Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 3:48:56 μμ
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:31

Πρώτα θα δουλέψετε κι ύστερα θα πληρωθείτε

Δεν αρνείται την συμφωνία με την ΕΑΣ Κιλκίς ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιούπολης Λάζαρος; Ελευθεριάδης: «Πράγματι εκβιαστικά μεν, αλλά αφού υπογράψαμε, όντως συμφωνήσαμε για αμοιβή 30 ευρώ ανά δήλωση αγρότη, με την ΕΑΣ Κιλκίς προκειμένου να κάνει την εργασία καταχώρησης και ψηφιοποίησης των δηλώσεων των περίπου 4.900 αγροτών - μελών της δύναμής μας. Όμως η ΕΑΣ Κιλκίς εισέπραξε ήδη 50.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε εργασία καταχώρησης και ψηφιοποίησης 1800 δηλώσεων αγροτών. Όταν υπερβεί τον αριθμό αυτό και εφόσον δεν πληρωθεί από το Υπουργείο εμείς θα καλύψουμε τη δαπάνη που αναλογεί σε 30 ευρώ/ δήλωση» τονίζει ο κ. Ελευθεριάδης απαντώντας στην κατηγορία του κ. Παυλίδη ότι υπαναχώρησε από την συμφωνία.


Το θέμα της συμμετοχής της ΕΑΣ Αξιούπολης στη δαπάνη καταχώρησης - ψηφιοποίησης των δηλώσεων που διενεργείται για τα μέλη της από την ΕΑΣ Κιλκίς έχει λάβει ήδη διαστάσεις. Ο κ. Παυλίδης δήλωσε ότι δεν θα παραλάβει προς καταχώρηση τις δηλώσεις των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών της δύναμης της ΕΑΣ Αξιούπολης, αλλά ο κ. Ελευθεριάδης υπενθυμίζει ότι «έχουσι γνώσιν οι φύλακες» και ήδη ενημέρωσε σχετικά όσους στην Αθήνα έχουν λόγο επί του θέματος.
«Θα μπορούσαμε και σήμερα να πληρώσουμε τα χρήματα που μας ζητάει η ΕΑΣ Κιλκίς. Αλλά ζητάμε να μπει όρος ότι εφόσον πληρωθεί η εργασία από το Υπουργείο ή δεν γίνει τελικά η ψηφιοποίηση ή γίνει κατά κάποιο ποσοστό κι όχι καθ’ ολοκληρίαν τότε να μας εγγυηθεί κάποιος ότι θα μας επιστραφούν τα χρήματα. Ποιος θα μας εγγυηθεί όμως;» ρωτάει με νόημα ο κ. Ελευθεριάδης.
Σε κάθε περίπτωση ο πόλεμος καλά κρατεί κι ας ελπίσουμε ότι το λογαριασμό δεν θα τον πληρώσουν οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες της Παιονίας - Πολυκάστρου.