναι από τις πρωταγωνίστριες φέτος παρότι νεοφώτιστη.  Ο Κιλκισιακός είναι το φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξει μέχρι το τέλος.


Ευχές για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο
Να ευχηθούμε σε όλους τους εμπλεκόμενους με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣ Κιλκίς υγεία και καλή ποδοσφαιρική περίοδο. Χωρίς βία και μόνο με ανθρώπινα λάθη. Να πρυτανεύσει η ευγενής άμιλλα και το εύ αγωνίζεσθαι μεταξύ των παικτών.
Στο νέο πρόεδρο της Ένωσης που διαθέτει μεγάλη εμπειρία ευχόμαστε «σιδηροκέφαλος» και να πράξει παν το δυνατόν για την προαγωγή του λαοφιλούς αθλήματος.