Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 4:58:24 πμ

Αγροτικά νέα

vamvakiΗ Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Θεσ/νίκης, μετά από την ανάλυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τους  ελέγχους στις παγίδες που έχει εγκαταστήσει σε βαμβακοκαλλιέργειες του Νομού
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011 21:42

Τελειώνουν στο Κιλκίς Προχωρεί και η Αξιούπολη

Συντάκτης:
agrotisΚοντά 7.000 δηλώσεις παραγωγών έχουν καταχωριστεί και ψηφιοποιηθεί μέσω των δηλώσεων ΟΣΔΕ στην ΕΑΣ Κιλκίς με μοναδική εκκρεμότητα περί τους 100 παραγωγούς των οποίων τα στοιχεία δηλώσεων παρουσιάζουν προβλήματα.
easΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στα προγράμματα προληπτικής  προστασίας της παραγωγής, ειδικά στις περιοχές και στις καλλιέργειες όπου έχει τεκμηριωθεί από επιστημονικές μελέτες η αποτελεσματικότητα των μέσων ενεργητικής προστασίας.
skandalidisΟ Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, προώθησε για υπογραφή την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις γεωργοπεριβαλλοντικές Δράσεις 1.4. «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» και 2.3 «Σύστημα  Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 214 που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (Π.Α.Α) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
ampelonasΤη συνδρομή της κυβέρνησης, (υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης) του ΕΛΓΑ, των βουλευτών του νομού και της Πέριφέρειας Κ. Μακεδονίας ζητούν οι βιοκαλλεργητές -αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Χέρσου – Δροσάτου, οι καλλιέργειες των οποίων προσβλήθηκαν από περονόσπορο.
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 22:59

Γόνος γριβαδιού στη Δοϊράνη

Συντάκτης:
psarades-doiranhΣε μια ουσιαστική παρέμβαση, που θα βοηθήσει τα μέγιστα τους αλιείς της Δοϊράνης, προχώρησε Περιφερειακή Διοίκηση Κιλκίς, εμπλουτίζοντας με μεγάλες ποσότητες γόνου γριβαδιού τη λίμνη Δοϊράνης.
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 21:52

Μέχρι τη Δευτέρα οι δηλώσεις στην ΕΑΣΚ

Συντάκτης:
easΣυνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το έργο της καταχώρησης και ψηφιοποίησης των δηλώσεων Ενιαίας Ενίσχυσης από την ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και σύμφωνα πάντα με τους όρους της σχετικής Σύμβασης.
Εως σήμερα έχει προσέλθει και υποβάλλει τη δήλωση του το μεγαλύτερο τμήμα των αγροτών-παραγωγών  που προέρχονται από τις περιοχές του νέου «Καλλικρατικού» Δήμου Κιλκίς (πρώην Δήμοι: Κιλκίς, Μουριών, Χέρσου, Δοϊράνης, Κρουσίων, Γαλλικού, Πικρολίμνης) Κιλκίς ωστόσο υπάρχει ακόμη ένας σημαντικός αριθμός που υπολείπεται και ο οποίος δεν έχει τακτοποιήσει τις δηλώσεις του.
eas-aksioupolisΣτον προκαθορισμένο χρόνο ολοκληρώθηκε η υποβολή από τους παραγωγούς και η συγκέντρωση των δηλώσεων καλλιέργειας από τις υπηρεσίες της ΕΑΣ Αξιούπολης που λειτούργησαν στους τέσσερις καποδιστριακούς δήμους του νυν δήμου Παιονίας.
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 17:41

Προειδοποίηση για το πράσινο σκουλήκι

Συντάκτης:
prasino-skoulikiiΗ Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Θεσ/νίκης, μετά από την ανάλυση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τους  ελέγχους στις παγίδες που έχει εγκαταστήσει σε βαμβακοκαλλιέργειες του Νομού, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των  δειγματοληψιών από επιτόπιους ελέγχους για την ύπαρξη πράσινου και ρόδινου σκουληκιού, ενημερώνει τους βαμβακαλλιεργητές του Νομού Κιλκίς για τα παρακάτω:
ampelonasΣύμφωνα με την 286839/2-04-2009 Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση από 1 Αυγούστου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2011 για χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης Αμπέλου από το Εθνικό Αποθεματικό. Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να προσκομίσουν: