Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 8:52:12 μμ

Αγροτικά νέα

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016 19:27

ΟΓΑ: οικογενειακά επιδόματα

Συντάκτης:

Η ανακοίνωση του ΟΓΑ για την πληρωμή της Β δόσης:
Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 θα καταβληθούν τα Οικογενειακά Επιδόματα του ΟΓΑ για το Β' Τριμήνου 2016 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι και 26-06-2016 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Την Παρασκευή 15/07/2016 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η 1η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας σχετικά με τον προγραμματισμό δράσεων για την καλλιέργεια και προώθηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (ΑΦΦ), σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου.

Η Τράπεζα Πειραιώς, με το διευρυμένο πρόγραμμα της Συμβολαιακής Τραπεζικής ενισχύει την παρέμβασή της στη στήριξη της αλυσίδας αξίας του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα μέσω του μοντέλου ολιστικής προσέγγισης που έχει αναπτύξει, με χρηματοδοτήσεις που αφορούν πλέον και τη λιανική διάθεση καθώς και την προβολή πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων ελλήνων παραγωγών.

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 21:02

Απειλές υπό έλεγχο

Συντάκτης:

Αν και περικυκλωμένος από νομούς και την ΠΓΔΜ που πάσχουν από σημαντική εξάπλωση της οζώδους δερματίτιδας ο ν. Κιλκίς εμφανίζεται θωρακισμένος, όσο αυτό επιστημονικά είναι εφικτό, από την καταστροφική ασθένεια των βοοειδών. Μέχρι σήμερα από το Φθινόπωρο του 2015 όταν και εμφανίστηκε η ασθένεια στην χώρα, πιστοποιήθηκε μόνο ένα κρούσμα σε μονάδα του Βαπτιστή και έχουν σφαγεί τα 25 ζώα της εκμετάλλευσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ν. Σερρών έχουν πιστοποιηθεί 44 κρούσματα και έχουν σφαγεί 3.200 ζώα, ενώ πολλά κρούσματα καταγράφηκαν στους ν. Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 22:26

Αγορά για κλάματα. Αγρότες σε απόγνωση

Συντάκτης:

Ο θερισμός των σιτηρών ολοκληρώθηκε στο νομό και μαζί με αυτόν εξέλιπε πάσα ελπίς συντήρησης έστω του εισοδήματος των παραγωγών.
Η σοδειά αποδείχτηκε απλώς καλή  για τα παραγωγικά δεδομένα του νομού αφού η μέση απόδοση δεν θα αγγίξει καν τα 250 κιλά/στρέμμα. Σε πείσμα όσων υπεραισιόδοξων πριν το θερισμό ή ακόμα και κατά τη διάρκειά του εκλάμβαναν  ως μέση απόδοση τις μέγιστες αποδόσεις ορισμένων αγροτεμαχίων σε διάσπαρτες περιοχές του ν. Κιλκίς.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παιονίας, με στόχο την συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση των αγροτών, έχει δημιουργήσει γραφείο προγραμμάτων για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και συμβουλευτικής. Το νέο γραφείο συμβουλευτικών υπηρεσιών αναλαμβάνει την σύνταξη και υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων,

Γράφει ο Δημοσθένης Μ. Τριανταφυλλίδης, Γεωπόνος ΑΠΘ,ΜΒΑ, Μ.Sc
Μυτιλήνης 67, Πολίχνη – Θεσσαλονίκη  Τηλ : 6944324715 – 2310587254
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Skype : dmtriantafyllidis

 

Πριν λίγες ημέρες υπέπεσε στην αντίληψη μου η προσπάθεια που κάνουν οι Τσέχοι να κλέψουν το ‘’Ελληνικό Γιαούρτι’’ με τις ευλογίες της ΕΕ, και την ανικανότητα κυρίως, των Ελληνικών Κυβερνήσεων, των Βουλευτών και των Ευρωβουλευτών όλων των Κομμάτων, και των Υπηρεσιακών Παραγόντων του Υπ.Α.Α.Τ.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 23:27

Ανοιχτές τιμές, βροχές και μέτρια παραγωγή

Συντάκτης:

Τα τρία κακά της μοίρας τους βιώνουν και φέτος οι σιτοπαραγωγοί, δηλαδή η συντριπτικά μεγαλύτερη ομάδα αγροτών του νομού.

Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 22:20

Αϊδαρίνης: Στις Νότες του Ξινόμαυρου

Συντάκτης:

Είναι μια γιορτή κρασιού, αλλά και πολιτισμού συνάμα, αυτή που οργανώνει την προσεχή Κυριακή το οινοποιείο Αϊδαρίνη στη Γουμένισσα, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα.
Οι οικοδεσπότης, τα αδέλφια Αϊδαρίνη, δεν θα φιλοξενήσουν και ξεναγήσουν μόνο τους επισκέπτες  στο Οινοποιείο. Ούτε θα περιοριστούν στις γευστικές δοκιμές οίνων και εδεσμάτων. Στις «Νότες του Ξινόμαυρου» ο πολιτισμός διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο και σύμφωνα με το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Προανάκριση για διερεύνηση τέλεσης  του αδικήματος «παρακώλυσης συγκοινωνιών» διενεργεί η Αστυνομία Κιλκίς κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
Για το σκοπό αυτό προσκλήθηκαν ήδη  από την περασμένη εβδομάδα  να καταθέσουν τρεις αγροτοσυνδικαλιστές  (Γ. Λασκάκης, Αλ. Σημαιοφορίδης …) για όσα διαδραματίστηκαν στο ν. Κιλκίς με επίκεντρο τα τελωνεία και τη Δ.Ο.Υ. Κιλκίς, όπου οι αγρότες τον περασμένο Ιανουάριο – Φεβρουάριο  κατέβηκαν στους δρόμους για να πιέσουν την κυβέρνηση κυρίως στα θέματα του ασφαλιστικού και φορολογικού.