Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 7:46:07 πμ

Αγροτικά νέα

krasi-goumenissa5Η `Οίνοι Βορείου Ελλάδος` συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην `Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού` με το δίκτυο `Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος`, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 κι έτσι τα οινοποιεία της Γουμένισσας θάναι ανοιχτά για επίσκεψη και γευσιγνωσία.

rhttos-antonhsΜια από τις καλύτερες χρονιές ζει η Αμπελοοινική Ζώνη Γουμένισσας, μετά από πολλά χρόνια καταχνιάς για τους αμπελουργούς, σκορπώντας αισιοδοξία για το μέλλον της περιοχής και το πολυτιμότερο προϊόν της, το κρασί.

kthnotrofia-kilkisΗ πληρωμή του 50% της επιδότησης στους γεωργοκτηνοτρόφους του νομού έπρεπε να γίνει στα μέσα του Οκτώβρη και εν τέλει θα γίνει την 1η Νοεμβρίου. Αλλά η καθυστέρηση των δυο εβδομάδων δεν είναι το χειρότερο πλήγμα στους δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας όσοι κτηνοτρόφοι του νομού χρησιμοποίησαν βοσκές για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να «κοπούν» και να μην εισπράξουν ούτε ευρώ!

doirani psaremaΣύμφωνα με το  σχετικό όλες οι άδειες αλιείας σκαφών θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε διετία και     συγκεκριμένα το τελευταίο τρίμηνο του δεύτερου έτους ( ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013).

agrotikh-trapezaΗ πληρωμή του 50% της επιδότησης στους γεωργοκτηνοτρόφους του νομού έπρεπε να γίνει στα μέσα του Οκτώβρη. Αλλά η καθυστέρηση των δυο εβδομάδων δεν είναι το χειρότερο πλήγμα στους δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας όσοι κτηνοτρόφοι του νομού χρησιμοποίησαν βοσκές για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να «κοπούν» και να μην εισπράξουν ούτε ευρώ!

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 21:02

Ενημέρωση των βιοκαλλιεργητών του νομού

Συντάκτης:

viologikh-georgiaΑνακοινώνεται στους  βιοκαλλιεργητές   του νομού μας , οι οποίοι  είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης άδειας παρέκκλισης στην υπηρεσία μας σε  περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο   , ότι  οι ημερομηνίες για την τρέχουσα περίοδο   2013-2014 καθορίζονται ως εξής :

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:17

Ενημέρωση βαμβακοπαραγωγών

Συντάκτης:

vamvakokalliergeiaΑπό     την Διεύθυνση Γεωργίας Κιλκίς εκδόθηκε Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.
Αφορά το διάστημα μετά τη συγκομιδή της βαμβακοκαλλιέργειας.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:15

Καταβολή Εξισωτικής Αποζημίωσης 2012

Συντάκτης:

opekepeO ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την εξέταση των ενστάσεων προέβη στην έκδοση  των καταστάσεων δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων για την Εξισωτική Αποζημίωση 2012.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 19:14

Υπογραφή συμβάσεων για «ΝΙΤΡΙΚΑ»

Συντάκτης:

agrotis2Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση έγκρισης των δικαιούχων των  ΝΕΩΝ ΕΝΤΑΞΕΩΝ της δράσης 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών».Ως εκ τούτου οι δικαιούχοι που περιλαμβάνονται στον συνημμένο πίνακα πρέπει να προσέλθουν στη ΔΑΟΚ Κιλκίς μέχρι τις 31 /10/2013 για την υπογραφή συμβάσεων.

kapnaΑνακοινώνεται ότι έχουν δημοσιευτεί οι οριστικοποιημένες καταστάσεις με τις τελικές κατατάξεις των αιτούντων στη δράση 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές», πρόσκληση 4542/02-04-2012 των νέων εντάξεων της δράσης.