Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 5:56:59 πμ
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 09:26

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι παραγωγοί Πέλλας

Σήμερα το πρωί αναμένεται, τελικά, να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους οι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας, μετά τις προτάσεις που παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης. Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα του Γυψοχωρίου, αλλά και στον κόμβο του Μελισσίου, αποκλείοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών.


Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στις διασταυρώσεις «Κόνεξ» και Μαυροβουνίου, καθώς η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.
Χθες, Δευτέρα, αντιπροσωπεία των παραγωγών συναντήθηκε με τον κ. Χατζηγάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε να τους αποζημιώσει, ενώ πρότεινε η τιμή των ροδάκινων να διαμορφωθεί στα 0,22 ευρώ το κιλό.
Το ποσόν αυτό προκύπτει από τα 0,18 ευρώ που θα δώσουν οι βιομηχανίες και 0,04 ευρώ από τη χρηματοδότηση μέσω ΛΑΕΚ του εργασιακού κόστους. Παράλληλα, ο κ. Χατζηγάκης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες των ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση των ζημιών της παραγωγής και της αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών.
«Με βάση αυτά τα δύο σημεία, τα οποία συζητήσαμε και αποφασίσαμε νομίζω ότι λύνεται το πρόβλημα, λύνεται το θέμα, με καλή θέληση και θυσίες από όλες τις πλευρές. Θεωρώ ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν διαδικαστικά ομαλά στο μέλλον» τόνισε ο υπουργός.