Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 11:13:20 πμ
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2007 12:11

Διάλογος και ενημέρωση επί αγροτικών θεμάτων

Συναντήσεις και επαφές επί καθημερινής βάσεως είχε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς κ. Χαράλαμπος Παυλίδης. Στο διήμερο 8 και 9 Αυγούστου συναντήθηκε με εκπροσώπους από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κιλκίς και τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Κιλκίς κ. Παύλο Πασσαλίδη αντίστοιχα


Με τη συντονιστική επιτροπή αγροτών

Την Τετάρτη 8 Αυγούστου ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παυλίδης δέχθηκε στα γραφεία της ΕΑΣ Κιλκίς αντιπροσωπεία εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής και συζήτησε μαζί τους για θέματα που ταλανίζουν τους γεωργοκτηνοτρόφους της περιοχής μας.Ο κ. Παυλίδης στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι η ΕΑΣ Κιλκίς έλαβε σχετική με το θέμα πρωτοβουλία ενημερώνοντας με επιστολή του τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες (σιτάρι, καπνός, βαμβάκι, καλαμπόκια, αμπέλια) από τη χαλαζόπτωση και τον καύσωνα καθώς και για τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς.
Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτών αφού εξήραν την πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΑΣ έθεσαν επί τάπητος και κάποια άλλα ζητήματα που τους αφορούν και τους προβληματίζουν όπως για παράδειγμα θέματα απονιτροποίησης, προώθησης των σχεδίων βελτίωσης και των δικαιωμάτων για τους νέους αγρότες, βιολογικές καλλιέργειες, ενεργειακά και αρωματικά φυτά κ.λπ.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παυλίδης δήλωσε πως η ανταλλαγή απόψεων ήταν άκρως εποικοδομητική υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «ως Ένωση θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αναλάβουμε πάντοτε πρωτοβουλίες οι οποίες θα αποβλέπουν στην προάσπιση του εισοδήματος και των συμφερόντων των αγροτών».

Με τον πρόεδρο της ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.
Σε πολύ καλή και φιλική ατμόσφαιρα την Πέμπτη 9 Αυγούστου στα γραφεία της Αναπτυξιακής Κιλκίς συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Χαράλαμπος Παυλίδης με τον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Παύλο Πασσαλίδη.
Από πλευράς Ενώσεως τον κ. Πρόεδρο συνόδευαν οι κ.κ. Μιχάλης Κεσίδης – αντιπρόεδρος και Αθανάσιος Δημηνάκης διευθυντής.
Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την Ένωση Κιλκίς, με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με πρωτοβουλία επενδύσεων και επιχειρηματικότητας που θα πρέπει να ληφθούν εκ μέρους της ΕΑΣ αφού πρωτίστως ρυθμισθεί το χρέος της, θέματα που έχουν να κάνουν με προγράμματα εναλλακτικών μορφών καλλιεργειών και πολλά άλλα ενδιαφέρονται ζητήματα.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς κ. Χαράλαμπος Παυλίδης μετά το πέρας της συνάντησης σε δήλωση του υπογράμμισε ότι η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα γιατί η συμβολή της ΑΝ.ΚΙ και του προέδρου της κ. Π. Πασσαλίδη στην οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του νομού μας είναι αναμφισβήτητη όλα αυτά τα χρόνια
Τόνισε δε ότι η Ένωση στα πλαίσια του προγραμματισμού και του σχεδιασμού της αλλά και ως οργανισμός θεσμικά κατοχυρωμένος καλείται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα. «Στόχος μας ως νέα διοίκηση είναι η υλοποίηση ενεργειών και δράσεων με απόλυτα διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσουμε να κάνουμε σύγχρονη και αξιόπιστη την Ένωση» συμπλήρωση ο κ. Χ. Παυλίδης.
ΟΙ δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια νέα συνάντηση στα γραφεία της ΕΑΣ Κιλκίς αυτή τη φορά, το αμέσως προσεχές διάστημα.