Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 5:02:18 μμ

Αγροτικά νέα

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ενημερώνει ότι οι κάτοχοι των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους.
Για το έτος 2014 οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω της ψηφιακής υπηρεσλίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προιόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ http://  www.minagric.gr/index.php/el/ eservisesmenu -2/dhloshsygkomid.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «κατόπιν των πολλών ερωτημάτων που δέχεται η υπηρεσία μας σχετικά με την πορεία των πληρωμών του 1ου έτους εφαρμογής (2012) της δράσης 1.1 ‘’Βιολογική Γεωργία΄΄, του μέτρου 2.14 του Π.Α.Α 2007-2013, γνωστοποιεί στους δικαιούχους και σε κάθε ενδιαφερόμενο τα εξής:

Κατάστημα με αμιγώς συνεταιριστικά προϊόντα λειτουργεί από σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2014 ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ν. Κιλκίς (ή Ένωση) στην οδό Θεσσαλονίκης και Λέκκα γωνία στο Κιλκίς.
Τα πρώτα προϊόντα και οι πρώτες συνεργασίες έχουν επιτευχθεί με τους συνεταιρισμούς:

aidarinhsΠαρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015, για ένα επιπλέον χρόνο, η δυνατότητα όσων διαθέτουν αποσταγματοποιεία και ποτοποιεία προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες συμμόρφωσής τους προς την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις εγκαταστάσεις τους.

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 22:09

Νέοι αγρότες: Οι 220 δικαιούχοι του Κιλκίς

Συντάκτης:

agrotisΣτη διαδικασία ανάρτησης των ονομάτων των «εν δυνάμει δικαιούχων», των «επιλαχόντων» και των «απορριπτόμενων» του Μέτρου 112 – Εγκατάσταση Νέων Γεωργών (πρόγραμμα Νέων Αγροτών) βρίσκονται αυτό το διάστημα οι Περιφέρειες της χώρας.

provataΟι 976 αιγοπροβατοτρόφοι και οι 470 αγελαδοτρόφοι του νομού περίμεναν πως και πώς να εισπράξουν την εξισωτική αποζημίωση. Είναι η κοινοτική ενίσχυση που δίνεται στους αγροτοκτηνοτρόφους των ορεινών

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 19:12

Στη Βουλή ο Εθνικός Φάκελος για τη νέα ΚΑΠ

Συντάκτης:

kap-agrotikaΤο μοντέλο των τριών περιφερειών επέλεξε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΤ για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στην χώρα μας, το οποίο περιλαμβάνει βοσκότοπους, αροτραίες και δενδρώδεις καλλιέργειες. Παράλληλα, μπαίνουν στην συνδεδεμένη ενίσχυση προϊόντα όπως όσπρια, κτηνοτροφικά ψυχανθή, ζαχαρότευτλα, σκληρό σιτάρι, βοοειδή, αιγοπρόβατα, ρύζι, βιομηχανική τομάτα, σποροπαραγωγή, πορτοκάλια και σπαράγγια.

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 21:23

Μείωση στα τιμολόγια ΟΣΔΕ για τους αγρότες

Συντάκτης:

opekepeΜειώνονται, με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα τιμολόγια με τα ποσά που καταβάλλουν οι αγρότες για τη διεκπεραίωση των φετινών τους δηλώσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) κοινοτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων.  

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 14:08

Εκταμίευση αποζημιώσεων ΠΣΕΑ του 2011

Συντάκτης:

elga2Επιτέλους εγκρίθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ποσό 28,8 εκ. € για την εκκαθάριση των αποζημιώσεων 2011 του ΕΛΓΑ, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο περονόσπορος. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΟΣΟΕ οι αποζημιώσεις για τον περονόσπορο θα χορηγηθούν σε δυο δόσεις το 2014 και το 2015.

staxia1Υπ΄ ατμόν βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταθέσουν στη Βουλή, το συντομότερο δυνατό, τροπολογία με βελτιώσεις στο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων - Αγροτεμαχίων (ΕΝΦΙΑ). Η ψήφιση τροπολογίας θα ξεπαγώσει και την εκκαθάριση του φόρου ώστε αναρτηθούν στο taxisnet τα ειδοποιητήρια για την καταβολή του φόρου.