Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 9:57:01 μμ
etpa

Αγροτικά νέα

Με απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για παράταση της πιστοποίησης των υφισταμένων ΚΥΔ, του Φορέα Συντονισμού και Τεχνικής Υποστήριξης καθώς και την πιστοποίηση νέων ΚΥΔ, στο πλαίσιο της υποβολής της ΕΑΕ, για το έτος 2021».

Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε επί της τροπολογίας του ΥΠΑΑΤ που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Η συγκεκριμένη τροπολογία δίνει λύση στο πρόβλημα λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε ζητήσει από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, να ενισχυθούν οι συκοπαραγωγοί της Παιονίας, λόγω της σημαντικής μείωσης των εσόδων τους, το 2020.

Την παράταση των δεσμεύσεων των εταιρειών ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ και ΜΕΒΓΑΛ έναντι των παραγωγών γάλακτος για ένα ακόμα έτος αποφάσισε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Τροποποίηση του ν.4061/2012, με την οποία θα διασφαλίζεται ουσιαστικά η στήριξη του εισοδήματος των γεωργών και κτηνοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε) Κιλκίς, προτείνει – με επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, για να στηρίζει σταθερά τον αγροτικό κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και μέχρι την έναρξη του συστήματος υποδοχής Ετησίων Δηλώσεων Καλλιέργειας (ΟΣΔΕ 2021) από τα ΚΥΔ, η Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να διευκολύνει τους αγρότες για τη μεταβατική αυτή περίοδο, θα δέχεται κανονικά τα αιτήματα για χορήγηση «Κάρτας του Αγρότη», με βάση τις περσινές δηλώσεις ΟΣΔΕ 2020.

Συνελήφθη σήμερα Τρίτη ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή «Ισβοράκι» του δήμου Παιονίας Κιλκίς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας.

Για το περιστατικό επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: voria.gr

Ερώτηση προς τον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Λιβανό, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ., μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φραγγίδης με θέμα: «Αναγκαία, άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα».

Την υπολειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες, ειδικά μέσα στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, έθεσαν με ερώτησή τους στη Βουλή απευθυνόμενοι προς τον Υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανό, ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γ. Φραγγίδης και οι υπόλοιποι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 20:28

Γιώργος Λασκάκης: Τρώμε τις σάρκες μας κι ένας ένας αργοσβήνουμε

Συντάκτης: Eidisis.gr

Να μην τα ξαναλέμε: ο πυλώνας της κιλκισιακής οικονομίας ήταν «τω καιρώ εκείνω» η κτηνοτροφία και ιδιαίτερα η αγελαδοτροφία. Χιλιάδες Κιλκισιώτες σπούδασαν και πρόκοψαν από την ιερή και στο Κιλκίς αγελάδα. Αλλά κάποτε όλα αυτά.