Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 1:56:49 μμ

Αγροτικά νέα

elga2Τις τελευταίες ημέρες η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας και η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, με ανακοινώσεις τους που προφανώς οφείλονται σε ελλιπή και μονομερή ενημέρωση δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, αδικούν και συκοφαντούν κατάφωρα τις υπηρεσίες και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2014 21:22

Συγκέντρωση σιτηρών από τον Α.Σ. Ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

eask-kalindroiasAπό τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ - Α. Σ. ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ (πρώην Ε. Α. Σ.  Ν. ΚΙΛΚΙΣ) ανακοινώνεται ότι: Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κιλκίς (Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς) θα είναι παρών στην αγορά σιτηρών και η πληρωμή θα είναι απολύτου μετρητοίς για τους αγρότες – παραγωγούς που θα εμπιστευθούν τη σοδειά τους στον Συνεταιρισμό.

eask-kalindroiasAπό τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ (Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ) πρώην Ε.Α.Σ. Ν. ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώνεται ότι:
«από σήμερα και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2341 0 51424 (Βιομηχανικό Συγκρότημα Καλίνδριας) ο Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

elga2Η ανοιχτή διακυβέρνηση και η συνεργασία μεταξύ των Δημόσιων Υπηρεσιών με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολίτών.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνάντησης μεταξύ του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλη Έξαρχου και του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Χάρη Τσαβδάρη.

Σάββατο, 17 Μαϊος 2014 09:17

Ενισχύσεις στους γεωργούς ορεινών περιοχών

Συντάκτης:

opekepeΚαλούνται οι αγρότες του Νομού Κιλκίς, να συμμετάσχουν στα Μέτρα 211 και 212 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 του Καν. (ΕΚ) 1305/2013 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).
Οι αιτήσεις ενίσχυσης και πληρωμής, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2014 είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω των αρμοδίων φορέων συμπλήρωσης και υποβολής, κατ’ επιλογή του δικαιούχου.  Καταληκτική ημερομηνία υποβολής καθορίζεται μέχρι και η 15η Μαϊου 2014.

osdeΦέτος ξεκινάει η διαδικασία των δηλώσεων ΟΣΔΕ με ένα διαφορετικό τρόπο απ' ότι στο παρελθόν.
Υπάρχουν περισσότερες από μια Πύλες εισαγωγής των δηλώσεων σε κάθε περιοχή. Στα πλαίσια αυτής της νέας διαδικασίας και του ανταγωνισμού της αγοράς διευκρινίζουμε ότι:
1.    Οι Εξουσιοδοτήσεις που έχουν υπογράψει οι παραγωγοί από τον Φεβρουάριο και μέχρι τώρα ΔΕΝ είναι δεσμευτικές. Ο κάθε παραγωγός μπορεί να εξουσιοδοτήσει νέο φορέα για την υποβολή της Δήλωσής του.

Πέμπτη, 08 Μαϊος 2014 23:55

Μαζί και τώρα για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Συντάκτης:

opekepeΑπό τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλκίς Ν. Κιλκίς (Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση τύπου:
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Συνεταιρισμού και το προσωπικό με την πολυετή εμπειρία που διαθέτει σας ενημερώνει ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από τις 6 ΜΑΪΟΥ 2014 οι αγρότες – παραγωγοί του νομού Κιλκίς

trapeza-peiraiosΣε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς αραβοσίτου των Νομών Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρία «Euroagro Α.Ε.».

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 19:14

Σε σταυροδρόμι οι επιδοτήσεις για 260.000 αγρότες

Συντάκτης:

ogaΜε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ακόμη και με κατασχέσεις των κοινοτικών επιδοτήσεων, κινδυνεύουν περισσότεροι από 260.000 αγρότες, σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση των χρεών που έχουν προς τον ΟΓΑ.

opekepeΣτα 50 ευρώ κατά μέσο όρο αναμένεται να κυμανθεί φέτος η «εισφορά» των αγροτών που θα καταθέσουν δηλώσεις ΟΣΔΕ στους φορείς (Α΄ βαθμού) που πιστοποιήθηκαν από το ΥπΑΑΤ μετά τον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου. Μιλώντας με προέδρους συνεταιριστικών οργανώσεων που έλαβαν την ανάλογη πιστοποίηση,