Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 8:37:07 μμ
etpa
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:58

Ούτε πιέσεις δεχθήκαμε Ούτε καθυστερήσαμε

Συντάκτης:

Από τη διοίκηση της ΑΣ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Mε αφορμή λανθασμένες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και φήμες περί δήθεν κωλυσιεργίας εκ μέρους της Ενωσης Κιλκίς όσον αφορά το θέμα της καταβολής του άτοκου δανείου και την πληρωμή των παραγωγών για τις αδιάθετες ποσότητες δημητριακών εσοδείας 2008, ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Παυλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Διαβάσαμε και ακούσαμε με λύπη, σχόλια και πληροφορίες που καταρχάς δεν ευσταθούν με την πραγματικότητα και έχουν να κάνουν με το ζήτημα της πληρωμής των αγροτών του νομού μας από το άτοκο δάνειο των 150 εκ. ευρώ που ενέκρινε η Πολιτεία προς τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας.
Θέλω να επισημάνω πρωτίστως ότι από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε, όπως και όλος ο ελληνικός λαός δια στόματος του Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, δηλώσαμε και χαιρετίσαμε αμέσως την ορθότητα της απόφασης αυτής και μάλιστα διαβιβάσαμε με επιστολή μας τα συγχαρητήρια μας προς το γραφείο του Πρωθυπουργού αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ακολούθως και επειδή εμείς εδώ στην ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ήμασταν σε ετοιμότητα καταρτίσαμε και συγκεντρώσαμε αμέσως όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με βάσει τα οποία θα γίνει η εκταμίευση του αναλογούντος ποσού για την Ενωση Κιλκίς.
Όλα αυτά τα σημαντικά έγγραφα απεστάλησαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών - ειδικότερα δε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – εντός των νομίμων προθεσμιών και αφού λάβαμε αυθημερόν και τη σχετική ενημέρωση ότι παρελήφθησαν, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες την τελική έγκριση για να αρχίσει πλέον η πληρωμή των αγροτών της περιοχής μας.
Μας αφήνει έκπληκτους η μετάδοση φημών και σχολίων για δήθεν πιέσεις που δεχθήκαμε όπως ακούστηκε και για στάση αναμονής και ολιγωρία από την πλευρά μας, απόψεις που ούτε κατά διάνοια αληθεύουν. Και αναρωτιόμαστε ποια η σκοπιμότητα και σε τι και ποιους ωφελούν οι ανυπόστατες και εκ του πονηρού αυτές πληροφορίες.
Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την πρακτική, θα αφήσουμε να εκτίθενται όλοι αυτοί που ενσυνείδητα θέλουν να συκοφαντήσουν με αναλήθειες την Ενωση Κιλκίς και το ρόλο για τον οποίο έχει ιδρυθεί και να μιλούν χωρίς τα λεγόμενα τους να έχουν σχέση με την πραγματικότητα. 
Ας αφήσουν απερίσπαστους τους αγρότες – παραγωγούς να μας κρίνουν εάν όντως κάνουμε καλά ή όχι τη δουλειά που μας ανέθεσαν και μας εξέλεξαν Διοίκηση της ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ. Σ΄ αυτούς πρωτίστως έχουμε χρέος να λογοδοτούμε και μετά στην κοινή γνώμη. Όλα τα άλλα είναι απλώς εμπόδια που προσπαθούν να μας βάλουν για να μην προωθήσουμε τα συμφέροντα των αγροτών. Όμως εμείς έχουμε τη βούληση της πλειονότητας των μελών της Οργάνωσης να προχωρήσουμε μπροστά διασφαλίζοντας στο ακέραιο το σκοπό και τη λειτουργία της Ενωσης.