Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 11:24:59 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αγροτικά νέα

Οι κ. Νίκος Πογέλης και Θεόφιλος Μουρατίδης εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
Δώσαμε έναν αγώνα για ανεξάρτητο αγροτικό κίνημα, μακριά από αγροτοπατέρες και άλλους πολιτικούς κηδεμόνες και καθοδηγητές. Αγωνιστήκαμε για διαφάνεια και και δημοκρατία. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι γνωστό. Από την παράταξή μας εκλέχτηκε ο κύριος Λασκάκης Γεώργιος. Στην διαδικασία για την εκλογή προέδρου συμφώνησε σε συγκεκριμένες θέσεις. Ξεκάθαρες:
mpatzeliΗ στήριξη της κτηνοτροφίας και του γαλακτοκομικού τομέα ιδιαίτερα, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η κρίση του κλάδου σε ολόκληρη στην Ευρώπη οδήγησε στη θέσπιση ειδικού μέτρου στήριξης των γαλακτοπαραγωγών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης « Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση της Υπουργού, Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη και σε εφαρμογή του Κανονισμού 1233/2009 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατανέμεται το ποσό του 1.581.891 ευρώ στους παραγωγούς αγελαδινού γάλακτος.
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 23:43

Μπατζελή: Πληρώνουμε τώρα

Συντάκτης:
mpatzeliΑναμενόμενη ήταν η εκδήλωση τόσης οργής κατά των διοικήσεων των δυο Ενώσεων Συνεταιρισμών. Απλήρωτοι οι αγρότες της Παονίας, αλλά και τμήματος του Κιλκίς, εξαιτίας της μη ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων τους σε μια εργασία που όφειλε να διεκπεραιώσει η ΕΑΣ Κιλκίς, ανέβασαν τους τόνους της διαμαρτυρίας τους ενώπιον της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μπατζελή που επισκέφθηκε το νομό την Κυριακή και στον Ευρωπό οργανώθηκε διάλογος με τους αγρότες.
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 23:34

Χρήματα βρέθηκαν ο πρόεδρος θα αργήσει

Συντάκτης:
Ως δια μαγείας (;) τα οικονομικά 19 συνεταιρισμών του Κιλκίς αναζωογονήθηκαν και αφού κατέβαλαν τις οφειλές τους στην Ένωση Συνεταιρισμών Κιλκίς, οι αντιπρόσωποι προσήλθαν στις κάλπες  και ανέδειξαν τη νέα διοίκηση της οργάνωσης. Περισσότερο και από την εκλογή των εφτά μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου, η αιφνιδιαστική αναζωογόνηση των οικονομικών των 10ο συνεταιρισμών αποτέλεσε την είδηση της Κυριακής, όταν στα γραφεία της ΕΑΣ στήθηκαν οι κάλπες. ΟΙ τρεις τριάδες δεν κατάφεραν να επικρατήσουν απολύτως. Οι τετράδες των Χρ. Παυλίδη και Μιχ. Κεσίδης ανέδειξαν από τρεις συμβούλους, ενώ από το μέτωπο των αγροτοσυνδικαλιστών εκλέχτηκε μόνος και ρυθμιστής πλέον της κατάστασης ο Γιώργος Λασκάκης.
Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 01:18

Στην Παιονία αύριο η Κατερίνα Μπατζελή

Συντάκτης:
Στην Παιονία θα περιοδεύσει αύριο Κυριακή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, όπου θα έχει συνάντηση με βουλευτές και κομματικά στελέχη, θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Ευρωπό.Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κ. Μπατζελή θα επισκεφθεί πριν από το επίσημο πρόγραμμά της και την πλημμυρισμένη περιοχή του ταμιευτήρα της Αρτζάν και το δήμο Πολυκάστρου.
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 06:03

Θέσπιση Μητρώου Αγροτών

Συντάκτης:

«Καταγραφή Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων-Ορισμός Επαγγελματία Αγρότη», ένα νομοσχέδιο-τομή για την ελληνική γεωργία. Με το νέο πλαίσιο που προωθούμε, αναδιοργανώνουμε τον αγροτικό χώρο με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια...

Την έγκριση πινάκων γεωργικού εισοδήματος και ενοικίων γεωργικής γης για το οικονομικό έτος 2010 (χρήση 2009), ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ. Συγκεκριμένα εγκρίνονται οι πίνακες καθαρού γεωργικού εισοδήματος-ενοικίου-μόνιμης φυτείας οικονομικού έτους 2010 (χρήση 2009) που καταρτίστηκαν από την Επιτροπή του άρθρου 42 του ν.2238/1994 και οι οποίοι περιέχουν:

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:49

Οι αγρότες της Παιονίας …έκραξαν τις δυο Ενώσεις

Συντάκτης:

«Επί μήνες έπαιζαν παιχνίδι μεταξύ τους. Η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου τις διοικήσεις και των δυο Ενώσεων, του Κιλκίς και της Αξιούπολης.» Η κατηγορία απευθύνεται από τον πρόεδρο του συντονιστικού αγώνα των αγροτών της Παιονίας Σωτήρη Πελτεκιάδη με πασίγνωστους τους αποδέκτες. Και ακόμα πιο γνωστά τα θύματα. Όπως εκτιμά ο κ. Πελτεκιάδης το 80% των αγροτών της Παιονίας δεν πληρώθηκε την ενιαία ενίσχυση. Ή μάλλον, δεν καταβλήθηκε ακόμα το 80% της ενιαίας ενίσχυσης διότι και όσοι περιλήφθηκαν στους πίνακες δικαιούχων, πληρώθηκαν μικρό μόνο τμήμα του δικαιώματός τους.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:48

Δεσμευόμαστε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας

Συντάκτης:

Από τους αντιπροσώπους - συνεταιριστές Μιχάλη Κεσίδη, Φώτη Οσιπίδη, Γιώργο Αδαμίδη και Ανδρέα Ιασωνίδη, που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στη νέα διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς στις εκλογές της 25ης Απριλίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση - πρόσκληση προς τους αντιπροσώπους στη γενική συνέλευση της οργάνωσης:

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 09:35

Kατανομή δικαιωμάτων φύτευσης αμπελώνων

Συντάκτης:

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Υπουργού κ. Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, υπογράφηκε η υπ’ αρ. 263215/31.3.2010 Υπουργική Απόφαση για την κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών από το Εθνικό Αποθεματικό του έτους 2010.