Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, 12:57:39 μμ
etpa

Αγροτικά νέα

Στα πλαίσια του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας έτους 2021, σας ενημερώνουμε ότι:

  • Οι μελισσοκόμοι υποχρεούνται να δηλώσουν τις κατεχόμενες κυψέλες τους στην ΔΑΟΚ ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ ή στα ΓΓΑ Πολυκάστρου και Γουμένισσας ή στο Κέντρο Μελισσοκομίας από 1/9/2020 έως 31/12/2020. Στην περίπτωση που ο μελισσοκόμος θεωρήσει το Μελισσοκομικό του Βιβλιάριο κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, δεν χρειάζεται να υποβάλλει δήλωση κατεχόμενων κυψελών.
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 10:43

Γεωργαντάς: «Ανάγκη στήριξης των καρπουζοπαραγωγών»

Συντάκτης:

Ο  Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς επικοινώνησε χθες, 20 Αυγούστου 2020, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Μ. Βορίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη σημαντική μείωση των εσόδων των καρπουζοπαραγωγών του Ν. Κιλκίς λόγω της δραματικής μείωσης της τιμής πώλησης και της έλλειψης ζήτησης.

Ανακοινώνεται από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ότι εκδόθηκε ο Ν. 4711/2020 (ΦΕΚ 145/Α/29-07-2020) «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις» το άρθρο 4 του οποίου αφορά στην απλούστευση ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Αποζημιώσεις ύψους 66.800.000 ευρώ περίπου καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020, σε 57.056 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα ενημερωθούν άμεσα με την αποστολή μηνυμάτων SMS στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η φετινή παραγωγή στο επιτραπέζιο σταφύλι ποικιλίας Crimson, που τα τελευταία χρόνια βρήκε πρόσφορο έδαφος και καλλιεργείται εντατικά και στους νομούς Κιλκίς και Πιερίας. Αν και στις αρχές υπήρξε ένα θέμα με την ανάπτυξη των ματιών των σταφυλιών, η καλλιέργεια, σε γενικές γραμμές, κινείται αρκετά καλά.

Σε αυξημένη επαγρύπνηση παραμένουν οι Κτηνιατρικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κιλκίς, έπειτα από την επιβεβαίωση νέας εστίας καταρροϊκού πυρετού του προβάτου στη Βόρεια Μακεδονία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γευγελής, εξέλιξη που προκάλεσε την εκ νέου κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών της ΠΕ Κιλκίς και του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ανδρέα Βεργίδη.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 21:08

Ιδιωτική αποθεματοποίηση ζωικών προϊόντων

Συντάκτης:

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι έχει εκδοθεί η Υ.Α για την ιδιωτική αποθεματοποίηση ζωικών προϊόντων. ( Βούτυρο, αποκορυφωμένο γάλα σε σκόνη, τυριά, κρέας), Υπουργική Απόφαση 1683 / 174338/ 7-7-2020 ,ΦΕΚ Β΄ 2762.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. (Δομοκού 5, 10445 Αθήνα).

Η Τράπεζα Πειραιώς, προσφέρει μια νέα σειρά χρηματοδοτικών λύσεων για τους πελάτες της στον αγροτικό τομέα, που επενδύουν σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες για βιώσιμες επενδύσεις με προστιθέμενη κοινωνική και περιβαλλοντική αξία.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Λόγω της εμφάνισης μεγάλου αριθμού επιβεβαιωμένων εστιών Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (κοντά στην συνοριογραμμή με την χώρα μας) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 23:03

Συλλεκτικό είδος οι αγελαδοτρόφοι

Συντάκτης:

Ακούγεται από αστείο έως ειρωνικό αλλά η μόνη βιώσιμη προοπτική για την αγελαδοτροφία του νομού είναι να καταστεί επισκέψιμη ως αξιοθέατη και να ενταχθεί ως μια νέα, για την Ελλάδα, μορφή τουρισμού. Καθώς με την αστυφιλία ένας στους δυο Έλληνες δεν γνωρίζει πως και πόθεν προέρχεται το γάλα που πίνει.