Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 5:58:58 πμ
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:41

Αμετακίνητοι οι αγρότες κλείνουν τα Τελωνεία

Αμετακίνητοι στον αγώνα και με ενισχυμένα τα μπλόκα τους, στα Τελωνεία Δοϊράνης και Ευζώνων, παραμένουν οι αγρότες του νομού Κιλκίς, με την Εισαγγελία Κιλκίς να «παρακολουθεί» διακριτικά και χωρίς σύγκρουση τις κινήσεις των αγροτών. Χθες Τετάρτη και για τρίτη συνεχή ημέρα οι αγρότες έκλειναν με τα τρακτέρ τους το πρωί και το απόγευμα την διέλευση οχημάτων στα δυο Τελωνεία, μετά και την απόφαση των Συντονιστικών Επιτροπών, το βράδυ της Τρίτης στη Βέροια, για κλιμάκωση του αγώνα σε όλη τη χώρα.
Πιο ισχυρό και μαζικό εμφανίζεται το μπλόκο των αγροτών στο Τελωνείο της Δοϊράνης, με την οργάνωση που έχει κατακτήσει πλέον ο Σύλλογος Γεωργοκτηνοτρόφων Κιλκίς και τη συνεχή παρουσία του προέδρου, Γιώργου Λασκάκη, και των μελών της διοίκησης στη Δοϊράνη.
Δεν αποκλείεται οι αγρότες στο μπλόκο της Δοϊράνης να προχωρήσουν σε παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους και να κλείσουν για όλο το 24ωρο το Τελωνείο, πιέζοντας ακόμη περισσότερο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για λύσεις στα προβλήματά τους. Μια πολιτική ηγεσία που φαίνεται πως με τις παρεμβάσεις και το λόγο της έχει εκνευρίσει περισσότερο τους αγρότες και χειροτερεύει την κατάσταση αντί να δίνει διεξόδους.

Διακριτικά
η Εισαγγελία
Ιδιαίτερα προσεκτική εμφανίζεται απέναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών η Εισαγγελέας Κιλκίς Ειρήνη Χρυσογιάννη, που είναι σε καθημερινή επαφή με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ώστε και τα προβλήματα στα Τελωνεία να περιορίζονται, αλλά και να μην υπάρχουν άσκοπες εντάσεις και ακρότητες σε μια δύσκολη καμπή των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Ετσι, μπορεί να σχηματίζονται δικογραφίες για τα οχήματα που εμποδίζουν την κυκλοφορία στα δυο Τελωνεία, όπως ο νόμος ορίζει, αλλά αποφεύγονται οι προκλήσεις και οι δράσεις που θα οξύνουν καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο νομός Κιλκίς είναι από τους λίγους πανελλαδικά που δεν δημιουργούνται προβλήματα και αντιπαραθέσεις, κάτι που οφείλεται και στη σοβαρότητα και ευθύνη που επιδεικνύουν οι αγρότες μας και οι Συντονιστικές του Επιτροπές.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται, αν όλα κυλήσουν ομαλά, η κ. Χρυσογιάννη να επισκεφτεί σήμερα η ίδια τους χώρους των δυο Τελωνείων και να δει επιτόπου υπηρεσιακούς παράγοντες και αγρότες.