Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 6:04:07 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αγροτικά νέα

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 22:38

Πύλη στην Αξιούπολη

Συντάκτης:
eas-aksioupolisΤην Τρίτη καταγράφηκε ενώπιον του αντιπροέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, στο Κιλκίς, το αδιέξοδο μεταξύ των δυο Ενώσεων του Κιλκίς ως προς την τύχη των δηλώσεων των παραγωγών της ΕΑΣ Αξιούπολης. Την Τετάρτη 15 Ιουνίου κι αφού ενημερώθηκε η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ πως τίποτε δεν άλλαξε, το βράδυ συνεδριάζει το δ.σ. και αποφασίζει να δοθεί στην Αξιούπολη πύλη εισόδου στο σύστημα.
Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011 19:30

ΕΑΣ Κιλκίς: Σε εμάς όλοι οι παραγωγοί του νομού

Συντάκτης:
easΕμμέσως πλην σαφώς η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς τοποθετείται στο θέμα των δηλώσεων των παραγωγών στο ΟΣΔΕ και καλεί όλους τους παραγωγούς (και εκείνους που ανήκουν στη δύναμη της ΕΑΣ Αξιούπολης) να υποβάλλουν στο Κιλκίς τις δηλώσεις τους.
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 18:19

Βροχές στα χωράφια “Βροντές” στις Ενώσεις

Συντάκτης:
agrotisΕυτυχώς που οι τιμές των σιτηρών κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα και όλα δείχνουν ότι θα ξεπεράσουν φέτος τα 20 λεπτά. Περισσότερα θα γνωρίζουν οι παραγωγοί του νομού μετά την Πέμπτη και Παρασκευή όταν θα συνεδριάσουν οι διοικήσεις των δυο Ενώσεων για να αποφασίσουν επί της ακολουθητέας πολιτικής. Το βέβαιο είναι πάντως ότι τόσο του Κιλκίς όσο και της Αξιούπολης θα συγκεντρώσουν στάρι για λογαριασμό των παραγωγών.
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 18:17

Παράταση σχεδίων βελτίωσης

Συντάκτης:
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των συντακτών των φακέλων υποψηφιότητας καθώς και τις αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν παρουσιασθεί α) στη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερομένους του Μέτρου 121 «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» (ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ) από τις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες αλλά και β) στην εισαγωγή και οριστικοποίηση των δεδομένων στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής, και προκειμένου να τους διευκολύνει ως προς την έγκαιρη προετοιμασία και υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης στην τρέχουσα προκήρυξη που εκπνέει στις 20-6-2011, ανακοινώνει:
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 17:40

Συνεχίζει εντατικά η ΕΑΣ Κιλκίς για ΟΣΔΕ

Συντάκτης:
easAπό την ΕΑΣ Ν. Κιλκίς και για την υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2011 (ΟΣΔΕ) ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση και Σάββατο (εκτός Κυριακής) η σχετική διαδικασία στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς.
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 19:45

Παίρνει πύλη η ΕΑΣ Αξιούπολης

Συντάκτης:
eas-aksioupolisΑυτοτελή πύλη συμμετοχής στο σύστημα  επεξεργασίας και   ψηφιοποίησης των δηλώσεων στο ΟΣΔΕ διεκδικεί η Ένωση Συνεταιρισμών Αξιούπολης  ως την οριστική λύση στο πρόβλημα συνεννόησης και συνεργασίας της με την ΕΑΣ Κιλκίς.
kapnaΈξαλλοι είναι οι Έλληνες καπνοπαραγωγοί, με τις απαντήσεις που έλαβαν τόσο από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννη Κουτσούκο και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Βαγγέλη Διβάρη, σχετικά με την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καπνού. Τα… μαντάτα δεν ήταν καλά, καθώς ενώ οι καπνοπαραγωγοί περίμεναν από φέτος την εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου έβαλαν «φρένο», ανακοινώνοντάς τους πως «δυστυχώς δεν θα ενισχυθεί για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο 2011, με το ποσό των 93,6 ευρώ ανά στρέμμα». Η αντίδραση των συνδικαλιστών καπνοπαραγωγών ήταν όχι μόνο άμεση, αλλά και πολύ έντονη και το γραφείο που «φιλοξένησε» την επίμαχη συνάντηση, θύμισε «πεδίο μάχης».
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 22:16

ΕΑΣ Κιλκίς: Με προτεραιότητα οι αιτήσεις

Συντάκτης:
easΣυνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς ως προς την προσέλευση των αγροτών – παραγωγών από την ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ η υποβολή και ολοκλήρωση των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης 2011.
eas«Σε δημοσιεύματα και πληροφορίες» υποτίθεται ότι απαντά η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς αφού δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αντιπαρατεθεί ευθέως με τη διοίκηση της ΕΑΣ Αξιούπολης σχετικά με τη συλλογή των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Αλλά κατ’ ουσίαν σε εκείνη και στην ανακοίνωσή της περασμένης εβδομάδας (όπου η ΕΑΣ Αξιούπολης καθόρισε κέντρα υποβολής αιτήσεων για τους παραγωγούς της Παιονίας) απαντά με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο μάλιστα αφού δεν την θεωρεί ικανή να διεκπεραιώσει ούτε το ρόλο του απλού αιτησιογράφου. Και καταληκτικά υπενθυμίζει ότι είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για τη συλλογή των αιτήσεων χωρίς την παρεμβολή κανενός ενδιάμεσου, ούτε της ΕΑΣ Αξιούπολης.
Μπορεί η διοίκηση της ΕΣΑΣ Κιλκίς να θεωρεί εαυτήν «μοναδική υπεύθυνη», αλλά η ΕΑΣ Αξιούπολης «άλλα κελεύει.». Μάλιστα έχοντας την έμπρακτη στήριξη των παραγωγών της δύναμής της δέχεται εδώ και μέρες τις αιτήσεις των παραγωγών στα τέσσερα κέντρα που έχει συστήσει με τεχνική και γραμματειακή υποστήριξη στις έδρες των πρώην δήμων (Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Ευρωπός,. Γουμένισσα).