Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 4:41:26 πμ

Αγροτικά νέα

Δωρεάν Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τη χρήση της Πλατφόρμας του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου Αγροδιατροφικών Προϊόντων e-auction market διοργανώνει το Επιμελητήριο Κιλκίς, τη Δευτέρα 24 & Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, στο Επιμελητήριο Κιλκίς (Στενημάχου 2, 61100, Κιλκίς).

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 22:16

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Συντάκτης:

ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014 22:16

Υπογραφή συμβάσεων σε καπνοπαραγωγικές περιοχές

Συντάκτης:

Ανακοινώνεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ότι έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση έγκρισης των δικαιούχων της 2ης πρόσκλησης της δράσης 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» καθώς, των δικαιούχων της 2ης πρόσκλησης της δράσης 2.3 «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» και των δικαιούχων της 3ης πρόσκλησης της δράσης 2.3 «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού».

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 23:18

10.664 αγροτοκτηνοτρόφοι εισέπραξαν 24 εκατ. ευρώ

Συντάκτης:

Από το απόγευμα της Τρίτης οι αγρότες του ν. Κιλκίς, όπως πανελλαδικά, είδαν τους λογαριασμούς τους στην Τράπεζα Πειραιώς πιστωμένους με το 50% της πολυπόθητης ενιαίας ενίσχυσης.

Ξεκινά η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, η οποία  θα καταβληθεί άμεσα και ολόκληρη χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ,  μέχρι την 31η Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί στους παραγωγούς πάνω από 2,8 δις ευρώ που αφορούν την ενιαία ενίσχυση, πληρωμές παλαιότερων ετών, επιστροφές ΦΠΑ και ΕΦΚ πετρελαίου κ.ά».

«Οινικές Αποκαλύψεις» ονομάζεται η νέα έκθεση κρασιού της Vinetum που στοχεύει στα πολύ μικρά οινοποιεία της χώρας, που χρήζουν «ανακάλυψης» από καταναλωτές και επαγγελματίες και «αποκάλυψης» από τους ίδιους τους οινοποιούς.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 20:50

Σε ύφεση ο καταρροϊκός

Συντάκτης:

Υγειονομική ταφή επιτάσσει η Πολιτεία σε χώρους που καλούνται να υποδείξουν οι δήμοι. Δείγματα 1600 νεκρών αιγοπροβάτων πήρε η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία του ν. Κιλκίς. Αίτημα για αύξηση της ενίσχυσης, πέραν των 30 ευρώ/κεφάλι υπέβαλε η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί «Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελουργικών Εκτάσεων περιόδου 2014–2015»

Η διαμόρφωση ενός Ανταγωνιστικού και Βιώσιμου Συστήματος Γεωργίας και Διατροφικών προϊόντων είναι το θέμα του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που διοργανώνει η  GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στις 26 και 27 Νοεμβρίου

Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 19:31

Το αρδευτικό Αγ. Πέτρου θέμα του διαλόγου

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης  σε συνεργασία με την θεματική Αντιδήμαρχο για την αγροτική ανάπτυξη της Δ.Ε. Ευρωπού κ. Αναστασία Παπαδοπούλου ,κάλεσε σε συνάντηση την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου τους αγρότες του Αγίου- Πέτρου, με θέμα : Το Αρδευτικό δίκτυο του Αγίου Πέτρου , ενημέρωση και διαχείριση του.