Quantcast
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, 6:39:32 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Αγροτικά νέα

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 14:35

Άτλας Κιλκίς - Μίλωνας Γιαννιτσών 1-3 σετ

Συντάκτης:

atlas-voleyΗ δίψα για την νίκη και τα λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα δεν επέτρεψαν την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Άτλα Κιλκίς να διεκδικήσει την νίκη παίζοντας & 5ο σετ. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός. Προσέφερε θέαμα στους 70 περίπου φίλους & γονείς και αυτό φάνηκε από το 1ο σετ το οποίο και κέρδισε με 28-26.

Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2014 22:47

Σήμερα πληρώνονται όλοι

Συντάκτης:

paulidis xaralamposΣήμερα το απόγευμα πιστώνονται οι λογαριασμοί 12.650 δικαιούχων Κιλκισιωτών παραγωγών με το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης (επιδότησης) και ουσιαστικά ανοίγει η χριστουγεννιάτικη περίοδος για την αγορά του νομού.

ampelonasΗ Διεύθυνση Γεωργίας ενημερώνει ότι για να ικανοποιηθεί η ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή των παραγωγών, η καταληκτική ημερομηνία της πιλοτικής ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, για το έτος 2013

kthnotrofia-kilkisΥπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013 18:30

Κατάφεραν να μην έχουν απαρτία στις πρώτες εκλογές

Συντάκτης:

eask-kalindroiasΗ περιουσία του νεοπαγούς αγροτικού συνεταιρισμού Κιλκίς είναι τεράστια. Όπως τεράστια είναι και τα χρέη του, αλλά και η ευθύνη όσων θα κληθούν να διοικήσουν τον συνεταιρισμό.

paulidis xaralamposΟι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη διοίκηση στον νεοπαγή Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλκίς, διάδοχο σχήμα της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς, ορίστηκαν για την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου  υπό τη σκιά της γενικότερης κρίσης, αλλά και της χρόνιας κρίσης που διέρχεται το συνεταιριστικό κίνημα.

kalampokiΜετά από έγγραφα του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου με τα οποία επιβεβαιώνεται η παρουσία του εντόμου καραντίνας Diabrotica virgifera Le Conte στο νομό μας για την καλλιεργητική περίοδο 2013 ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγορτικής Οικονομίας της ΠΕ Κιλκίς

opekepeΤο μείζον πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε εκατοντάδες κτηνοτρόφους του νομού αναφορικά με το έλλειμμα  των βοσκήσιμων εκτάσεων στο νομό και τη συνακόλουθη περικοπή της ενιαίας ενίσχυσης, φαίνεται ότι οδεύει προς επίλυση.

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 14:46

«Μπλέξιμο» εκατομμυρίων

Συντάκτης:

opekepeΤελικά αποδεικνύεται περισσότερο σύνθετο, από όσο αρχικά εκτιμήθηκε το πρόβλημα με τις πληρωμές της ενιαίας ενίσχυσης σε σημαντική μερίδα αγροτών του νομού. Με την καταβολή του 50% της ενίσχυσης την περασμένη εβδομάδα καταφάνηκε το μέγεθος του προβλήματος καθώς πέραν των κτηνοτρόφων που υπολογίζονται σε 750 περίπου που αντιμετωπίζουν το γνωστό θέμα με τις εκτάσεις των βοσκοτόπων,  ακόμα σημαντικότερο αποδεικνύεται το ζήτημα με περισσότερους από 1500 αγρότες που δεν έλαβαν την ενίσχυση.

dhmosieyma-eidiseonΆργησε αλλά τελικά φτάνει ενώπιον της δικαιοσύνης το μέγα σκάνδαλο με τη σύμπυξη καρτέλ εκ μέρους γαλακτοβιομηχανιών σε βάρος των παραγωγών της χώρας.